Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillet skinke

Grillet skinke

Billede resultat for grillet skinke
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
251
SHARES
FacebookMessenger251PinterestEmailSMS

Dette er en opskrift på grillet skinke, hvor der både er angivet kernetemperatur og cirka stegetid. Skinken grilles ved indirekte varme.

Grillet skinke er utrolig nem at lave, og her får du min fremgangsmåde, så kødet altid bliver helt perfekt.

Opskriften er til seks personer, men det afhænger jo selvfølgelig af størrelsen på skinken.

Stegetid i grillen

Den nøjagtige tilberedningstid i grillen er naturligvis også afhængig af hvor stor en skinke du har købt.

Som tommelfingerregel skal du beregne cirka 45 minutter pr. kilo skinke.

Så en skinke på et kilo skal altså have tre  kvarter, mens en større skinke på to kilo er færdig efter halvanden time i grillen.

Stegetiderne gælder ved en temperatur i grillen på cirka 200 grader.

Kernetemperatur

Men det bedste er at anvende et stegetermometer. Så er du sikker på at få et stykke skinke, der hverken er rå eller tør.

Kernetemperaturen i en røget skinke skal være på 75 grader.

Se også de populære opskrifter på:

  • Whiskyglaseret skinke i grill
  • Grillet asparges med parmaskinke
  • Langtidsstegt og glaseret skinke i ovn
  • Grillede hvide asparges med serrano

Opskrift på grillet skinke

Grillet skinke

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Dette er en opskrift på grillet skinke, hvor der både er angivet kernetemperatur og cirka stegetid. Skinken grilles ved indirekte varme.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 skinke (røget, på ca. 1,7 kilo)
  • 8 gulerødder (nye, kan udelades)
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Hvis ikke slagteren allerede har gjort det, skal du lige ridse sværen på skinken. Skær ned til kødet, men ikke ned i det.
  2. Rens eventuelt et stort bundt nye gulerødder, og læg dem i bunden af en alubakke. Gulerødderne får en super god smag efter turen i grillen sammen med skinken, og så har du allerede det første tilbehør klar.
  3. Hæld lidt vand i bakken, så gulerødderne næsten er dækket.
  4. Stil bakken midt i grillen, og du skal grille ved indirekte varme.
  5. Forsøg at holde en temperatur på omkring de 200 grader, og fyld lidt vand i alubakken undervejs, hvis det er nødvendigt. Der skal hele tiden være lidt væske i bunden af bakken.
  6. Grill skinke og grøntsager indtil kødet har en kernetemperatur på 75 grader. Stegetiden er cirka 45 minutter pr. kilo skinke, og denne skinke fik knap en time og 20 minutter.
  7. Tag skinken af grillen og pak den ind i sølvpapir, hvor den lige hviler 15 minutter.
  8. Skær skinken i tynde skiver.

Næringsindhold

Kalorier1083kcalKulhydrater12gProtein93gFedt72gMættet fedt25gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt34gKolesterol264mgNatrium5129mgKalium1606mgKostfibre3gSukker6gVitamin A20381IUVitamin C7mgCalcium70mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tilbehør

Den grillede skinke kan serveres med forskelligt slags tilbehør. Jeg vil anbefale en lækker portion flødekartofler og spidskålssalat.

Salt

Og lige en bemærkning om salt. Du skal selvfølgelig ikke salte kødet yderligere, da disse skinker ofte allerede er rigeligt saltet.

Derfor indgår der ikke mere salt i opskriften, og gulerødderne i bakken skal heller ikke have salt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 09, 2024 at 4:26 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift og kom gerne med din mening om den.

    Svar
  2. Lars P. Pedersen skriver

    juli 30, 2023 at 2:48 pm

    Let og tilgængelig opskrift på et stykke godt kød

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 30, 2023 at 7:06 pm

      Hej Lars
      Tak for det - og dejligt at høre. Grillet skinke er altid godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Michael skriver

    august 07, 2022 at 12:27 pm

    Stiller du kødet i pakken ovenpå gulerødderne eller er det bare en drypbakke under en stegholder?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 09, 2024 at 4:28 pm

      Hej Michael
      Det er blot ovenpå gulerødderne, så de får smag. Man kan sagtens lave flere gulerødder.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required