• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Supper › Gazpacho

Gazpacho

gazpacho spansk grøntsagssuppe
4.8 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
176
SHARES
FacebookMessenger176PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 18. september 2021

Den bedste opskrift på gazpacho, der er en nem, spansk tomatsuppe. Suppen serveres kold, og den kan bruges enten som forret eller aftensmad.

Gazpacho er en aldeles populær grøntsagssuppe, der stammer fra Spanien. Ofte laves den med tomater.

I det spanske køkken serveres den kolde tomatsuppe ofte, og suppen kan både bruges som en forret og hovedret. Typisk serveret med et godt stykke brød til.

Det smarte ved en gazpacho er, at tomatsuppen ikke skal tilberedes eller koges.

I stedet blendes tomater og de øvrige ingredienser, hvorefter tomatsuppen stilles på køl indtil servering. Nemmere bliver det ikke.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Rødbedegazpacho
  • Tomatsuppe
  • Romescosauce

Opskrift på gazpacho

gazpacho spansk grøntsagssuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gazpacho

4.84 fra 37 stemmer
Den bedste opskrift på gazpacho, der er en nem, spansk tomatsuppe. Suppen serveres kold, og den kan bruges enten som forret eller aftensmad.
Forb. tid 5 minutter min
På køl 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Spansk
Kalorier: 174
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 tomater - smagfulde og modne
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g brød
  • chili - frisk, efter smag
  • citronsaft - friskpresset, efter smag
  • balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • krydderurter - friske, hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til en god gazpacho skal du bruge blandt andet bruge 2 grønne peberfrugter, 1 løg og 1 agurk, men start med at lægge et halvt løg, en halv peberfrugt og en halv agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering.
  2. Kom resten af ingredienserne plus 8 tomater 1 fed hvidløg og 75 g brød- groft skåret - i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse. Man kan eventuelt lægge brødet i blød i vand en halv time inden, men det er ikke nødvendigt.
  3. Smag til med salt og friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico.
  4. Stil din gazpacho koldt til det skal serveres, mindst en halv time.
  5. Ved servering, hældes den kolde gazpacho op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter.
  6. Dryp med 2 spsk olivenolie og giv evt. et stykke godt brød til.
  7. Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server med isterninger i suppen.

Næringsindhold

Kalorier: 174kcalKulhydrater: 23gProtein: 4gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.01gNatrium: 680mgKalium: 544mgKostfibre: 4gSukker: 9gVitamin A: 1291IUVitamin C: 72mgCalcium: 57mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta om gazpacho

Den kolde grøntsagssuppe stammer oprindeligt fra Andalusien i Spanien, hvor den nærmest må betegnes som en nationalret.

Men suppen er populær i hele Spanien, og der findes næppe det spisested med respekt for sig selv og spansk madkultur, som ikke har gazpachoen på menukortet.

Ofte finder du den dog under navnet gaspacho - altså med et s i stedet for z.

Gazpacho er i dag også populær i store dele af verden, men især også i nabolandet Portugal og store dele af Latinamerika.

Den røde udgave er nok den mest kendte - det er den med tomater, som du ser i denne opskrift her.

Men suppen kan sagtens laves uden tomater, og her er ingredienserne grundlæggende bouillon, tørret brød, hvidløg, olivenolie, salt og eddike.

Det er en ret, som især spises i de varmere sommermåneder, hvor den kolde suppe er helt perfekt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe

    september 10, 2024 at 11:46 am

    Nem og dejlig velsmagende ret, som jeg med succes, bl a har lavet til gæster, som efterfølgende har ønsket at få opskriften.
    Gad vide om den er frysevenlig - mon nogen har prøvet det ?

    Svar
  2. Reinhard Gründler

    maj 25, 2024 at 9:52 pm

    Super god suppe, har lavet den flere gange til gæster, som er meget begejstret.

    Svar
  3. Margit

    maj 19, 2024 at 8:44 am

    Suppen smagte vidunderlig - men den blev ikke orangegul som på billedet. Hvad gør jeg for at den bliver det?

    Svar
    • Thomas

      marts 03, 2025 at 7:56 pm

      Samme for mig. Rigtig god smag, men noget mellem-brun i farven. Jeg tror det er de grønne peber blandet med de røde tomater. Røde pebre giver nok en "bedre" farve, men måske også en anden smag. Den må vi prøve næste gang.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • billede med kartoffel porre suppe
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required