• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift

glaseret laks med honning og soja
Glaseret laks med soja og honning, der her er anrettet på en bund af sauteret spinat og blomkålsris med karry. En lækker og hurtig ret til aftensmad, og den kan også bruges som gæstemad. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  30. juli 2023

Del gerne:
155
SHARES
FacebookMessenger155PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på glaseret laks med honning og soja, der serveres på en bund af blomkålsris med karry og sauteret spinat.
  2. Opskrift på glaseret laks
  3. Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på glaseret laks med honning og soja, der serveres på en bund af blomkålsris med karry og sauteret spinat.

Glaseret laks er en virkelig skøn ret, som både er nem at lave, og som præsenterer sig flot på en tallerken.

Derfor kan du sagtens også bruge den glaserede laks som gæstemad.

Du kan eventuelt købe en hel side laks, som skæres ud i passende bøffer. Jeg plejer at lave dem på omkring 150 gram stykket.

Husk i øvrigt at fjerne eventuelle ben fra laksestykkerne, og du kan også tage skindet af laksen efter den første stegning. Det er nemt lige at trække af, og det gør også, at anretningen bliver pænere. Se også min opskrift på bagt laks i ovn.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Laks med porrer og spidskål
  • Bagt laks med champignon sauce
  • Laks med blomkål og dild

Opskrift på glaseret laks

glaseret laks med honning og soja

Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift

Her er min opskrift på glaseret laks med honning og soja, der serveres på en bund af blomkålsris med karry og sauteret spinat.
Bedømmelse
4.7 fra 7 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 laksebøffer - på ca. 150 gram/styk
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Glasering

  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 5 spsk soja
  • 3 spsk honning
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 lime - saft fra en lime
  • 2 spsk vand

Blomkålsris med karry

  • 300 g blomkål - revet
  • 1 tsk karry - eller lidt mere
  • olivenolie

Sauteret spinat

  • 200 g spinat - skyllet og slynget tør
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • peanuts - saltede
  • kørvel - eller anden krydderurt til pynt

Fremgangsmåde

  • Start med at klargøre 300 g blomkål, som rives groft på et rivejern. Du kan sagtens lave lidt mere, hvis I er meget sultne.
  • Kom lidt olivenolie på en pande, og steg blomkålsris i ca. 6-7 minutter sammen med 1 tsk karry, salt og peber. Vendes rundt nogle gange. Stilles til side.
  • Mens blomkålsrisene tilberedes, steges 4 laksebøffer på en varm pande i lidt olivenolie. Først på skindsiden i ca. 3 minutter, og derefter et minuts tid på oversiden. salt og friskkværnet peber. Laksen skal ikke være helt gennemstegt, da den skal i glaseringen til sidst. Lægges til side.
  • Vask panden fra laksen af og stil den tilbage på kogepladen ved middel varme. Kom 1 spsk smør på, og når det er brust af tilsættes 2 fed hvidløg (finthakket). Lad det sautere et minuts tid uden at tage farve.
  • Kom 5 spsk soja, 3 spsk honning og 1 spsk sød chilisauce i sammen med saften af 1 lime og 2 spsk vand. Lad det koge sammen i et par minutter. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand.
  • I den pande, som du stegte blomkålsris på, tilsættes lidt olie. Sauter derefter 200 g spinat (frisk) sammen med 1 fed hvidløg (finthakket) indtil spinaten falder sammen. Krydres med salt og friskkværnet peber, og stilles til side.
  • Så laver du glaseret laks ved forsigtigt at lægge laksebøfferne ned i glaseringen på panden. Jeg plejer at fjerne skindet på laksen inden, men det er op til dig. Skindet er nemt at trække af, men husk at behandle laksestykkerne med forsigtighed.
  • Varm nu laksen igennem i glaseringen på over- og underside (vendes med forsigtighed), og dryp undervejs glasering op over laksen.
  • Anretning: Læg blomkålsris med karry på bunden af fire lune tallerkner. Derpå sauteret spinat. Top med glaseret laks, hvor du drypper lidt glasering over fisken. Drys med lidt hakkede peanuts og slut med lidt kørvel eller anden krydderurt.
    glaseret laks med spinat og blomkålsris

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
457
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
90
mg
30
%
Natrium
 
1430
mg
62
%
Kalium
 
1415
mg
40
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
5001
IU
100
%
Vitamin C
 
57
mg
69
%
Calcium
 
130
mg
13
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Glaseret laks med tilbehør serveres straks, og nydes gerne med et stykke brød til.

På denne måde kan du faktisk servere fisk, som langt de fleste vil synes er super lækkert. Og på trods af lidt chilisauce er retten ikke stærk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    september 11, 2022 at 2:05 pm

    Det lyder som en dejlig ret. Den vil jeg lave en af de nærmeste dage.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required