Her får du opskriften en meget lækker grillet svinebryst med italienske flødekartofler, der er med bacon, tomater og fløde.
Grillet svinebryst med italienske flødekartofler giver både et virkelig mørt stykke kød, og samtidig meget smagfuldt tilbehør.
Det grillede svinebryst laves af ribbensteg, der skæres ud i store klumper, og steges møre i grillen.
Kødet kan også tilberedes i ovnen, hvor det sker ved 200 grader, og tilberedningstiden er den samme som i grillen.
Opskriften er til fire personer, men der er rigeligt, og rester skæres i skiver, og bruges som pålæg.
Se også de populære opskrifter på:
- Langtidsstegt svinebryst med øl og æblemost
- Ribbensteg med sprøde svær
- Stegt flæsk med persillesovs
- Flødekartofler - nemme flødestuvede kartofler i ovn
Opskrift på grillet svinebryst med italienske flødekartofler
Grillet svinebryst med italienske flødekartofler
Ingredienser
- 1,4 kg ribbensteg - uden ben
- salt
- rosmarin - eller timian
- 4 laurbærblade
Italienske flødekartofler
- 600 g kartofler - små
- 150 g bacon - i tern
- 2 alm. rødløg
- 2 røde peberfrugter
- 2 dåser hakkede tomater
- 2,5 dl fløde
- 2 dl mælk
- 1 bouillonterning
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Grillet ribbensteg: Ribbensteg deles på den lange led, og derefter i fire dele på den anden led. Så du får fire lige store stykker svinebryst med svær, der næsten er kvadratiske.
- Salt svinebrystet godt på alle sider, og stil dem i et ildfast fad, hvor du også hælder et stort glas vand ved. Læg laurbærblade ved.
- Salt nu også sværen godt, og stil fadet (du kan med fordel bruge en alubakke) midt i din grill, hvor svinebrystet skal grilles ved indirekte varme i cirka halvanden time. Temperaturen i grillen, uanset om det er gasgrill eller kuglegrill, skal helst holdes på omkring de 200 grader.
- Svinebrystet kan også steges i ovnen ved 195 grader varmluft, hvor stegetiden er den samme.
- Italienske flødekartofler: Derefter går du straks i gang med de italienske flødekartofler. Del de små kartofler i kvarte, og læg dem i et ildfast fad. Hæld fløden over, og krydr med lidt salt.
- Bacontern svitses sprøde på en varm pande. Løg hakkes fint og kommes ved i et par minutter, og derefter tilsættes peberfrugterne, der er skåret i små tern. Svits yderligere et minuts tid.
- Kom hakkede tomater ved sammen med mælk, en bouillonterning og oregano, og lad det koge et par minutter under sagte omrøring. Smag til med salt og lidt peber, og hæld det derefter over kartoflerne. Fordel det ud over kartoflerne, men uden at vende det for meget rundt.
- Steg nu fløde- og tomatkartoflerne i en forvarmet ovn ved 195 grader i cirka en time, så kartoflerne når at blive møre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Grillet svinebryst med italienske flødekartofler serveres straks - og gerne sammen med en lækker tomatsalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: