Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Forloren mørbrad med sovs og kartoffelmos

Forloren mørbrad med sovs og kartoffelmos

Forloren mørbrad laves af nakkefilet, og det er et fremragende stykke kød, der blandt andet kan steges i gryde. Skyen jævnes med lidt Maizena, og så har du en god sovs. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 23. november 2017

Forloren mørbrad laves af nakkefilet, og er dermed en noget billigere udskæring end mørbraden. Steges i en gryde og bliver super mør og lækker.

Forloren mørbrad er fremragende at tilberede i stegegryde, hvor den steges mør. a

Skyen jævner du med lidt Maizena, og derefter har du en fantastisk sovs til kødet.

Hvert stykke forloren mørbrad skal helst veje omkring 250 gram, så det skal du bede slagteren om.

Eller du kan selv skære de aflange klodser af et helt stykke nakkefilet.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til forloren mørbrad

4 stykker forloren mørbrad
5 deciliter hønsebouillon
8 tørrede enebær
1 teskefuld sherryeddike eller lignende eddike
1 teskefuld sukker
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
2 teskefulde Maizena

Dertil denne opskrift på en luftig kartoffelmos

1 broccoli i buketter - se her hvordan du damper broccoli

Fremgangsmåde

  1. Find den gode stegegryde frem, og varm den igennem. Kom en god klat smør i, og brun derefter de fire stykker kød på alle fire sider. Brun dem godt af.
  2. Tilsæt så hønsebouillon og lad det koge op. Kom enebær, eddike og sukker ved.
  3. Krydr kødstykkerne på salt og friskkværnet peber, og læg friske timiankviste ved.
  4. Læg låget på stegegryden, skru ned til svag varme, og lad nu kødet simre i to timer.
  5. Hen mod slutningen laves kartoffelmos og broccoli som angivet i linkene længere oppe.
  6. Kødet tages op og lægges til side.
  7. Sigt skyen over i en skål og derefter tilbage i gryden igen. Kog den op, lad den koge lidt ind, rør Maizena ud i lidt koldt vand og jævn skyen. Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt ribsgele.

Anret den forlorne mørbrad med kartoffelmosen og dampet broccoli. Det er en skøn ret.

Se også mine opskrifter på:

Forloren hare

Forloren pindsvin

Forloren agerhøne

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.