Grillede porrer skal koges kort inden turen på den varme grill. Og derefter kan du servere porrerne med balsamico og olivenolie.
Grillede porrer er populær sommermad, og porren er da også en af de mest udbredte grøntsager i Danmark.
Den bruges til mange ting, blandt andet farserede porrer - men den er altså også fremragende på grillen.
Og tilberedningstiden er meget kort, så det er hurtigt tilbehør til mange retter med kød.
Porrer er i øvrigt meget sund, og indeholder blandt andet masser af C-vitamin, K-vitamin, men også kalium og jern. For blot at nævne nogle få af de mange gode sundhedsmæssige sider ved porren.
Så derfor skal du smide den på grillen - og nyde den med god samvittighed.
Opskrift på grillede porrer
Ingredienser
- 1 stk porre
- 0,5 l vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk balsamico
Sådan gør du
- Skær roden og det øverste af toppen af porren, og vask den grundigt under vandhanen.
- Vær omhyggelig og få al jord skyllet af. Især i toppen kan det være en lidt genstridig manøvre, men bliv ved indtil det hele er væk.
- Del så porren i to eller tre stykker, og læg dem til side.
- Kog en gryde op med letsaltet vand, og når det bulderkoger lægger du forsigtigt porrerne ned i vandet.
- Her skal de koges i præcist to minutter - IKKE LÆNGERE TID, da de så bliver smatne.
- Hæld vandet fra, og kom straks iskoldt vand over porrerne, så du stopper kogningen.
- Læg nu porrerne på den varme grill over direkte varme, og her skal de grilles et par minutter på hver side, så de får de flotte grill-striber.
- Tag de grillede porrer af, og læg dem i et lunt fad. Hæld lidt olivenolie og balsamico over, og server straks.
Næringsindhold
Tip
Ovenfor ses en grundopskrift på grillede porrer til en person. Du kan selvfølgelig gange antallet op alt efter, hvor mange der spiser med.
Se andre porreopskrifter:

Comments
No Comments