Her er en meget nem opskrift på grillet nakkekam, der laves med 30 fed hvidløg. Nakkekammen grilles i tre timer og bliver super mør.
Nakkekam er fantastisk god på grillen, og her er den grillet med masser af marinerede hvidløg.
Det er hvidløg, som du køber på glas, og de findes i ethvert supermarked.
Hvidløgsfedene blendes og bruges som en marinade til kødet.
Opskriften er beregnet til mindst seks personer.
Ingredienser til nakkekam med 30 fed hvidløg
2 kilo nakkekam
30 marinerede fed hvidløg
Olivenolie
Groft salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Nakkekammen klargøres ved at ridse oversiden i skrå tern med en skarp kniv. Skær ikke for dybt i kødet, men rids blot overfladen i ruder.
- Krydr nakkekammen med groft salt og friskkværnet peber. Spar ikke på saltet.
- Hvidløgsfed kommes i en skål sammen med olien fra glasset fra de marinerede hvidløg. Blend dem med en stavblender, og tilfør eventuelt lidt olivenolie, så du får en lind hvidløgspasta.
- Nu smøres nakkekammen grundigt ind i hvidløgspastaen. Hele vejen rundt, og masser det også godt ind i kødet.
- Læg kødet i en alubakke, og hæld et par deciliter vand ved.
- Forvarm grillen til ca. 200 grader, og du skal grille ved indirekte varme. Dette gælder selvfølgelig både i kuglegrill og gasgrill.
- Stil bakken med kødet i grillen, og nu skal den have cirka tre timer. Luk låget.
- Undervejs hælder du nogle gange lidt mere vand i bakken, så den ikke steger tør.
Kernetemperatur i nakkekam
Tilberedningstiden er som sagt cirka tre timer, og det er godt at måle kernetemperaturen.
Den skal være på mindst 75 grader, men den må gerne være højere.
Nakkekam er så fedtmarmoreret en udskæring, at du næsten ikke kan stege den tør.
Servering og tilbehør
Ved serveringen skæres nakkekammen i tynde skiver, og den kan serveres med en nem kartoffelsalat. Couscous salat er også lækker til kødet.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: