• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad

Grillet skinke

Billede resultat for grillet skinke
Grillet skinke er nem at lave, og den kan laves til både få og mange personer. Skinken grilles cirka 45 minutter pr. kilo, og kernetemperaturen skal være 75 grader. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  9. august 2024 - Udgivet:  10. juni 2018

Del gerne:
231
SHARES
FacebookMessenger231PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dette er en opskrift på grillet skinke, hvor der både er angivet kernetemperatur og cirka stegetid. Skinken grilles ved indirekte varme.
  2. Kernetemperatur
  3. Opskrift på grillet skinke
  4. Grillet skinke
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tilbehør
  9. Salt
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Dette er en opskrift på grillet skinke, hvor der både er angivet kernetemperatur og cirka stegetid. Skinken grilles ved indirekte varme.

Grillet skinke er utrolig nem at lave, og her får du min fremgangsmåde, så kødet altid bliver helt perfekt.

Opskriften er til seks personer, men det afhænger jo selvfølgelig af størrelsen på skinken.

Stegetid i grillen

Den nøjagtige tilberedningstid i grillen er naturligvis også afhængig af hvor stor en skinke du har købt.

Som tommelfingerregel skal du beregne cirka 45 minutter pr. kilo skinke.

Så en skinke på et kilo skal altså have tre  kvarter, mens en større skinke på to kilo er færdig efter halvanden time i grillen.

Stegetiderne gælder ved en temperatur i grillen på cirka 200 grader.

Kernetemperatur

Men det bedste er at anvende et stegetermometer. Så er du sikker på at få et stykke skinke, der hverken er rå eller tør.

Kernetemperaturen i en røget skinke skal være på 75 grader.

Se også de populære opskrifter på:

  • Whiskyglaseret skinke i grill
  • Grillet asparges med parmaskinke
  • Langtidsstegt og glaseret skinke i ovn
  • Grillede hvide asparges med serrano

Opskrift på grillet skinke

Billede resultat for grillet skinke

Grillet skinke

Dette er en opskrift på grillet skinke, hvor der både er angivet kernetemperatur og cirka stegetid. Skinken grilles ved indirekte varme.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 skinke - røget, på ca. 1,7 kilo
  • 8 gulerødder - nye, kan udelades
  • vand

Fremgangsmåde

  • Hvis ikke slagteren allerede har gjort det, skal du lige ridse sværen på skinken. Skær ned til kødet, men ikke ned i det.
  • Rens eventuelt et stort bundt nye gulerødder, og læg dem i bunden af en alubakke. Gulerødderne får en super god smag efter turen i grillen sammen med skinken, og så har du allerede det første tilbehør klar.
  • Hæld lidt vand i bakken, så gulerødderne næsten er dækket.
  • Stil bakken midt i grillen, og du skal grille ved indirekte varme.
  • Forsøg at holde en temperatur på omkring de 200 grader, og fyld lidt vand i alubakken undervejs, hvis det er nødvendigt. Der skal hele tiden være lidt væske i bunden af bakken.
  • Grill skinke og grøntsager indtil kødet har en kernetemperatur på 75 grader. Stegetiden er cirka 45 minutter pr. kilo skinke, og denne skinke fik knap en time og 20 minutter.
  • Tag skinken af grillen og pak den ind i sølvpapir, hvor den lige hviler 15 minutter.
  • Skær skinken i tynde skiver.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1083
% Daglig værdi*
Fedt
 
72
g
111
%
Mættet fedt
 
25
g
156
%
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
34
g
Kolesterol
 
264
mg
88
%
Natrium
 
5129
mg
223
%
Kalium
 
1606
mg
46
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
93
g
186
%
Vitamin A
 
20381
IU
408
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør

Den grillede skinke kan serveres med forskelligt slags tilbehør. Jeg vil anbefale en lækker portion flødekartofler og spidskålssalat.

Salt

Og lige en bemærkning om salt. Du skal selvfølgelig ikke salte kødet yderligere, da disse skinker ofte allerede er rigeligt saltet.

Derfor indgår der ikke mere salt i opskriften, og gulerødderne i bakken skal heller ikke have salt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 09, 2024 at 4:26 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift og kom gerne med din mening om den.

    Svar
  2. Lars P. Pedersen

    juli 30, 2023 at 2:48 pm

    Let og tilgængelig opskrift på et stykke godt kød

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 30, 2023 at 7:06 pm

      Hej Lars
      Tak for det - og dejligt at høre. Grillet skinke er altid godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Michael

    august 07, 2022 at 12:27 pm

    Stiller du kødet i pakken ovenpå gulerødderne eller er det bare en drypbakke under en stegholder?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2024 at 4:28 pm

      Hej Michael
      Det er blot ovenpå gulerødderne, så de får smag. Man kan sagtens lave flere gulerødder.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required