• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift

billede med franskbrød
Du kan meget nemt bage et meget lækkert og luftigt franskbrød, der er mindst lige så godt som hos bageren. Perfekt til morgenbordet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  4. maj 2024 - Udgivet:  4. december 2017

Del gerne:
4.4k
SHARES
FacebookMessenger4.4kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
4.9 fra 408 stemmer
Gå til opskrift

Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage.

Her er min meget nemme opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.

Tip: Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud.

Opskriften giver et enkelt og luftigt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig.

Ønskes en sukkerfri udgave kan du blot udelade sukkeret.

Se også disse opskrifter:

  • Sødmælks franskbrød
  • Kærnemælksfranskbrød
  • Japansk franskbrød
  • Langtidshævet brød

Opskrift

billede med franskbrød

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Bedømmelse
4.9 fra 408 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl mælk - svarende til 300 gram
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel - gerne med 11% protein
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 35 g smør - meget blødt

Fremgangsmåde

  • Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun 3 minimælk i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
  • Smuldre gær i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
  • Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
  • Ælt derefter smør (det skal være blødt) i, og det tager yderligere tre minutter.
  • Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
  • Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
  • Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
  • Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1866
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
84
mg
28
%
Natrium
 
2689
mg
117
%
Kalium
 
1088
mg
31
%
Kulhydrater
 
332
g
111
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
1487
IU
30
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
471
mg
47
%
Jern
 
19
mg
106
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at brødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.

Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt. Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød, der har en god holdbarhed.

Fryseegnet: Det bagte brød kan sagtens fryses ned. Du kan eventuelt skære det i skiver inden frysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Lyngby

    april 20, 2025 at 10:28 am

    Hej Holger
    Jeg bruger altid denne opskrift for den er helt fantastisk og slår aldrig fejl.
    Men jeg har dog et lille problem. Mine birkesfrø falder af igen når brødet et bagt. Hvad gør jeg ved det?

    Svar
  2. Emma

    april 03, 2025 at 4:19 pm

    Hejsa - kan man lave det som koldhævet franskbrød?

    Svar
  3. Lars Nielsen

    februar 09, 2025 at 10:20 am

    Bag det første kvarter ved 250 grader almindelig varme og så de sidste 10 minutter på 200 varmluft det gør noget godt for skorpen.

    Svar
  4. Ruth

    februar 06, 2025 at 3:09 pm

    Hvorfor kan jeg ikke printe opskriften ud på franskbrød?
    Jeg har også skrevet min mailadresse og adgangskode, men så står der "mailadresse ukendt."
    Har lige prøvet at lave adgangskoden om, men det er det samme.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2025 at 4:55 pm

      Hej Ruth
      Det ser ikke ud til du er medlem - du kan nemt melde dig ind lige her: https://madensverden.dk/madens-verden-plus/
      Håber at få dig med i klubben 🙂
      Og så kan du printe - og undgå annoncer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Maria Jasmin Denice Holm

    januar 23, 2025 at 11:02 am

    Hej Holger 🤩
    Wauw et lækkert franskbrød!
    Virkelig blødt og sprødt på skorpen. Det er nemt og hurtigt at bage. Bestemt ikke sidste gang jeg bager det brød. Mums 😋
    Tak for en fantastisk opskrift.

    Svar
  6. Jørgen Hansen

    januar 05, 2025 at 9:16 pm

    Super lækkert brød

    Svar
  7. Helen Larsen

    december 26, 2024 at 4:40 pm

    Kære Holger R. Madsen!
    Tak, for en meget fin opskrift på franskbrød. Vi holder for første gang jul i udlandet, hos min svoger og svigerinde i Østrig, og manglede franskbrød til julefrokosten i dag.
    Derfor googlede jeg efter en opskrift, og fandt din. Brødet blev perfekt og fik megen ros af alle.
    👌😋.
    God jul til dig og dine!🎄❤️🇩🇰
    Vh:
    Helen Larsen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 26, 2024 at 5:17 pm

      Hej Helen
      Tusind tak for det - det er jeg glad for at høre. Godt brød skal der jo til 🙂
      Alt det bedste - og med de bedste ønsker om god jul til dig og dine
      Holger

      Svar
  8. Mie

    november 11, 2024 at 4:57 pm

    Nemt og lækkert. ☺️

    Svar
  9. Henning Heltoft

    oktober 15, 2024 at 10:23 pm

    Jeg ville gerne have en udskrift af opskriften på franskbrød. Det ville gøre bageprocessen nemmere. Desværre er det ikke muligt at printe uanset om man er logged in eller ej.

    Svar
  10. Henning Heltoft

    oktober 15, 2024 at 10:10 pm

    Det er en rigtig god opskrift. Jeg bruger den ofte. For sjov kommer jeg også rosiner i.

    Svar
  11. birthe HANSEN

    oktober 10, 2024 at 3:21 pm

    Jeg har bagt et kærnemælks franskbrød, jeg synes dejen er umuligt at arbejde med fordi den er meget tynd.vh Birthe Hansen

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required