Her er opskriften på ovnbagte porrer med timian. Porrer er nemme at lave i ovnen, hvor de bliver perfekt møre uden at blive udkogte.
Ovnbagte porrer er en god og sikker metode til tilberedning af porrerne.
Her har jeg anvendte fire mellemstore porrer, hvor det passer med en porre til hver person.
Opskriften er til fire peroner.
Opskrift på ovnbagte porrer
Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian
Ingredienser
- 4 porrer - afhængig af størrelse
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk timian - tørret timian - eller en håndfuld frisk
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Skær top og bund af porrerne, og del dem i mindre stykker.
- Normalt passer det fint hvis du deler dem i tre eller fire stykker.
- Skyl dem under vandhanen, og vær især opmærksom på den øverste og grønne del af porren. Her kan der ofte sidde lidt jord, og det er ikke rart at få i munden ved bordet. Eventuelt kan du skære et lille kryds i den grønne del, og så skylle jorden ud mellem lagene.
- Læg porrerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
- Kom også timian og salt ved, og vend det rundt i fadet, så olie og timian bliver godt fordelt på porrerne.
- Hæld en lille smule vand i bundet af fadet, så porrerne ikke brænder fast under turen i ovnen.
- Bag nu porrerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag porrerne ud, og brug dem som tilbehør til en helstegt rødspætte, en god ribeye eller flæskesteg.
Se også mine opskrifter med porre:
Kartoffel porre suppe
Porretærte
Laks med porrer og spidskål
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne
Det er lækkert med de ovnbagte porrer, så det laver jeg nu ofte. Men jeg er begyndt at skære dem i passende mundstørrelser, da de er meget "seje" at skære igennem.