• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Græsk farsbrød med feta og grøntsager

Græsk farsbrød med feta og grøntsager

billederesultat for græsk farsbrød
4.7 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
390
SHARES
FacebookMessenger390PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. januar 2024 - Udgivet: 30. april 2021

Græsk farsbrød er en nem ret til aftensmad med inspiration fra Grækenland. Farsbrødet er bla. med grøntsager og feta, Her lavet i fad med kartofler.

Græsk farsbrød er en lækker variant af et par danske klassiskere.

Herhjemme kender vi både forloren hare og det klassiske farsbrød, men denne udgave er i stedet med blandt andet grøntsager, soltørrede tomater og feta.

Nem og dejlig aftensmad, som alle kan lide. Og så endda med kartofler i fadet, så du blot behøver at servere en lækker salat til.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på græsk farsbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græsk farsbrød

4.70 fra 42 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 0,5 squash - lille
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 4 soltørrede tomater - i olie
  • 75 g feta
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 portion græske kartofler - her er opskrift på græske kartofler

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
  2. Det hakkede kalve- og svinekød røres med salt og peber.
  3. Løg og hvidløgsfed rives på den grove side af et rivejern og kommes ved.
  4. En halv peberfrugt og en halv squash rives ligeledes på den grove side af rivejernet og vendes i farsen.
  5. Tilsæt så også æg og rasp, mens de soltørrede tomater snittes i helt tynde skiver og kommes ved.
  6. Feta smuldres i og nu røres farsen godt sammen.
  7. Smør et ildfast fad eller bradepande med lidt olie, og form et græsk farsbrød midt i fadet.
  8. Rør fire spiseskefulde olivenolie sammen med to spiseskefulde tomatpasta, og smør det på farsbrødet.
  9. Lav de græske kartofler som anvist i linket, og fordel dem rundt om farsbrødet. De skal selvfølgelig ikke tilberedes først.
  10. Steg det græske farsbrød og kartofler cirka 50 minutter ved 180 varmluft. Kartoflerne skal være møre.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Græsk farsbrød serveres straks sammen med kartoflerne og en grøn salat eller tomatsalat.

Se også mine andre græske opskrifter:

Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen

Tzatziki

Græsk salat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina

    marts 30, 2025 at 8:37 pm

    Super lækker opskrift, men kan den nedfryses??

    Svar
  2. Gitte Erika Jensen

    juni 05, 2024 at 5:06 pm

    I følge min søn(og jeg) er det verdens bedste farsbrød. Sidste gang vi lavede det, manglede vi squash, så det blev til hakkede oliven der kom i, slet ikke ringe 🙂

    Svar
  3. Næstholdt

    oktober 01, 2021 at 6:02 pm

    Lækkert

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required