Indhold
Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade
Ingredienser
- 12 dadler (udstenede)
- 3 spsk peanutbutter (crunchy )
- 150 g mørk chokolade (72 %)
- 50 g valnødder (grofthakket)
Fremgangsmåde
- Begynd med at udstene 12 dadler. Tag en lille urtekniv og skær langs dadlen, nu kan du vippe stenen ud. Tip: Medjool er de bedste dadler.
- Fyld samlet ca. 3 spsk peanutbutter i dadlerne. Brug urtekniv eller en meget lille teske.
- Luk dadlerne sammen om åbningen og smør overskydende peanutbutter væk. Det gør ikke noget, at de ikke kan lukkes helt. Det sørger chokoladen for.
- Kom dadlerne i fryseren en halv time, det gør dem nemmere at overtrække.
- Temperer 150 g mørk chokolade enten i mikroovn eller i vandbad. Se her hvordan du tempererer chokolade.
- Kom en tandstik i en dadel, hold den over skålen med chokolade og hælde chokoladen over den. Drej tandstikken, så dadlen bliver helt overtrukket. Brug eventuelt en kniv til at smøre ud, hvis der er for meget chokolade på et sted.
- Læg dadlen på en lille rist og gentag med de andre. Sæt en valnød på hver. I alt anvendes ca. 50 g valnødder.
- Kom dadlerne i fryseren en halv time eller lad chokoladen størkne et køligt sted. Nu har du den lækreste konfekt, som passer til aftenkaffen eller teen.
Opskrift på fyldte dadler i chokolade
Fyldte dadler kender du måske fra jul, hvor dadelstenen er udskiftet med marcipan.
Men der er en masse andet, vi kan bruge som fyld alt efter smag. Da dadler er så søde, synes jeg, at det klæder dem at få lidt salt.
Og her kom peanutbutteren ind. Den er både salt og har konsistens, så det bløde dadelkød får lidt modspil.
Og når du så topper med hakkede nødder, får du endnu mere knas. Tip: Gem dine chokoladeæsker, så har du altid en fin beholder til konfekt.
Se også disse opskrifter:
Tips
Medjool dadler er de bedste dadler til konfekt, fordi de er bløde og saftige. Hvis du bruger nogle tørre dadler, vil mundfornemmelsen ikke være den samme, men smagen vil stadig være god.
Prøv også at lave dadler med et fyld af saltkaramel eller hakkede saltmandler sammen med hakkede pistacienødder.
Du kan også lave den klassiske dadelkonfekt med marcipan og drysse lidt lakridspulver ud over chokoladen, imens den stadig er tempereret.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Comments
No Comments