Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillet kyllingelår med citron og rosmarin

Grillet kyllingelår med citron og rosmarin

grillet kyllingelår
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS

Se hvordan du laver grillet kyllingelår så englene synger. Giv kyllingelårene citronsaft nogle gange under grillningen, og stegetiden er cirka 40 minutter.

Grillet kyllingelår er en skøn opskrift, der kan nydes med perlespelt eller andet lækkert tilbehør. Du finder linket til perlespelt længere nede.

Du skal beregne en stegetid på kyllingelår på cirka 40 minutter, og så har altså fjerkræ med masser af smag.

Her har jeg grillet underlår, men du kan selvfølgelig også anvende overlår. Eller begge.

Se også min populære opskrift på grillet kylling.

Opskrift på grillet kyllingelår

Opskriften er beregnet til fire personer med to kyllingelår til hver. Lav flere hvis I er meget sultne.

Grillet kyllingelår med citron og rosmarin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Se hvordan du laver grillet kyllingelår så englene synger. Giv kyllingelårene citronsaft nogle gange under grillningen, og stegetiden er cirka 40 minutter.
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 kyllingelår
  • 4 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 1 håndfuld rosmarin hakket
  • citronsaft friskpresset

Fremgangsmåde

  1. Dup først kylingelårene helt tørre, og gnid dem så godt med olie og groft salt.
  2. Pres også friskhakket rosmarin fast på kyllingelårene, og lad dem hvile i cirka 10 minutter.
  3. I den tid tænder du grillen. Jeg griller her kyllingelår i min Weber Q3200 gasgrill, men du kan naturligvis bruge en anden gasgrill eller kuglegrill. Det vigtige er bare, at du griller kyllingelårene ved indirekte varme.
  4. Så varm grillen godt igennem, rengør risten med en børste og smør grillristen med lidt madolie.
  5. Læg så kyllingelårene på risten midt i grillen (i gasgrillen skal den inderste brænder være slukket!). Luk låget, og grill først kyllingelårene ved en god varme - lidt over halv styrke og 210-220 grader - i 15 minutter.
  6. Giv så kyllingelårene en god omgang citronsaft, men du skal ikke røre eller vende dem ellers.
  7. Luk låget, og skru ned for varmen, og nu skal de lækre og grillede kyllingelår have yderligere cirka 25 minutter ved omkring 175 grader.
  8. Nogle gange undervejs drypper du kødet med citronsaft.
  9. Efter de 25 minutter kan du måle kernetemperaturen i kyllingelåret med et stegetermometer, og lårene er færdigstegte når de har en temperatur på 75 grader.
  10. Men jeg vil dog sige, at det kan være svært at måle den nøjagtige kernetemperatur i et stykke grillet kyllingelår, og derfor anbefaler jeg bare, at du griller det som anvist - nemlig i samlet 40 minutter. Så er du på den sikre side.

Næringsindhold

Kalorier490kcalKulhydrater1gProtein58gFedt27gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.04gKolesterol275mgNatrium1453mgKalium733mgKostfibre0.1gSukker0.3gVitamin A105IUVitamin C5mgCalcium35mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Krydr med friskkværnet peber, og servér eventuelt de grillede kyllingelår med en salat med asparges og lidt perlespelt. Prøv også med en nem ærterisotto.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 30, 2024 at 8:49 am

    Tak fordi du bruger opskriften på grillet kyllingelår. Skriv også gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Hans Jørgen Holck Jørgensen skriver

    juli 13, 2023 at 8:20 pm

    Jeg har fulgt opskriften, men jeg får ikke skindet sprødt, heller ikke når jeg griller en hel kylling.
    Det er en nexgril gasgrill jeg har.
    Mvh Hans Jørgen

    Svar
    • Stephen skriver

      august 17, 2024 at 5:47 pm

      Rigtig sprødt skind kræver at man tørre kyllingen af først og så lader det stå utildækket på køl et godt stykke tid. Gerne 24 t.

      Held og lykke.

      /Stephen

      Svar
  3. Svend Solgaard skriver

    juli 24, 2017 at 6:11 pm

    Prøvede opskriften men bare med andelår og ingen citron, tror at man skal korte 5 minutter af hver del, de var gennemstegte næsten tørre. Tak for de gode opskrifter her på siden. Svend

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required