Her er min opskrift på glaseret laks med honning og soja, der serveres på en bund af blomkålsris med karry og sauteret spinat.
Glaseret laks er en virkelig skøn ret, som både er nem at lave, og som præsenterer sig flot på en tallerken.
Derfor kan du sagtens også bruge den glaserede laks som gæstemad.
Du kan eventuelt købe en hel side laks, som skæres ud i passende bøffer. Jeg plejer at lave dem på omkring 150 gram stykket.
Husk i øvrigt at fjerne eventuelle ben fra laksestykkerne, og du kan også tage skindet af laksen efter den første stegning. Det er nemt lige at trække af, og det gør også, at anretningen bliver pænere. Se også min opskrift på bagt laks i ovn.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på glaseret laks
Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 4 laksebøffer - på ca. 150 gram/styk
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Glasering
- 1 spsk smør
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 5 spsk soja
- 3 spsk honning
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 lime - saft fra en lime
- 2 spsk vand
Blomkålsris med karry
- 300 g blomkål - revet
- 1 tsk karry - eller lidt mere
- olivenolie
Sauteret spinat
- 200 g spinat - skyllet og slynget tør
- 1 fed hvidløg - finthakket
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- peanuts - saltede
- kørvel - eller anden krydderurt til pynt
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre 300 g blomkål, som rives groft på et rivejern. Du kan sagtens lave lidt mere, hvis I er meget sultne.
- Kom lidt olivenolie på en pande, og steg blomkålsris i ca. 6-7 minutter sammen med 1 tsk karry, salt og peber. Vendes rundt nogle gange. Stilles til side.
- Mens blomkålsrisene tilberedes, steges 4 laksebøffer på en varm pande i lidt olivenolie. Først på skindsiden i ca. 3 minutter, og derefter et minuts tid på oversiden. salt og friskkværnet peber. Laksen skal ikke være helt gennemstegt, da den skal i glaseringen til sidst. Lægges til side.
- Vask panden fra laksen af og stil den tilbage på kogepladen ved middel varme. Kom 1 spsk smør på, og når det er brust af tilsættes 2 fed hvidløg (finthakket). Lad det sautere et minuts tid uden at tage farve.
- Kom 5 spsk soja, 3 spsk honning og 1 spsk sød chilisauce i sammen med saften af 1 lime og 2 spsk vand. Lad det koge sammen i et par minutter. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand.
- I den pande, som du stegte blomkålsris på, tilsættes lidt olie. Sauter derefter 200 g spinat (frisk) sammen med 1 fed hvidløg (finthakket) indtil spinaten falder sammen. Krydres med salt og friskkværnet peber, og stilles til side.
- Så laver du glaseret laks ved forsigtigt at lægge laksebøfferne ned i glaseringen på panden. Jeg plejer at fjerne skindet på laksen inden, men det er op til dig. Skindet er nemt at trække af, men husk at behandle laksestykkerne med forsigtighed.
- Varm nu laksen igennem i glaseringen på over- og underside (vendes med forsigtighed), og dryp undervejs glasering op over laksen.
- Anretning: Læg blomkålsris med karry på bunden af fire lune tallerkner. Derpå sauteret spinat. Top med glaseret laks, hvor du drypper lidt glasering over fisken. Drys med lidt hakkede peanuts og slut med lidt kørvel eller anden krydderurt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Glaseret laks med tilbehør serveres straks, og nydes gerne med et stykke brød til.
På denne måde kan du faktisk servere fisk, som langt de fleste vil synes er super lækkert. Og på trods af lidt chilisauce er retten ikke stærk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Det lyder som en dejlig ret. Den vil jeg lave en af de nærmeste dage.