Gammeldags varm kartoffelsalat med løg er en klassiker i det danske køkken. Let at lave, en dejlig sursød smag og serveres ofte med pølser.
Gammeldags varm kartoffelsalat vækker minder om barndommen. I hvert fald hos mig.
Min mormor lavede den nogle gange og serverede kogte, røde pølser til. En rigtig forkælelses-ret syntes jeg dengang.
Kartoffelsalaten har en sursød smag, som passer til svinekød. Så den kan sagtens spises til stegeben, medisterpølse og alt muligt andet kød, hvis du ikke bryder dig om pølser.
Har du rester af kogt kartoffel i køleskabet, er den hurtig at lave, ellers skal du huske at koge kartoflerne og køle dem ned først.
Se også de populære opskrifter på:
- Varm kartoffelsalat opskrift med gulerødder
- Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing
- Kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing
- Kartoffelsalat - opskrift på kold og klassisk kartoffel salat
Opskrift på gammeldags varm kartoffelsalat
Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød
Ingredienser
- 800 g kartofler - som kan pilles
- 1 stort løg - i store tern
- 1 dl eddike - gerne hvidvinseddike
- 1,5 dl vand
- 1 tsk salt
- 35 g smør
- 1 spsk sukker
- 0,5 spsk sennep
- cornichoner - hakkede til pynt
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne et kvarter, kom dem i en sigte og skyl hurtigt med koldt vand. Sæt dem i køleskabet og lad dem blive kolde. Når de er kolde, skærer du dem i tykke skiver.
- Skær løg i tern eller strimler.
- Kom vand, eddike og salt i en gryde og kog op. Hæld løgene i og lad dem blive møre i eddikevandet - det tager ca. 10 minutter. Kom smørret i, vend det rundt, så det smelter.
- Tilsæt sukker og sennep og rør godt rundt. Smag til, måske vil du have mere sukker i, så tilsæt en halv spiseskefuld.
- Tilsæt nu kartoffelskiverne og vend dem rundt i saucen, så den sætter sig fast. Pas på med varmen, for det kan godt brænde fast i bunden.
- Krydr med friskkværnet peber og salt, drys med lidt hakkede cornichoner, eventuelt lidt klippet karse eller purløg. Og server gammeldags varm kartoffelsalat med kogte eller stegte pølser.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan hælde lidt fløde i gammeldags varm kartoffelsalat, hvis du ønsker mere væde.
Du kan også tilsætte gulerødder i tern.
Jeg foretrækker hvidvinseddike i retten, men du kan sagtens bruge helt almindelig hvid lagereddike.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Michael Mogensen skriver
Giv mig en fornuftig forklaring på hvorfor kartoflerne først skal køles ned og så bagefter varmes op igen?
Jolanda skriver
Det har du ret i Michael. Min svigermor lavede denne ret uden at køle kartoflerne ned. Det går fint alligevel. Det er selvfølgelig en anden sag, hvis du har daggamle kartofler i køleskabet. Dem kan du så tage ud i forvejen, så de ikke er iskolde.
Tanja skriver
Lækkert. Opskrift fulgt og blev super 👍🏼
Erik Andersen skriver
bem og dejlig ret, som minde mig om min barndomi 1940 erne.
Bjarne carlsen skriver
Lækkert 😇 🍷