• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Fyldig peberfrugtsuppe med linser og nudler

Fyldig peberfrugtsuppe med linser og nudler

Denne lækre peberfrugtsuppe er sprængfuld af smag og har en lækker struktur fra linser og nudler. Og så er den tilmed sund! Foto: Charlotte Mithril
Denne lækre peberfrugtsuppe er sprængfuld af smag og har en lækker struktur fra linser og nudler. Og så er den tilmed sund! Foto: Charlotte Mithril

Opdateret:  17. januar 2022 - Udgivet:  3. februar 2021

Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Denne vegetariske peberfrugtsuppe har masser af smag og fylde og indeholder sunde proteiner og kostfibre fra de grønne linser.
  2. Smagfulde peberfrugter
  3. Linser – sunde vegetabilske proteiner
  4. Tøm køleskabet
  5. Opskrift på fyldig peberfrugtsuppe med linser og nudler
  6. Fyldig peberfrugtsuppe med linser og nudler
  7. Ingredienser
  8. Fremgangsmåde
Gå til opskrift

Denne vegetariske peberfrugtsuppe har masser af smag og fylde og indeholder sunde proteiner og kostfibre fra de grønne linser.

Supper er en fantastisk spise i en kold tid og denne peberfrugtsuppe er ingen undtagelse.

Hvis du synes supper kan være en tynd omgang, så prøv denne fyldige peberfrugtsuppe, der er spækket med smag.

Ovnbagte peberfrugter, løg og hvidløg giver den lækreste smag til suppen, mens linser og nudler sørger for at give fylde til suppen, så der er noget at tygge på.

Smagfulde peberfrugter

Peberfrugter er fulde af smag, og når du bager dem i ovnen masser af noter og aromaer frem.

I denne opskrift er der brugt røde peberfrugter, da de giver en flot farve til suppe og har en lækker sødme. Men du kan også sagtens bruge gule eller grønne peberfrugter.

De grønne peberfrugter er ofte mindre søde og mere bitre i smagen, så vær opmærksom på dette, når du smager suppen til. Måske skal suppen have en lille smule sukker eller honning, for at bringe den søde grundsmag ind i suppen, så der skabes balance i smagen.

Du kan sagtens bruge peberfrugter, der er overmodne eller en smule runkne i denne peberfrugtsuppe.

Linser – sunde vegetabilske proteiner

Linser er en fantastisk råvare, der både bringer lækker smag og masser af fylde til for eksempel supper.

Men linser bringer ikke bare velsmag til din mad – de bringer også sundhed.

Linser har et højt proteinindhold og er en rigtig god vegetabilsk kilde til proteiner. Linser kan dermed hjælpe til en mere bæredygtig kost, hvor vi skærer ned på proteiner fra dyr og op for proteiner fra planteriget.

Derudover har nogle typer linser et højt indhold af de sunde kostfibre, der mætter godt, er sunde for fordøjelsen og mindsker risikoen for hjertekarsygdomme, type-2-diabetes og nogle typer af kræft.

Tørrede grønne linser indeholder for eksempel hele 26 gram protein og 9 gram kostfibre per 100 gram (Urtekram).

I denne opskrift er der brugt tørrede grønne bønner, men du kan sagtens bruge røde eller sorte bønner – bare tjek tilberedningstiden på posen.

Du kan også bruge bønner fra dåse, så slipper du for at koge dem først.

Tøm køleskabet

Denne peberfrugtsuppe er rigtig god som en slags tøm køleskabet suppe. Den fyldige suppe smager skønt med forskellige grøntsager i.

Har du en rest porrer, gulerødder, jordskokker, kartofler eller andet kan det sagtens komme med i suppen.

Du kan også lave suppen rent på linser eller rent på nudler, hvis du foretrækker det.

Opskrift på fyldig peberfrugtsuppe med linser og nudler

Denne lækre peberfrugtsuppe er sprængfuld af smag og har en lækker struktur fra linser og nudler. Og så er den tilmed sund! Foto: Charlotte Mithril

Fyldig peberfrugtsuppe med linser og nudler

Denne vegetariske peberfrugtsuppe har masser af smag og fylde og indeholder sunde proteiner og kostfibre fra de grønne linser.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Charlotte Mithril

Ingredienser

  • 8 røde peberfrugter
  • 2 spsk olivenolie - eller rapsolie
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g grønne linser - eller røde
  • 150 g nudler - tørrede
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • Evt. creme fraiche
  • Brød - gerne groft

Fremgangsmåde

  • Fjern kerner fra peberfrugterne og skær peberfrugter og løg i grove stykker. Kom dem i en bradepande sammen med de upillede hvidløg.
  • Vend peberfrugter, løg og hvidløg i olie, salt og peber og bag dem i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
  • Skyl linserne og kog dem i vand, mens grøntsagerne er i ovnen. Tjek kogetid på posen, men typisk tager det cirka 30 minutter.
  • Når grøntsagerne er færdige i ovnen, kommes de i en gryde – husk at fjerne skallen fra hvidløgene.
  • Tilsæt grøntsags bouillon og cayennepeber til de ovnbagte grøntsager og lad det småsimre cirka 5 minutter.
  • Blend suppen i en blender eller med en stavblender – den må gerne stadig have lidt struktur fra grøntsagerne.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
  • Kom linser og nudler i suppen og smag til med salt og peber.
  • Server evt. med lidt creme fraiche og groft brød til.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se flere opskrifter på lækker suppe her:

Tomatsuppe

Broccolisuppe

Kartoffel porre suppe

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Kristiansen

    januar 17, 2022 at 5:10 pm

    I denne opskrift er der brugt tørrede grønne bønner, men du kan sagtens bruge røde eller sorte bønner – bare tjek tilberedningstiden på posen.

    Ovenstående står skrevet i følgeteksten til Opskrift på fyldig peberfrugtsuppe med linser og nudler men der er printet sted under ingredienser m.m. Nævnt noget om bønner.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required