Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade

Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade

Fyldte dadler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS

Fyldte dadler dyppet i den lækreste chokolade og valnødder er en delikatesse uden lige. Her består fyldet af crunchy peanutbutter.

Fyldte dadler kender du måske fra jul, hvor dadelstenen er udskiftet med marcipan.

Men der er en masse andet, vi kan bruge som fyld alt efter smag. Da dadler er så søde, synes jeg, at det klæder dem at få lidt salt.

Og her kom peanutbutteren ind. Den er både salt og har konsistens, så det bløde dadelkød får lidt modspil.

Og når du så topper med hakkede nødder, får du endnu mere knas. Tip: Gem dine chokoladeæsker, så har du altid en fin beholder til konfekt.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmelavet peanutbutter på kun 10 minutter
  • Dadler med bacon
  • Dadelkonfekt med marcipan
  • 10 sunde snacks - få inspiration her

Opskrift på fyldte dadler i chokolade

Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Køletid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Fyldte dadler dyppet i den lækreste chokolade og valnødder er en delikatesse uden lige. Her består fyldet af crunchy peanutbutter.
Antal: 12 dadler
Ret: Søde sager
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 12 dadler udstenede
  • 3 spsk peaunutbutter crunchy
  • 150 g mørk chokolade 72 %
  • 50 g valnødder grofthakket

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at udstene dadlerne. Tag en lille urtekniv og skær langs dadlen, nu kan du vippe stenen ud. Tip: Medjool er de bedste dadler.
  2. Fyld peanutbutter i dadlerne. Brug urtekniven eller en meget lille teske.
  3. Luk dadlerne sammen om åbningen og smør overskydende peanutbutter væk. Det gør ikke noget, at de ikke kan lukkes helt. Det sørger chokoladen for.
  4. Kom dadlerne i fryseren en halv time, det gør dem nemmere at overtrække.
  5. Temperer chokoladen enten i mikroovn eller i vandbad. Se hvordan her.
  6. Kom en tandstik i en dadel, hold den over skålen med chokolade og hælde chokoladen over den. Drej tandstikken, så dadlen bliver helt overtrukket. Brug eventuelt en kniv til at smøre ud, hvis der er for meget chokolade på et sted.
  7. Læg dadlen på en lille rist og gentag med de andre.
  8. Kom dadlerne i fryseren en halv time eller lad chokoladen størkne et køligt sted. Nu har du den lækreste konfekt, som passer til aftenkaffen eller teen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Medjool dadler er de bedste dadler til konfekt, fordi de er bløde og saftige. Hvis du bruger nogle tørre dadler, vil mundfornemmelsen ikke være den samme, men smagen vil stadig være god.

Prøv også at lave dadler med et fyld af saltkaramel eller hakkede saltmandler sammen med hakkede pistacienødder.

Du kan også lave den klassiske dadelkonfekt med marcipan og drysse lidt lakridspulver ud over chokoladen, imens den stadig er tempereret.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required