Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Grillmad › Grillet nakkekam med 30 fed hvidløg

Grillet nakkekam med 30 fed hvidløg

Billede resultat for nakkekam med 30 hvidløg
Del gerne:
331
SHARES
FacebookMessenger331PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2024 - Udgivet: 15. juni 2018

Her er en meget nem opskrift på grillet nakkekam, der laves med 30 fed hvidløg. Nakkekammen grilles i tre timer og bliver super mør.

Nakkekam er fantastisk god på grillen, og her er den grillet med masser af marinerede hvidløg.

Det er hvidløg, som du køber på glas, og de findes i ethvert supermarked.

Hvidløgsfedene blendes og bruges som en marinade til kødet.

Opskriften er beregnet til mindst seks personer.

Ingredienser til nakkekam med 30 fed hvidløg

2 kilo nakkekam
30 marinerede fed hvidløg
Olivenolie
Groft salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Nakkekammen klargøres ved at ridse oversiden i skrå tern med en skarp kniv. Skær ikke for dybt i kødet, men rids blot overfladen i ruder.
  2. Krydr nakkekammen med groft salt og friskkværnet peber. Spar ikke på saltet.
  3. Hvidløgsfed kommes i en skål sammen med olien fra glasset fra de marinerede hvidløg. Blend dem med en stavblender, og tilfør eventuelt lidt olivenolie, så du får en lind hvidløgspasta.
  4. Nu smøres nakkekammen grundigt ind i hvidløgspastaen. Hele vejen rundt, og masser det også godt ind i kødet.
  5. Læg kødet i en alubakke, og hæld et par deciliter vand ved.
  6. Forvarm grillen til ca. 200 grader, og du skal grille ved indirekte varme. Dette gælder selvfølgelig både i kuglegrill og gasgrill.
  7. Stil bakken med kødet i grillen, og nu skal den have cirka tre timer. Luk låget.
  8. Undervejs hælder du nogle gange lidt mere vand i bakken, så den ikke steger tør.

Kernetemperatur i nakkekam

Tilberedningstiden er som sagt cirka tre timer, og det er godt at måle kernetemperaturen.

Den skal være på mindst 75 grader, men den må gerne være højere.

Nakkekam er så fedtmarmoreret en udskæring, at du næsten ikke kan stege den tør.

Servering og tilbehør

Ved serveringen skæres nakkekammen i tynde skiver, og den kan serveres med en nem kartoffelsalat. Couscous salat er også lækker til kødet.

Se også mine opskrifter på:

Nakkesteg stegt som vildt

Rødvinsmarineret nakkefilet

Pulled pork (opskrift i ovn, på grill eller i smoker)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.