• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Grahamsbrød - bagerens egen opskrift på brød med grahamsmel

Grahamsbrød - bagerens egen opskrift på brød med grahamsmel

grahamsbrød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. november 2023 - Udgivet:  31. august 2023

Her får du bagerens opskrift på grahamsbrød. Den originale opskrift på brød med grahamsmel fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.

Opskriften på grahamsbrød er skrevet af Jacob Askham-Christensen, der er søn af bagermester Hardy Christensen.

Grahamsbrød er en gammel klassiker, der har været bagt i vort bageri i Nørre Nebel siden det blev etableret i 1914.

Grahamsmel er en grov mel, og brødet giver dermed en større mæthedsfornemmelse end for eksempel en klassisk formfranskbrød.

Derudover har brødet den fordel, at det er et af vores eneste brød, hvor vi ikke anvender fordej eller kerner, der skal sættes i blød dagen før eller nogle timer før dejen laves.

Grahamsbrødet er således et hurtigt og velsmagende brød at bage, hvis du har travlt.

Opskriften giver to grahamsbrød.

Opskrift på grahamsbrød

grahamsbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grahamsbrød

5 fra 1 stemme
Her får du bagerens opskrift på grahamsbrød. Den originale opskrift på brød med grahamsmel fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1740
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g vand
  • 25 g gær
  • 12,5 g salt
  • 350 g hvedemel
  • 500 g grahamsmel
  • 25 g margarine

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld alle råvarerne i din røremaskine. Kør dem sammen 10 minutter ved langsom hastighed og dernæst 6 minutter hurtigt.
  2. Dej dejen i to lige store dele og virk den op. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  3. Slå dine brød op og vend dem i grahamsmel.
  4. Snit brødene syv gange på skrå.
  5. Stil dejen i raskeskabet, indstil det på 37 grader og en luftfugtighed på 80. Dejen skal raskes en times tid. Hvis du ikke har et raskeskab kan du bygge et selv. Alternativt kan du lave husmor-tricket og tørraske dejen under plastik indtil den har hævet til dobbeltstørrelse.
  6. Indstil din ovn på 220 grader og sæt en bradepande i bunden af ovnen. Inden du sætter dit bagværk i ovnen kaster du en kopfuld vand ind på den glohede bradepande, så der kommer damp i ovnen. Når du har sat dit bagværk i ovnen skruer du temperaturen ned på 200 grader.
  7. Bagetiden på grahamsbrød er cirka 27 minutter. De sidste tre minutter skal spjældet være åbent, så al dampen kommer ud af ovnen, så dit bagværk får den helt perfekte tynde sprøde skorpe. Præcist som du kender det fra din håndværksbager.

Næringsindhold

Kalorier: 1740kcalKulhydrater: 319gProtein: 53gFedt: 20gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 2568mgKalium: 268mgKostfibre: 39gSukker: 0.5gVitamin A: 447IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 41mgJern: 21mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de nybagte grahamsbrød køle af på en rist inden de skæres ud.

Fryseegnet: Grahamsbrødene kan sagtens fryses. De kan eventuelt skæres i skiver inden.

Se også: Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gunhild Juhr

    marts 27, 2024 at 4:55 pm

    Opskriften på Grahamsbrød lyder rigtig godt.
    Mit spørgsmål: Bradepanden i bunden af ovnen bliver stående der - brødet sættes ind i ovnen på en bageplade?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required