Her er min opskrift på forloren and, der intet har med and at gøre. Det er en snyderet med svinemørbrad, der fyldes med svesker og æble.
Forloren and er en såkaldt snyderet, som vi også kender det forloren hare og andre danske retter.
Retten har altså intet med and at gøre, men i stedet er der tale om en svinemørbrad, der fyldes med svesker og æble.
Man kunne altså også kalde retten for mørbrad fyldt med svesker, og det er inspirationen fra andestegen kommer ind.
For svinemørbraden fyldes altså med svesker og æble, præcis som når du tilbereder den klassiske and.
Det er både en hurtig og velsmagende ret, og sovsen skal du også glæde dig til. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på forloren and
Forloren and
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudset og åbnet
- salt og friskkværnet peber
- 10 svesker - uden sten
- 0,5 æble - i tynde både
- smør - til stegning
- 3 deciliter hønsebouillon
- 2 spiseskefulde gastrik - eller eddike
- Lidt majsstivelse - udført i en smule koldt vand
- 1 deciliter fløde
Sådan gør du
- Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Skæres derefter op på langs og foldes ud. Læg en frysepose over og bank kødet let.
- Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg en række tynde æblebåde og svesker ned langs midten på langs.
- Fold mørbraden sammen til en forloren and, og luk den med kødnåle eller bind den med bomuldssnor.
- Brun kødet i lidt smør i en stegegryde, og den fyldte mørbrad med svesker brunes på begge sider.
- Tilsæt to deciliter hønsebouillon, og lad nu den fyldte svinemørbrad simre under låg i ca. 9 minutter.
- Vend derefter mørbraden om, læg låg på og lad kødet simre færdig i 9 minutter på den anden side.
- Tag kødet op og læg det på et skærebræt.
- Kog skyen op og kom den sidste deciliter af bouillonen ved. Tilsæt lidt fløde og gastrik, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber, men sovsen er formentlig saltet tilstrækkeligt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Forloren and skæres ud i passende skiver, og serveres med den lækre sovs, brunede kartofler og rødkålssalat.
Del dine ideer og tanker med os andre her: