• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Fuldkorns franskbrød med speltmel

Fuldkorns franskbrød med speltmel
Fuldkorns franskbrød er lidt sundere end det almindelige, hvide franskbrød, og i denne opskrift har vi lavet franskbrød med fuldkorns speltmel. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. oktober 2024 - Udgivet:  24. august 2015

Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Fuldkorns franskbrød
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Fuldkorns franskbrød skal bages i cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Opskriften giver 1 brød, og du sagtens fryse det ned. Skær evt. brødet i skiver inden.

Se også min opskrift på det klassiske franskbrød med mælk og smør.

Du skal også prøve mine opskrifter på sødmælksfranskbrød, kærnemælksfranskbrød og de populære boller.

Opskrift

Fuldkorns franskbrød med speltmel

Fuldkorns franskbrød

Fuldkorns franskbrød er lidt sundere end det almindelige, hvide franskbrød, og i denne opskrift har vi lavet franskbrød med fuldkorns speltmel.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3,5 dl mælk
  • 30 g smør
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl speltmel - fuldkorn
  • 6 dl hvedemel - gerne med mindst 12% protein

Fremgangsmåde

  • Varm 3,5 deciliter mælk forsigtigt op i en kasserolle, men pas på det ikke bliver mere varmt end lunt for fingrene - cirka 37-38 grader.
  • Kom 30 gram smør i mælken, og lad det smelte i den lune mælk. Pas stadig på temperaturen. Bliver mælken for varm, er du nødt til lige at køle den ned indtil den har en temperatur på omkring de 37-38 grader.
  • Kom den lune mælk/smør op i en skål til røremaskinen, og smuldr 25 gram gær ned i.
  • Start med røremaskinen på næstlaveste hastighed, og lad den røre gæren ud i mælken.
  • Kom så 1 teskefuld sukker og 1 teske salt i skålen.
  • Endelig tilsættes 2 deciliter speltmel og 6 deciliter hvedemel lidt efter lidt, og lad så dejen til dit fuldkorns franskbrød blive æltet godt igennem i 10 minutter.
  • Sæt dejen til hævning med et viskestykke hen over skålen. Og gerne et lunt sted. Dejen skal hæve cirka 25 minutter.
  • Kom så dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem med hænderne, så du får luften slået ud af dejen.
  • Form dejen til et brød, og kom det ned i en form. Tryk dejen let ud i hjørnerne, så den fylder hele formen ud. Lad dejen til dit fuldkorns franskbrød hæve her i cirka 30 minutter - igen tildækket og lunt.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rids brødet på langs med en kniv, og pensl med mælk. Kom formen med brødet ind i ovnen. Nu skal franskbrødet bage cirka 28 minutter, måske lidt længere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2178
% Daglig værdi*
Fedt
 
41
g
63
%
Mættet fedt
 
23
g
144
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
107
mg
36
%
Natrium
 
2668
mg
116
%
Kalium
 
1186
mg
34
%
Kulhydrater
 
384
g
128
%
Kostfibre
 
15
g
63
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
62
g
124
%
Vitamin A
 
1317
IU
26
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
514
mg
51
%
Jern
 
23
mg
128
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag dit fuldkorns franskbrød ud af ovnen, og vent nogle minutter, inden du forsigtigt vipper det ud af formen, og over på en rist.

Lad franskbrødet køle lidt af inden du skærer i det, men brødet er allerbedst når det stadig er lunt.

Afkøl altid brød på en rist, så det ikke bliver fugtigt i bunden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    juli 25, 2024 at 8:11 pm

    Hej. Er løbet tør for Alm. gær. Kan jeg bruge tørgær,og bliver resultatet det samme?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 25, 2024 at 9:23 pm

      Hej Marianne
      Det kan du sagtens - og resultatet bliver lige så godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ketty Egebjerg

    april 13, 2024 at 1:27 pm

    Super nemt og godt brød

    Svar
  3. Mette

    juni 15, 2020 at 8:54 am

    Hej Holger/Madens Verden!
    Tak for en super side 🙂
    Du skriver, at mængden svarer til et brød - mon du kan afsløre størrelsen på formen?
    På forhånd tak 🙂
    Mvh
    Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 15, 2020 at 9:12 am

      Hej Mette

      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Min brødform er på ca. 3 liter, som jeg synes er passende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jesper

    marts 23, 2020 at 5:56 pm

    I har glemt at skrive at speltmelet skal kommes i!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 24, 2020 at 7:12 am

      Hej Jesper
      Tak for det - min fejl. Det er nu tilføjet 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required