Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Glaseret laks

Glaseret laks (med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift)

glaseret laks med honning og soja
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
164
SHARES
FacebookMessenger164PinterestEmailSMS
Indhold
  • Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på glaseret laks
  • Tips
  • Kommentarer

Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her er min opskrift på glaseret laks med honning og soja, der serveres på en bund af blomkålsris med karry og sauteret spinat.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 laksebøffer (på ca. 150 gram/styk)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Glasering
  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 5 spsk soja
  • 3 spsk honning
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 lime (saft fra en lime)
  • 2 spsk vand
Blomkålsris med karry
  • 300 g blomkål (revet)
  • 1 tsk karry (eller lidt mere)
  • olivenolie
Sauteret spinat
  • 200 g spinat (skyllet og slynget tør)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • peanuts (saltede)
  • kørvel (eller anden krydderurt til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre 300 g blomkål, som rives groft på et rivejern. Du kan sagtens lave lidt mere, hvis I er meget sultne.
  2. Kom lidt olivenolie på en pande, og steg blomkålsris i ca. 6-7 minutter sammen med 1 tsk karry, salt og peber. Vendes rundt nogle gange. Stilles til side.
  3. Mens blomkålsrisene tilberedes, steges 4 laksebøffer på en varm pande i lidt olivenolie. Først på skindsiden i ca. 3 minutter, og derefter et minuts tid på oversiden. salt og friskkværnet peber. Laksen skal ikke være helt gennemstegt, da den skal i glaseringen til sidst. Lægges til side.
  4. Vask panden fra laksen af og stil den tilbage på kogepladen ved middel varme. Kom 1 spsk smør på, og når det er brust af tilsættes 2 fed hvidløg (finthakket). Lad det sautere et minuts tid uden at tage farve.
  5. Kom 5 spsk soja, 3 spsk honning og 1 spsk sød chilisauce i sammen med saften af 1 lime og 2 spsk vand. Lad det koge sammen i et par minutter. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand.
  6. I den pande, som du stegte blomkålsris på, tilsættes lidt olie. Sauter derefter 200 g spinat (frisk) sammen med 1 fed hvidløg (finthakket) indtil spinaten falder sammen. Krydres med salt og friskkværnet peber, og stilles til side.
  7. Så laver du glaseret laks ved forsigtigt at lægge laksebøfferne ned i glaseringen på panden. Jeg plejer at fjerne skindet på laksen inden, men det er op til dig. Skindet er nemt at trække af, men husk at behandle laksestykkerne med forsigtighed.
  8. Varm nu laksen igennem i glaseringen på over- og underside (vendes med forsigtighed), og dryp undervejs glasering op over laksen.
  9. Anretning: Læg blomkålsris med karry på bunden af fire lune tallerkner. Derpå sauteret spinat. Top med glaseret laks, hvor du drypper lidt glasering over fisken. Drys med lidt hakkede peanuts og slut med lidt kørvel eller anden krydderurt.
    glaseret laks med spinat og blomkålsris

Næringsindhold

Kalorier457kcalKulhydrater13gProtein35gFedt30gMættet fedt6gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.1gKolesterol90mgNatrium1430mgKalium1415mgKostfibre4gSukker5gVitamin A5001IUVitamin C57mgCalcium130mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på glaseret laks

Glaseret laks er en virkelig skøn ret, som både er nem at lave, og som præsenterer sig flot på en tallerken.

Derfor kan du sagtens også bruge den glaserede laks som gæstemad.

Du kan eventuelt købe en hel side laks, som skæres ud i passende bøffer. Jeg plejer at lave dem på omkring 150 gram stykket.

Husk i øvrigt at fjerne eventuelle ben fra laksestykkerne, og du kan også tage skindet af laksen efter den første stegning. Det er nemt lige at trække af, og det gør også, at anretningen bliver pænere. Se også min opskrift på bagt laks i ovn.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Laks med porrer og spidskål
  • Bagt laks med champignon sauce
  • Laks med blomkål og dild

Tips

Glaseret laks med tilbehør serveres straks, og nydes gerne med et stykke brød til.

På denne måde kan du faktisk servere fisk, som langt de fleste vil synes er super lækkert. Og på trods af lidt chilisauce er retten ikke stærk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    september 11, 2022 at 2:05 pm

    Det lyder som en dejlig ret. Den vil jeg lave en af de nærmeste dage.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required