Grillede tomater med olivenolie og oregano er lækkert tilbehør til mange kødretter. Jeg har her grillet dem over indirekte varme i en kuglegrill.
Grillede tomater plejer jeg at stege i en kuglegrill, men du kan sagtens også lave dem i en gasgrill.
Hvor mange tomater du skal bruge afhænger selvfølgelig af størrelsen. Men jeg vil sige, at hver person skal have to eller tre.
Opskrift på grillede tomater
Grillede tomater i kuglegrill
Ingredienser
- 8 stk tomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk oregano
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Start med at vaske tomaterne under rindende koldt vand.
- Skær så et helt tyndt lag af toppen, og det samme med bunden. På den måde kan tomaterne står fast - og krydderierne på toppen bliver liggende, hvor de skal.
- Find en alubakke frem, og læg tomaterne i den.
- Hæld så lidt god olivenolie ud over tomaterne.
- Drys dem med oregano og lidt flagesalt, og så er vores grillede tomater klar til en tur i grillen.
- Tomaterne skal have indirekte varme - og du griller dem med låget på grillen.
- Grill i omkring 10-12 minutter, afhængig af varmen i din grill. Men tiden her passer ved en temperatur på omkring 200-220 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Vær opmærksom på, at de grillede tomater er RYGENDE varme, når de kommer af grillen, så vent nogle minutter inden du serverer dem.
De har også godt af at stå og samle lidt smag, inden de skal spises.
Passer perfekt til en god grillbøf og du kan eventuelt servere dem sammen med en god omgang risotto med asparges.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: