• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød

Gammeldags varm kartoffelsalat
Gammeldags varm kartoffelsalat er en af de retter, som sjældent bliver lavet længere. Men prøv den, den smager virkelig godt. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. november 2022 - Udgivet:  13. september 2022

Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Gammeldags varm kartoffelsalat med løg er en klassiker i det danske køkken. Let at lave, en dejlig sursød smag og serveres ofte med pølser.
  2. Opskrift på gammeldags varm kartoffelsalat
  3. Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.6 fra 56 stemmer
Gå til opskrift

Gammeldags varm kartoffelsalat med løg er en klassiker i det danske køkken. Let at lave, en dejlig sursød smag og serveres ofte med pølser.

Gammeldags varm kartoffelsalat vækker minder om barndommen. I hvert fald hos mig.

Min mormor lavede den nogle gange og serverede kogte, røde pølser til. En rigtig forkælelses-ret syntes jeg dengang.

Kartoffelsalaten har en sursød smag, som passer til svinekød. Så den kan sagtens spises til stegeben, medisterpølse og alt muligt andet kød, hvis du ikke bryder dig om pølser.

Har du rester af kogt kartoffel i køleskabet, er den hurtig at lave, ellers skal du huske at koge kartoflerne og køle dem ned først.

Se også de populære opskrifter på:

  • Varm kartoffelsalat opskrift med gulerødder
  • Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing
  • Kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing
  • Kartoffelsalat - opskrift på kold og klassisk kartoffel salat

Opskrift på gammeldags varm kartoffelsalat

Gammeldags varm kartoffelsalat

Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød

Gammeldags varm kartoffelsalat med løg er en klassiker i det danske køkken. Let at lave, en dejlig sursød smag og serveres ofte med pølser.
Bedømmelse
4.6 fra 56 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 800 g kartofler - som kan pilles
  • 1 stort løg - i store tern
  • 1 dl eddike - gerne hvidvinseddike
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 35 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 spsk sennep
  • cornichoner - hakkede til pynt

Fremgangsmåde

  • Kog kartoflerne et kvarter, kom dem i en sigte og skyl hurtigt med koldt vand. Sæt dem i køleskabet og lad dem blive kolde. Når de er kolde, skærer du dem i tykke skiver.
  • Skær løg i tern eller strimler.
  • Kom vand, eddike og salt i en gryde og kog op. Hæld løgene i og lad dem blive møre i eddikevandet - det tager ca. 10 minutter. Kom smørret i, vend det rundt, så det smelter.
  • Tilsæt sukker og sennep og rør godt rundt. Smag til, måske vil du have mere sukker i, så tilsæt en halv spiseskefuld.
  • Tilsæt nu kartoffelskiverne og vend dem rundt i saucen, så den sætter sig fast. Pas på med varmen, for det kan godt brænde fast i bunden.
  • Krydr med friskkværnet peber og salt, drys med lidt hakkede cornichoner, eventuelt lidt klippet karse eller purløg. Og server gammeldags varm kartoffelsalat med kogte eller stegte pølser.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
249
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
19
mg
6
%
Natrium
 
674
mg
29
%
Kalium
 
902
mg
26
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
225
IU
5
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
39
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan hælde lidt fløde i gammeldags varm kartoffelsalat, hvis du ønsker mere væde.

Du kan også tilsætte gulerødder i tern.

Jeg foretrækker hvidvinseddike i retten, men du kan sagtens bruge helt almindelig hvid lagereddike.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Michael Mogensen

    januar 12, 2025 at 5:53 pm

    Giv mig en fornuftig forklaring på hvorfor kartoflerne først skal køles ned og så bagefter varmes op igen?

    Svar
  2. Tanja

    december 19, 2024 at 11:43 am

    Lækkert. Opskrift fulgt og blev super 👍🏼

    Svar
  3. Erik Andersen

    oktober 02, 2024 at 4:54 pm

    bem og dejlig ret, som minde mig om min barndomi 1940 erne.

    Svar
  4. Bjarne carlsen

    september 23, 2024 at 6:48 pm

    Lækkert 😇 🍷

    Svar
  5. Ole Høj

    september 15, 2024 at 10:15 pm

    Hej!

    Jeg har lige lavet varm kartoffelsalat efter din opskrift, og det blev desværre ingen succes.

    For det første var kartoflerne ikke gennemkogte med hårde efter kun et kvarters kog. Derudover var der alt for lidt væde, og endelig var den sur-søde smag næsten fraværende.
    Kartoflerne skal derfor som minimum koge i 20 minutter, og opskriftens anførte mængde af både sukker, eddike, sennep og vand skal ganges med to. Endelig skal der smagte til med peber.
    Jeg valgte at benytte mig af din opskrift for at være på den sikre side og give min kone en overraskende og god smagsoplevelse.
    Men jeg blev desværre ikke i så henseende særlig populær.

    Ellers et godt initiativ!

    Venlig hilsen Ole Høj

    Svar
  6. Berina Munch Jensen

    juli 30, 2023 at 8:57 pm

    Tror aldrig jeg har prøvet den varme, men fik det som barn og kunne godt lide det. Så glæder mig til at prøve noget nyt. Tak 😊

    Svar
  7. Johnny Paulick

    oktober 16, 2022 at 1:22 pm

    Det var en anderledes måde at lave Varm kartoffelsalat på... Jeg elsker kartoffelsalat... Så denne opskrift skal jeg prøve... Jeg har altid lavet ligesom en opbagt sovs med mel, efter løg er blevet bløde i gryden, med eddike og sukker... Men har aldrig prøvet at komme smør i før, og uden mel.! Det er jeg dog lidt skeptis over.. men smørret det skal jeg prøve... ha.ha. 😉

    Svar
    • Karen Seneca

      oktober 17, 2022 at 11:01 am

      Hej Johnny
      Jeg håber, at den lever op til forventningerne 🙂 Husk, at kartofler indeholder stivelse, derfor behøver de ikke mel.
      Bedste hilsner Karen

      Svar
  8. Birgit Ravn

    oktober 15, 2022 at 4:00 pm

    Sur-sød kartoffelsalat. I opskriften står der både smør og sennep, når man så læser hvornår det skal i står der ingenting skal det sket ikke i

    Svar
    • Karen Seneca

      oktober 16, 2022 at 11:43 am

      Hej Birgit
      Godt, at du skriver. For jeg har lavet en fejl, da jeg skrev opskriften. Den er nu rettet.
      Bedste hilsner Karen

      Svar
  9. Dagmar

    oktober 04, 2022 at 6:43 pm

    Du skriver at eddiken skal i 2 gange og hvor bliver smørret af?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required