Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Fritter af glaskål

Fritter af glaskål (nemme kålfritter af knudekål)

Billede af fritter af glaskål.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fritter af glaskål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på fritter af glaskål
  • Servering
  • Kommentarer

Fritter af glaskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på fritter af glaskål, der også kaldes for knudekål. Den robuste kål skæres i stænger, som derefter bages møre i ovnen. Nem at lave.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 glaskål
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille (hakket)

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  2. Skær top og bund af 2 glaskål, og fjern også eventuelle blade på siderne. Du behøver ikke skrælle glaskål.
  3. Skær kålen i cirka halvanden centimeter tykke skiver.
  4. Skær derefter skiverne i stænger, så du nu har fritter med en tykkelse på ca. 1,5 gange 1,5 centimeter.
  5. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ca. 30 minutter i ovnen.
  6. Læg forsigtigt glaskålsfritterne i en skål, og vend dem med 2 spsk olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og 1 håndfuld persille (hakket).

Næringsindhold

Kalorier79kcalKulhydrater4gProtein1gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gNatrium623mgKalium122mgKostfibre1gSukker2gVitamin A84IUVitamin C14mgCalcium20mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fritter af glaskål

Fritter af glaskål er lækkert tilbehør, som du måske kender det fra sellerifritter eller de klassiske pommes frites.

Glaskål kaldes også for knudekål, og den er både sund og rimelig nem at anvende.

Og til fritter er den perfekt, da den er let at skære ud i stave/stænger til fritterne.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, hvor du skal bruge to glaskål. Kålene er jo ikke så store.

Se flere opskrifter:

  • Græskar fritter
  • Rødbedefritter
  • Salat med glaskål, æble og feldsalat
  • Pasta med glaskål og palmekål

Servering

De færdige glaskålsfritter serveres straks som sundt tilbehør til mange retter med kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 13, 2025 at 8:35 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på glaskålsfritter. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Hov! Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Som medlem får du flere fordele på Madens Verden:

✔ Reklamefri

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

✔ Ingen bindingsperiode

✔ Nemt at tilmelde sig

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required