Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage.
Her er min meget nemme opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.
Tip: Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud.
Opskriften giver et enkelt og luftigt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig.
Ønskes en sukkerfri udgave kan du blot udelade sukkeret.
Se også disse opskrifter:
Opskrift

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
Ingredienser
- 3 dl mælk - svarende til 300 gram
- 25 g gær
- 400 g hvedemel - gerne med 11% protein
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 35 g smør - meget blødt
Fremgangsmåde
- Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun 3 minimælk i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
- Smuldre gær i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
- Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
- Ælt derefter smør (det skal være blødt) i, og det tager yderligere tre minutter.
- Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
- Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
- Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
- Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at brødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.
Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt. Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød, der har en god holdbarhed.
Fryseegnet: Det bagte brød kan sagtens fryses ned. Du kan eventuelt skære det i skiver inden frysning.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Charlotte Lyngby
Hej Holger
Jeg bruger altid denne opskrift for den er helt fantastisk og slår aldrig fejl.
Men jeg har dog et lille problem. Mine birkesfrø falder af igen når brødet et bagt. Hvad gør jeg ved det?
Emma
Hejsa - kan man lave det som koldhævet franskbrød?
Lars Nielsen
Bag det første kvarter ved 250 grader almindelig varme og så de sidste 10 minutter på 200 varmluft det gør noget godt for skorpen.
Ruth
Hvorfor kan jeg ikke printe opskriften ud på franskbrød?
Jeg har også skrevet min mailadresse og adgangskode, men så står der "mailadresse ukendt."
Har lige prøvet at lave adgangskoden om, men det er det samme.
Holger Rørby Madsen
Hej Ruth
Det ser ikke ud til du er medlem - du kan nemt melde dig ind lige her: https://madensverden.dk/madens-verden-plus/
Håber at få dig med i klubben 🙂
Og så kan du printe - og undgå annoncer.
Alt det bedste
Holger
Maria Jasmin Denice Holm
Hej Holger 🤩
Wauw et lækkert franskbrød!
Virkelig blødt og sprødt på skorpen. Det er nemt og hurtigt at bage. Bestemt ikke sidste gang jeg bager det brød. Mums 😋
Tak for en fantastisk opskrift.
Jørgen Hansen
Super lækkert brød
Helen Larsen
Kære Holger R. Madsen!
Tak, for en meget fin opskrift på franskbrød. Vi holder for første gang jul i udlandet, hos min svoger og svigerinde i Østrig, og manglede franskbrød til julefrokosten i dag.
Derfor googlede jeg efter en opskrift, og fandt din. Brødet blev perfekt og fik megen ros af alle.
👌😋.
God jul til dig og dine!🎄❤️🇩🇰
Vh:
Helen Larsen
Holger Rørby Madsen
Hej Helen
Tusind tak for det - det er jeg glad for at høre. Godt brød skal der jo til 🙂
Alt det bedste - og med de bedste ønsker om god jul til dig og dine
Holger
Mie
Nemt og lækkert. ☺️
Henning Heltoft
Jeg ville gerne have en udskrift af opskriften på franskbrød. Det ville gøre bageprocessen nemmere. Desværre er det ikke muligt at printe uanset om man er logged in eller ej.
Henning Heltoft
Det er en rigtig god opskrift. Jeg bruger den ofte. For sjov kommer jeg også rosiner i.
birthe HANSEN
Jeg har bagt et kærnemælks franskbrød, jeg synes dejen er umuligt at arbejde med fordi den er meget tynd.vh Birthe Hansen