• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hævning af brød - og forklaring på hvad et raskeskab er

Hævning af brød - og forklaring på hvad et raskeskab er

hævning af brød
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. december 2019 - Udgivet: 7. december 2019

Her kan du blive klogere på hævning af brød, og hvad forskellen er på hævning derhjemme og så det bagerne gør. Se også hvordan du laver et nemt raskeskab.

Når professionelle bagere (og Madens Verden) bruger ordet ”raske” i forbindelse med hævning af brød, så handler det om den hæveproces der foregår fra dejen er kørt til den går i ovnen.

Den altafgørende forskel på raskning eller hævning af brød, typisk hjemmebag og kvalitetsbrød fra håndværksbageren er, at hjemmebag normalt tørraskes, mens brød fra håndværksbagerne traditionelt raskes ved en temperatur på 37 grader og en luftfugtighed på 80 procent.

Nogle moderne ovne har et indbygget raskeskab. Har kan du indstille temperaturen til 37 grader.

Hvis din ovn ikke har det kan du relativt enkelt bygge dit eget raskeskab til hævning af brød.

Det eneste du skal bruge er en æggekoger og en temperatur- og luftfugtighedsmåler.

Jeg købte begge dele for omkring 250 kroner. Så er det bare at stille begge dele ind i din ovn.

Sørg for at temperaturen ikke er over 37 grader og luftfugtigheden ikke er over 80, men så tæt derpå som muligt.

Den alternative husmoragtige løsning er tørraskning. I gammeldags koge- og bagebøger anbefales det at lade dej hæve et lunt sted under et klæde.

Det er stadig en fordel at lade dejen raske et lunt sted, men stil den gerne under plastik så fugtigheden bevares inde i brødet. 

Denne artikel er skrevet af Jacob Askham-Christensen, der er opflasket med godt bagerbrød og bageteknik.

Jacob er søn af nu afdøde bagermester Hardy Christensen fra Nørre Nebel ved Varde, som også var formand for de danske bager- og konditormestre.

I dag driver Jacob sit eget firma ProBager, der rådgiver danske bagermestre i udvikling af forretningen.

Se også mine opskrifter på:

Bagerens sprøde rundstykker

Brødet du ser på billedet

Om
Jacob Askham-Christensen

  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her