• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Glaserede gulerødder og rødløg med timian

Glaserede gulerødder og rødløg med timian

billederesultat for glaserede gulerødder og rødløg
Glaserede gulerødder og rødløg er flot tilbehør på en tallerken. Her serveret til en flanksteak i ovn. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. september 2023 - Udgivet:  16. september 2023

Del gerne:
374
SHARES
FacebookMessenger374PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Glaserede gulerødder er vidunderligt tilbehør til mange slags kød, og her gulerødderne glaseret sammen med grofthakkede rødløg og timian.
  2. Opskrift på glaserede gulerødder
  3. Glaserede gulerødder og rødløg med timian
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Kartofler og gulerødder i ovn som nemt tilbehør
  9. Gulerodssuppe
  10. Gulerodsgryde med kylling og spinat
Gå til opskrift

Glaserede gulerødder er vidunderligt tilbehør til mange slags kød, og her gulerødderne glaseret sammen med grofthakkede rødløg og timian.

Sådan en omgang glaserede gulerødder smager fantastisk, og de kan laves på mange måder.

Her har jeg glaseret gulerødder i balsamico og hønsefond, men du kan også gøre det mere simpelt.

Kog gulerødderne hele i 5-6 minutter i letsaltet vand, hæld vandet fra, skær gulerødderne i stave, og kom dem i en gryde sammen med lidt smør.

Lad det koge ind, og vend de glaserede gulerødder med lidt friskhakket persille, salt og friskkværnet peber. Det er den nemme udgave.

Men jeg foretrækker nu opskriften her, så den skal du prøve.

Opskrift på glaserede gulerødder

billederesultat for glaserede gulerødder og rødløg

Glaserede gulerødder og rødløg med timian

Glaserede gulerødder er vidunderligt tilbehør til mange slags kød, og her gulerødderne glaseret sammen med grofthakkede rødløg og timian.
Bedømmelse
4.6 fra 15 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 6-8 gulerødder
  • 3-4 rødløg
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk balsamico
  • 2 tsk sukker - gerne rørsukker
  • 1 dl hønsefond
  • 1 håndfuld timian - frisk, eller 2 teskefulde tørret
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skær top og bund af gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
  • Pil rødløgene, og del dem i grove stykker.
  • Smelt en god klat smør på en varm pande, og når det er brust af kommer du gulerødder og rødløg på panden. Lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt så balsamico og rørsukker, og vend det rundt i panden, mens det småsteger i et minuts tid.
  • Så kommer du hønsefond ved sammen med timian, og nu skal det småsimre under låg i cirka 10 minutter. Her skal glaseringen smyge så smagfuldt rundt om gulerødder og rødløg.
  • Hvis der er mere væde tilbage efter den tur, skruer du lidt op for blusset og steger væden væk.
  • Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og så er de glaserede gulerødder og rødløg klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
60
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Glaserede gulerødder serveres straks som tilbehør til de fleste kødretter.

Brug gerne gulerødderne til eks. en culottesteg, helstegt kalvemørbrad eller lignende.

Se også disse opskrifter med gulerødder:

Kartofler og gulerødder i ovn som nemt tilbehør

4.8 fra 33 stemmer
Her får du min opskrift på kartofler og gulerødder i ovn. Nemme rodfrugter bagt i ovnen med olie og citronsaft. Som tilbehør til al mad.
Gå til opskrift
foto med kartofler og gulerødder i ovn

Gulerodssuppe

4.7 fra 46 stemmer
En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.
Gå til opskrift
gulerodssuppe

Gulerodsgryde med kylling og spinat

4.8 fra 69 stemmer
Her er nem opskrift på gulerodsgryde, der er en hurtig gryderet med kylling, spinat og gulerødder. Gulerodsgryden er nem aftensmad med ris.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsgryde med kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tove

    november 15, 2024 at 12:54 am

    Har lavet dem flere gange, og de forsvinder som dug for solen

    Svar
  2. Heidi

    april 03, 2019 at 1:43 pm

    Hej,
    Kan de glaserede gulerødder og rødløg laves på forhånd og så varmes op i enten ovn eller på pande?
    Tak....Mvh. Heidi

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required