Den bedste opskrift på gazpacho, der er en nem, spansk tomatsuppe. Suppen serveres kold, og den kan bruges enten som forret eller aftensmad.
Gazpacho er en aldeles populær grøntsagssuppe, der stammer fra Spanien. Ofte laves den med tomater.
I det spanske køkken serveres den kolde tomatsuppe ofte, og suppen kan både bruges som en forret og hovedret. Typisk serveret med et godt stykke brød til.
Det smarte ved en gazpacho er, at tomatsuppen ikke skal tilberedes eller koges.
I stedet blendes tomater og de øvrige ingredienser, hvorefter tomatsuppen stilles på køl indtil servering. Nemmere bliver det ikke.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på gazpacho
Gazpacho
Ingredienser
- 8 tomater - smagfulde og modne
- 2 grønne peberfrugter
- 1 løg
- 1 agurk
- 1 fed hvidløg
- 75 g brød
- chili - frisk, efter smag
- citronsaft - friskpresset, efter smag
- balsamico
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- krydderurter - friske, hakket
Fremgangsmåde
- Til en god gazpacho skal du bruge blandt andet bruge 2 grønne peberfrugter, 1 løg og 1 agurk, men start med at lægge et halvt løg, en halv peberfrugt og en halv agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering.
- Kom resten af ingredienserne plus 8 tomater 1 fed hvidløg og 75 g brød- groft skåret - i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse. Man kan eventuelt lægge brødet i blød i vand en halv time inden, men det er ikke nødvendigt.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico.
- Stil din gazpacho koldt til det skal serveres, mindst en halv time.
- Ved servering, hældes den kolde gazpacho op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter.
- Dryp med 2 spsk olivenolie og giv evt. et stykke godt brød til.
- Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server med isterninger i suppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Fakta om gazpacho
Den kolde grøntsagssuppe stammer oprindeligt fra Andalusien i Spanien, hvor den nærmest må betegnes som en nationalret.
Men suppen er populær i hele Spanien, og der findes næppe det spisested med respekt for sig selv og spansk madkultur, som ikke har gazpachoen på menukortet.
Ofte finder du den dog under navnet gaspacho - altså med et s i stedet for z.
Gazpacho er i dag også populær i store dele af verden, men især også i nabolandet Portugal og store dele af Latinamerika.
Den røde udgave er nok den mest kendte - det er den med tomater, som du ser i denne opskrift her.
Men suppen kan sagtens laves uden tomater, og her er ingredienserne grundlæggende bouillon, tørret brød, hvidløg, olivenolie, salt og eddike.
Det er en ret, som især spises i de varmere sommermåneder, hvor den kolde suppe er helt perfekt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Dorthe
Nem og dejlig velsmagende ret, som jeg med succes, bl a har lavet til gæster, som efterfølgende har ønsket at få opskriften.
Gad vide om den er frysevenlig - mon nogen har prøvet det ?
Reinhard Gründler
Super god suppe, har lavet den flere gange til gæster, som er meget begejstret.
Margit
Suppen smagte vidunderlig - men den blev ikke orangegul som på billedet. Hvad gør jeg for at den bliver det?
Thomas
Samme for mig. Rigtig god smag, men noget mellem-brun i farven. Jeg tror det er de grønne peber blandet med de røde tomater. Røde pebre giver nok en "bedre" farve, men måske også en anden smag. Den må vi prøve næste gang.