Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Gazpacho

Gazpacho (kold og klassisk suppe fra Spanien)

gazpacho spansk grøntsagssuppe
4.8 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
176
SHARES
FacebookMessenger176PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gazpacho
  • Opskrift på gazpacho
  • Fakta om gazpacho
  • Kommentarer

Gazpacho

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 37 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
På køl: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Den bedste opskrift på gazpacho, der er en nem, spansk tomatsuppe. Suppen serveres kold, og den kan bruges enten som forret eller aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Spansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 tomater smagfulde og modne
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g brød
  • chili frisk, efter smag
  • citronsaft friskpresset, efter smag
  • balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • krydderurter friske, hakket

Fremgangsmåde

  1. Til en god gazpacho skal du bruge blandt andet bruge 2 grønne peberfrugter, 1 løg og 1 agurk, men start med at lægge et halvt løg, en halv peberfrugt og en halv agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering.
  2. Kom resten af ingredienserne plus 8 tomater 1 fed hvidløg og 75 g brød- groft skåret - i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse. Man kan eventuelt lægge brødet i blød i vand en halv time inden, men det er ikke nødvendigt.
  3. Smag til med salt og friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico.
  4. Stil din gazpacho koldt til det skal serveres, mindst en halv time.
  5. Ved servering, hældes den kolde gazpacho op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter.
  6. Dryp med 2 spsk olivenolie og giv evt. et stykke godt brød til.
  7. Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server med isterninger i suppen.

Næringsindhold

Kalorier174kcalKulhydrater23gProtein4gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.01gNatrium680mgKalium544mgKostfibre4gSukker9gVitamin A1291IUVitamin C72mgCalcium57mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gazpacho

Gazpacho er en aldeles populær grøntsagssuppe, der stammer fra Spanien. Ofte laves den med tomater.

I det spanske køkken serveres den kolde tomatsuppe ofte, og suppen kan både bruges som en forret og hovedret. Typisk serveret med et godt stykke brød til.

Det smarte ved en gazpacho er, at tomatsuppen ikke skal tilberedes eller koges.

I stedet blendes tomater og de øvrige ingredienser, hvorefter tomatsuppen stilles på køl indtil servering. Nemmere bliver det ikke.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Rødbedegazpacho
  • Tomatsuppe
  • Romescosauce

Fakta om gazpacho

Den kolde grøntsagssuppe stammer oprindeligt fra Andalusien i Spanien, hvor den nærmest må betegnes som en nationalret.

Men suppen er populær i hele Spanien, og der findes næppe det spisested med respekt for sig selv og spansk madkultur, som ikke har gazpachoen på menukortet.

Ofte finder du den dog under navnet gaspacho - altså med et s i stedet for z.

Gazpacho er i dag også populær i store dele af verden, men især også i nabolandet Portugal og store dele af Latinamerika.

Den røde udgave er nok den mest kendte - det er den med tomater, som du ser i denne opskrift her.

Men suppen kan sagtens laves uden tomater, og her er ingredienserne grundlæggende bouillon, tørret brød, hvidløg, olivenolie, salt og eddike.

Det er en ret, som især spises i de varmere sommermåneder, hvor den kolde suppe er helt perfekt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe skriver

    september 10, 2024 at 11:46 am

    Nem og dejlig velsmagende ret, som jeg med succes, bl a har lavet til gæster, som efterfølgende har ønsket at få opskriften.
    Gad vide om den er frysevenlig - mon nogen har prøvet det ?

    Svar
  2. Reinhard Gründler skriver

    maj 25, 2024 at 9:52 pm

    Super god suppe, har lavet den flere gange til gæster, som er meget begejstret.

    Svar
  3. Margit skriver

    maj 19, 2024 at 8:44 am

    Suppen smagte vidunderlig - men den blev ikke orangegul som på billedet. Hvad gør jeg for at den bliver det?

    Svar
    • Thomas skriver

      marts 03, 2025 at 7:56 pm

      Samme for mig. Rigtig god smag, men noget mellem-brun i farven. Jeg tror det er de grønne peber blandet med de røde tomater. Røde pebre giver nok en "bedre" farve, men måske også en anden smag. Den må vi prøve næste gang.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required