• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet kyllingelår med citron og rosmarin

Grillet kyllingelår med citron og rosmarin

grillet kyllingelår
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. juni 2024 - Udgivet:  30. juni 2024

Se hvordan du laver grillet kyllingelår så englene synger. Giv kyllingelårene citronsaft nogle gange under grillningen, og stegetiden er cirka 40 minutter.

Grillet kyllingelår er en skøn opskrift, der kan nydes med perlespelt eller andet lækkert tilbehør. Du finder linket til perlespelt længere nede.

Du skal beregne en stegetid på kyllingelår på cirka 40 minutter, og så har altså fjerkræ med masser af smag.

Her har jeg grillet underlår, men du kan selvfølgelig også anvende overlår. Eller begge.

Se også min populære opskrift på grillet kylling.

Opskrift på grillet kyllingelår

Opskriften er beregnet til fire personer med to kyllingelår til hver. Lav flere hvis I er meget sultne.

grillet kyllingelår
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet kyllingelår med citron og rosmarin

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver grillet kyllingelår så englene synger. Giv kyllingelårene citronsaft nogle gange under grillningen, og stegetiden er cirka 40 minutter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 490
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 kyllingelår
  • 4 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 1 håndfuld rosmarin - hakket
  • citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Dup først kylingelårene helt tørre, og gnid dem så godt med olie og groft salt.
  2. Pres også friskhakket rosmarin fast på kyllingelårene, og lad dem hvile i cirka 10 minutter.
  3. I den tid tænder du grillen. Jeg griller her kyllingelår i min Weber Q3200 gasgrill, men du kan naturligvis bruge en anden gasgrill eller kuglegrill. Det vigtige er bare, at du griller kyllingelårene ved indirekte varme.
  4. Så varm grillen godt igennem, rengør risten med en børste og smør grillristen med lidt madolie.
  5. Læg så kyllingelårene på risten midt i grillen (i gasgrillen skal den inderste brænder være slukket!). Luk låget, og grill først kyllingelårene ved en god varme - lidt over halv styrke og 210-220 grader - i 15 minutter.
  6. Giv så kyllingelårene en god omgang citronsaft, men du skal ikke røre eller vende dem ellers.
  7. Luk låget, og skru ned for varmen, og nu skal de lækre og grillede kyllingelår have yderligere cirka 25 minutter ved omkring 175 grader.
  8. Nogle gange undervejs drypper du kødet med citronsaft.
  9. Efter de 25 minutter kan du måle kernetemperaturen i kyllingelåret med et stegetermometer, og lårene er færdigstegte når de har en temperatur på 75 grader.
  10. Men jeg vil dog sige, at det kan være svært at måle den nøjagtige kernetemperatur i et stykke grillet kyllingelår, og derfor anbefaler jeg bare, at du griller det som anvist - nemlig i samlet 40 minutter. Så er du på den sikre side.

Næringsindhold

Kalorier: 490kcalKulhydrater: 1gProtein: 58gFedt: 27gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.04gKolesterol: 275mgNatrium: 1453mgKalium: 733mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.3gVitamin A: 105IUVitamin C: 5mgCalcium: 35mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Krydr med friskkværnet peber, og servér eventuelt de grillede kyllingelår med en salat med asparges og lidt perlespelt. Prøv også med en nem ærterisotto.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 30, 2024 at 8:49 am

    Tak fordi du bruger opskriften på grillet kyllingelår. Skriv også gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Hans Jørgen Holck Jørgensen

    juli 13, 2023 at 8:20 pm

    Jeg har fulgt opskriften, men jeg får ikke skindet sprødt, heller ikke når jeg griller en hel kylling.
    Det er en nexgril gasgrill jeg har.
    Mvh Hans Jørgen

    Svar
    • Stephen

      august 17, 2024 at 5:47 pm

      Rigtig sprødt skind kræver at man tørre kyllingen af først og så lader det stå utildækket på køl et godt stykke tid. Gerne 24 t.

      Held og lykke.

      /Stephen

      Svar
  3. Svend Solgaard

    juli 24, 2017 at 6:11 pm

    Prøvede opskriften men bare med andelår og ingen citron, tror at man skal korte 5 minutter af hver del, de var gennemstegte næsten tørre. Tak for de gode opskrifter her på siden. Svend

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required