Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød

Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød

Gammeldags varm kartoffelsalat
4.6 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS

Gammeldags varm kartoffelsalat med løg er en klassiker i det danske køkken. Let at lave, en dejlig sursød smag og serveres ofte med pølser.

Gammeldags varm kartoffelsalat vækker minder om barndommen. I hvert fald hos mig.

Min mormor lavede den nogle gange og serverede kogte, røde pølser til. En rigtig forkælelses-ret syntes jeg dengang.

Kartoffelsalaten har en sursød smag, som passer til svinekød. Så den kan sagtens spises til stegeben, medisterpølse og alt muligt andet kød, hvis du ikke bryder dig om pølser.

Har du rester af kogt kartoffel i køleskabet, er den hurtig at lave, ellers skal du huske at koge kartoflerne og køle dem ned først.

Se også de populære opskrifter på:

  • Varm kartoffelsalat opskrift med gulerødder
  • Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing
  • Kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing
  • Kartoffelsalat - opskrift på kold og klassisk kartoffel salat

Opskrift på gammeldags varm kartoffelsalat

Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød

Karen SenecaKaren Seneca
4.6 fra 56 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Gammeldags varm kartoffelsalat med løg er en klassiker i det danske køkken. Let at lave, en dejlig sursød smag og serveres ofte med pølser.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kartofler som kan pilles
  • 1 stort løg i store tern
  • 1 dl eddike gerne hvidvinseddike
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 35 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 spsk sennep
  • cornichoner hakkede til pynt

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne et kvarter, kom dem i en sigte og skyl hurtigt med koldt vand. Sæt dem i køleskabet og lad dem blive kolde. Når de er kolde, skærer du dem i tykke skiver.
  2. Skær løg i tern eller strimler.
  3. Kom vand, eddike og salt i en gryde og kog op. Hæld løgene i og lad dem blive møre i eddikevandet - det tager ca. 10 minutter. Kom smørret i, vend det rundt, så det smelter.
  4. Tilsæt sukker og sennep og rør godt rundt. Smag til, måske vil du have mere sukker i, så tilsæt en halv spiseskefuld.
  5. Tilsæt nu kartoffelskiverne og vend dem rundt i saucen, så den sætter sig fast. Pas på med varmen, for det kan godt brænde fast i bunden.
  6. Krydr med friskkværnet peber og salt, drys med lidt hakkede cornichoner, eventuelt lidt klippet karse eller purløg. Og server gammeldags varm kartoffelsalat med kogte eller stegte pølser.

Næringsindhold

Kalorier249kcalKulhydrater42gProtein5gFedt7gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol19mgNatrium674mgKalium902mgKostfibre5gSukker6gVitamin A225IUVitamin C42mgCalcium39mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan hælde lidt fløde i gammeldags varm kartoffelsalat, hvis du ønsker mere væde.

Du kan også tilsætte gulerødder i tern.

Jeg foretrækker hvidvinseddike i retten, men du kan sagtens bruge helt almindelig hvid lagereddike.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Michael Mogensen skriver

    januar 12, 2025 at 5:53 pm

    Giv mig en fornuftig forklaring på hvorfor kartoflerne først skal køles ned og så bagefter varmes op igen?

    Svar
    • Jolanda skriver

      juli 17, 2025 at 9:42 am

      Det har du ret i Michael. Min svigermor lavede denne ret uden at køle kartoflerne ned. Det går fint alligevel. Det er selvfølgelig en anden sag, hvis du har daggamle kartofler i køleskabet. Dem kan du så tage ud i forvejen, så de ikke er iskolde.

      Svar
  2. Tanja skriver

    december 19, 2024 at 11:43 am

    Lækkert. Opskrift fulgt og blev super 👍🏼

    Svar
  3. Erik Andersen skriver

    oktober 02, 2024 at 4:54 pm

    bem og dejlig ret, som minde mig om min barndomi 1940 erne.

    Svar
  4. Bjarne carlsen skriver

    september 23, 2024 at 6:48 pm

    Lækkert 😇 🍷

    Svar
  5. Ole Høj skriver

    september 15, 2024 at 10:15 pm

    Hej!

    Jeg har lige lavet varm kartoffelsalat efter din opskrift, og det blev desværre ingen succes.

    For det første var kartoflerne ikke gennemkogte med hårde efter kun et kvarters kog. Derudover var der alt for lidt væde, og endelig var den sur-søde smag næsten fraværende.
    Kartoflerne skal derfor som minimum koge i 20 minutter, og opskriftens anførte mængde af både sukker, eddike, sennep og vand skal ganges med to. Endelig skal der smagte til med peber.
    Jeg valgte at benytte mig af din opskrift for at være på den sikre side og give min kone en overraskende og god smagsoplevelse.
    Men jeg blev desværre ikke i så henseende særlig populær.

    Ellers et godt initiativ!

    Venlig hilsen Ole Høj

    Svar
  6. Berina Munch Jensen skriver

    juli 30, 2023 at 8:57 pm

    Tror aldrig jeg har prøvet den varme, men fik det som barn og kunne godt lide det. Så glæder mig til at prøve noget nyt. Tak 😊

    Svar
  7. Johnny Paulick skriver

    oktober 16, 2022 at 1:22 pm

    Det var en anderledes måde at lave Varm kartoffelsalat på... Jeg elsker kartoffelsalat... Så denne opskrift skal jeg prøve... Jeg har altid lavet ligesom en opbagt sovs med mel, efter løg er blevet bløde i gryden, med eddike og sukker... Men har aldrig prøvet at komme smør i før, og uden mel.! Det er jeg dog lidt skeptis over.. men smørret det skal jeg prøve... ha.ha. 😉

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      oktober 17, 2022 at 11:01 am

      Hej Johnny
      Jeg håber, at den lever op til forventningerne 🙂 Husk, at kartofler indeholder stivelse, derfor behøver de ikke mel.
      Bedste hilsner Karen

      Svar
  8. Birgit Ravn skriver

    oktober 15, 2022 at 4:00 pm

    Sur-sød kartoffelsalat. I opskriften står der både smør og sennep, når man så læser hvornår det skal i står der ingenting skal det sket ikke i

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      oktober 16, 2022 at 11:43 am

      Hej Birgit
      Godt, at du skriver. For jeg har lavet en fejl, da jeg skrev opskriften. Den er nu rettet.
      Bedste hilsner Karen

      Svar
  9. Dagmar skriver

    oktober 04, 2022 at 6:43 pm

    Du skriver at eddiken skal i 2 gange og hvor bliver smørret af?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required