Grillet agurk med fetaost, mandler og ærter er en lækkerbisken, der laves på grillen. Se opskrift og videoguide på det lækre tilbehør.
Grillet agurk med fetaost og mandler samt marinerede ærter er tilbehør, som vil glæde enhver.
Ikke nok med at det ser flot ud, det smager også godt. Mange vil nok tro, at en agurk ikke kan grilles, men tænk på auberginer og squash, som vi griller hele og i skiver.
Denne opskrift er udviklet til grillen af det danske kokkelandshold. Den kombinerer fetaostens salte smag med sprøde mandler og en saftig agurk.
Og vil du være helt sikker på succes, kan du følge videoguiden under opskriften.
Opskrift på grillet agurk, mandler og feta
Ingredienser
- 2 stk agurker
- 500 gram ærter
- 50 gram olivenolie
- 80 gram salatost
- 40 gram mandler
Sådan gør du
- Skræl agurken, skær den over, og tag midten ud.
- Salt derefter agurken i 20 minutter, så den smider noget af vandet og optager lidt af saltet.
- Grill derefter agurken i 3-4 minutter.
- Lad den efterfølgende køle lidt ned.
- Marinér ærterne i olivenolie.
- Skær agurken ud i passende stykker.
- Grill mandlerne.
- Lav små brud af fetaosten, og anret derefter.
Serveringstips og opskrifter
Du kan servere tilbehøret til alt fra blomkålsfrikadeller og grønne fiskefrikadeller til kyllingespyd.
Og du kan vælge at portionsanrette agurkerne i stedet for at servere det hele på et fad. Det ser flot ud med hakket persille eller andre krydderurter på.
Se også nogle af vores andre opskrifter og artikler:

Guido Adolf Beckedorf
God opskrift, men der mangler fundament som lidt friskkværnet peber og en afrunding med enten lime, balsamico eddike eller citron. Den er lidt kedeligt, men en god start på en ny og anderledes salat. Tak for start inspirationen.