• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Forårsgryde - nem gryderet med kylling, gulerødder og ærter

forårsgryde
En nem og hurtig forårsgryde med kylling, ærter, gulerødder og asparges, der altsammen laves i en hurtig stuvning. Velsmagende aftensmad med masser af grøntsager. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  7. april 2024

Del gerne:
1.9k
SHARES
FacebookMessenger1.9kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
  2. Opskrift
  3. Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.

Forårsgryde er en super skøn opskrift på det, som jeg vil kalde en typisk dansk gryderet.

I gryden er der nemlig kylling, ærter, gulerødder og nogle andre lækre ting, og retten er meget nem at lave. Den minder på nogle måder lidt om en klassisk frikassé.

Du kan sagtens variere mængden af de enkelte ingredienser, og der kan eks. tilsættes andre krydderurter som løvstikke.

Har du et par koteletter liggende i overskud i køleskabet, kan de sagtens skæres ud i mindre tern, og anvendes i stedet for kylling. Tilberedningstiden er den samme.

Opskriften på den lækre forårsgryde er beregnet til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på spinatgryde, nem gryderet med kylling og grydestegt kyllingebryst.

Opskrift

forårsgryde

Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter

Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
Bedømmelse
5 fra 14 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst - i mindre tern
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 1 bundt forårsløg - snittes fint
  • 250 g gulerødder - i små tern
  • 250 g ærter - gerne fra frost
  • 6 dl mælk - måske lidt mere
  • 2 bouillonterninger - gerne hønsebouillon
  • timian - gerne friske kviste, rosmarin kan også bruges
  • 3 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • muskatnød - revet
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt grønne asparges - i mindre stykker
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre alle ingredienser klar som anvist.
  • Varm en stor gryde op og kom 1 spsk smør i. Lad det bruse af.
  • Brun så 500 g kyllingebryst i mindre tern grundigt i gryden, hvorefter 1 bundt forårsløg svitses med.
  • Tilsæt så 250 g gulerødder og 250 g ærter, og lad dem stege med et minuts tid mere.
  • Hæld 6 dl mælk i din forårsgryde sammen med 2 bouillonterninger. Tilsæt også frisk timian eller rosmarin. Eller begge dele.
  • Når det koger, skruer du ned for blusset, og lader nu din gryderet med kylling simre i ca. 15-20 minutter under låg, afhængig af hvor kogte du ønsker grøntsagerne. Rør lidt i gryden nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
  • Jævn din forårsgryde med 3 spsk majsstivelse (evt. Maizena), der er udrørt i en smule koldt vand.
  • Smag gryderetten til med lidt revet muskatnød, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Vend 1 bundt grønne asparges i, og lad dem simre med i et par minutter mere.
  • Lige inden servering vendes 1 håndfuld persille (hakket) i.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
372
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
106
mg
35
%
Natrium
 
865
mg
38
%
Kalium
 
1182
mg
34
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
11838
IU
237
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
254
mg
25
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Forårsgryde serveres straks - eventuelt med kogte kartofler og en frisk salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Nielsen

    maj 07, 2023 at 11:12 am

    Forårsgryde smagte dejligt, jeg brugte svinekød i tern. Retten er nem og hurtig at lave, men alligevel med god fylde.

    Svar
  2. Inge Harrell

    marts 29, 2022 at 8:56 pm

    Dejlig smagfuld ret

    Svar
  3. Jette Christensen

    marts 26, 2022 at 7:56 am

    Vi fik forårsgryden igår aftes, det smagte godt, dog vil jeg en anden gang, vente med at tilsætte ærter og asparges til de sidste 5 min af kogetiden for bedre smag og for at undgå en “slatten” asparges.
    Det med at det skal koge i mælken, gjorde at det sovsen blev grynet, og det så ikke særligt indbydende ud.
    Jeg tilføjede også små kartofler til retten, kan varmt anbefales og så er man ude over at skulle tilberede tilbehør.

    God dag/weekend

    Svar
  4. Claus Normann

    marts 24, 2022 at 8:17 pm

    Udeladt ærterne, de overdøver både i smag og rettens substans forårsløg og asparges

    Svar
  5. Marianne

    september 30, 2021 at 10:43 pm

    Det er så det vi andre kalder hønsefrikasse, der mangler bare persille👍er sikker på det smager godt

    Svar
    • Marianne

      september 30, 2021 at 10:44 pm

      Åh, der ER jo persille i 😄

      Svar
  6. Lene

    april 18, 2021 at 8:57 am

    Er lavet i dag og smagte fantastisk😋

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required