Se hvordan du laver grillet kyllingelår så englene synger. Giv kyllingelårene citronsaft nogle gange under grillningen, og stegetiden er cirka 40 minutter.
Grillet kyllingelår er en skøn opskrift, der kan nydes med perlespelt eller andet lækkert tilbehør. Du finder linket til perlespelt længere nede.
Du skal beregne en stegetid på kyllingelår på cirka 40 minutter, og så har altså fjerkræ med masser af smag.
Her har jeg grillet underlår, men du kan selvfølgelig også anvende overlår. Eller begge.
Se også min populære opskrift på grillet kylling.
Opskrift på grillet kyllingelår
Opskriften er beregnet til fire personer med to kyllingelår til hver. Lav flere hvis I er meget sultne.
Grillet kyllingelår med citron og rosmarin
Ingredienser
- 8 kyllingelår
- 4 spsk olie
- 2 tsk salt
- 1 håndfuld rosmarin - hakket
- citronsaft - friskpresset
Fremgangsmåde
- Dup først kylingelårene helt tørre, og gnid dem så godt med olie og groft salt.
- Pres også friskhakket rosmarin fast på kyllingelårene, og lad dem hvile i cirka 10 minutter.
- I den tid tænder du grillen. Jeg griller her kyllingelår i min Weber Q3200 gasgrill, men du kan naturligvis bruge en anden gasgrill eller kuglegrill. Det vigtige er bare, at du griller kyllingelårene ved indirekte varme.
- Så varm grillen godt igennem, rengør risten med en børste og smør grillristen med lidt madolie.
- Læg så kyllingelårene på risten midt i grillen (i gasgrillen skal den inderste brænder være slukket!). Luk låget, og grill først kyllingelårene ved en god varme - lidt over halv styrke og 210-220 grader - i 15 minutter.
- Giv så kyllingelårene en god omgang citronsaft, men du skal ikke røre eller vende dem ellers.
- Luk låget, og skru ned for varmen, og nu skal de lækre og grillede kyllingelår have yderligere cirka 25 minutter ved omkring 175 grader.
- Nogle gange undervejs drypper du kødet med citronsaft.
- Efter de 25 minutter kan du måle kernetemperaturen i kyllingelåret med et stegetermometer, og lårene er færdigstegte når de har en temperatur på 75 grader.
- Men jeg vil dog sige, at det kan være svært at måle den nøjagtige kernetemperatur i et stykke grillet kyllingelår, og derfor anbefaler jeg bare, at du griller det som anvist - nemlig i samlet 40 minutter. Så er du på den sikre side.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Krydr med friskkværnet peber, og servér eventuelt de grillede kyllingelår med en salat med asparges og lidt perlespelt. Prøv også med en nem ærterisotto.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på grillet kyllingelår. Skriv også gerne hvad du synes om den.
Hans Jørgen Holck Jørgensen
Jeg har fulgt opskriften, men jeg får ikke skindet sprødt, heller ikke når jeg griller en hel kylling.
Det er en nexgril gasgrill jeg har.
Mvh Hans Jørgen
Stephen
Rigtig sprødt skind kræver at man tørre kyllingen af først og så lader det stå utildækket på køl et godt stykke tid. Gerne 24 t.
Held og lykke.
/Stephen
Svend Solgaard
Prøvede opskriften men bare med andelår og ingen citron, tror at man skal korte 5 minutter af hver del, de var gennemstegte næsten tørre. Tak for de gode opskrifter her på siden. Svend