• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Græsk farsbrød med feta og grøntsager

Græsk farsbrød med feta og grøntsager

billederesultat for græsk farsbrød
4.7 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
385
SHARES
FacebookMessenger385PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. januar 2024 - Udgivet:  30. april 2021

Indhold

  1. Græsk farsbrød er en nem ret til aftensmad med inspiration fra Grækenland. Farsbrødet er bla. med grøntsager og feta, Her lavet i fad med kartofler.
  2. Opskrift på græsk farsbrød
  3. Græsk farsbrød
  4. Tips

Græsk farsbrød er en nem ret til aftensmad med inspiration fra Grækenland. Farsbrødet er bla. med grøntsager og feta, Her lavet i fad med kartofler.

Græsk farsbrød er en lækker variant af et par danske klassiskere.

Herhjemme kender vi både forloren hare og det klassiske farsbrød, men denne udgave er i stedet med blandt andet grøntsager, soltørrede tomater og feta.

Nem og dejlig aftensmad, som alle kan lide. Og så endda med kartofler i fadet, så du blot behøver at servere en lækker salat til.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på græsk farsbrød

billederesultat for græsk farsbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græsk farsbrød

4.70 fra 42 stemmer
Græsk farsbrød er en nem ret til aftensmad med inspiration fra Grækenland. Farsbrødet er bla. med grøntsager og feta, Her lavet i fad med kartofler.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 0,5 squash - lille
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 4 soltørrede tomater - i olie
  • 75 g feta
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 portion græske kartofler - her er opskrift på græske kartofler

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
  2. Det hakkede kalve- og svinekød røres med salt og peber.
  3. Løg og hvidløgsfed rives på den grove side af et rivejern og kommes ved.
  4. En halv peberfrugt og en halv squash rives ligeledes på den grove side af rivejernet og vendes i farsen.
  5. Tilsæt så også æg og rasp, mens de soltørrede tomater snittes i helt tynde skiver og kommes ved.
  6. Feta smuldres i og nu røres farsen godt sammen.
  7. Smør et ildfast fad eller bradepande med lidt olie, og form et græsk farsbrød midt i fadet.
  8. Rør fire spiseskefulde olivenolie sammen med to spiseskefulde tomatpasta, og smør det på farsbrødet.
  9. Lav de græske kartofler som anvist i linket, og fordel dem rundt om farsbrødet. De skal selvfølgelig ikke tilberedes først.
  10. Steg det græske farsbrød og kartofler cirka 50 minutter ved 180 varmluft. Kartoflerne skal være møre.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Græsk farsbrød serveres straks sammen med kartoflerne og en grøn salat eller tomatsalat.

Se også mine andre græske opskrifter:

Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen

Tzatziki

Græsk salat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina

    marts 30, 2025 at 8:37 pm

    Super lækker opskrift, men kan den nedfryses??

    Svar
  2. Gitte Erika Jensen

    juni 05, 2024 at 5:06 pm

    I følge min søn(og jeg) er det verdens bedste farsbrød. Sidste gang vi lavede det, manglede vi squash, så det blev til hakkede oliven der kom i, slet ikke ringe 🙂

    Svar
  3. Næstholdt

    oktober 01, 2021 at 6:02 pm

    Lækkert

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Madplan uge 22

Ugens madplan uge 22 med syv lækre retter

Ugens vine, uge 22, 2025

Ugens vine, uge 22: Mange dyre vine er topkøb!

Billede af oksekød i karry.

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Forsiden lige nu

Billede af kalv med æblecider.
Kalv med æblecider, sennep og timian→ Se opskriften
Billede af oksekød i karry.
Oksekød i karry med peberfrugt og asparges→ Se opskriften
sommerdessert med flødebolle, tuc kiks og jordbær
Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
Nektarinsalat med avocado og salattern (feta)
Nektarinsalat med avocado og salattern (feta)→ Se opskriften
broccoligryde
Broccoligryde - hurtig opskrift på gryderet med broccoli→ Se opskriften
billede med bulgur med grøntsager og kylling
Bulgur med grøntsager og kylling (one pot opskrift)→ Se opskriften
billederesultat for speltsalat med bagte tomater
Lækker speltsalat med bagte tomater og mozzarella→ Se opskriften
billede med spidskål med bacon og ærter
Spidskål med bacon→ Se opskriften
Billede med fersken.
Ferskner og nektariner – fakta, forskelle og tips→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required