Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Fondant kartofler

Fondant kartofler (pommes fondant)

billederesultat for pommes fondant
4.7 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
956
SHARES
FacebookMessenger956PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fondant kartofler (pommes fondant)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på fondant kartofler
  • Tips
  • Kommentarer

Fondant kartofler (pommes fondant)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Fondant kartofler, som også hedder pommes fondant, er store kartoffelblokke, der brunes på panden og derefter steges de i bouillon i ovnen.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 bagekartofler (de skal være store)
  • olivenolie
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld timian

Fremgangsmåde

  1. Du skal anvende store bagekartofler til denne opskrift. Skær de runde sider af bagekartoflerne, så du har en rektangulær blok tilbage. Den deler du i tre stykker, så du ialt får 12 store kartoffelblokke.
  2. Varm en pande godt op, kom lidt olie på og brun nu kartoflerne på alle sider. Du skal regne med at det tager cirka fem minutter i alt. Pas dog på du ikke brænder kartoffelblokkene på!
  3. Kom smørret ved og lad det smelte. Krydr kartoflerne med salt og peber.
  4. Imens koger du otte deciliter vand op sammen med to bouillonterninger, og det må gerne være grøntsagsbouillon.
  5. Læg de stegte kartoffelblokke i et ildfast fad og hæld også fedtstoffet fra panden ved. Hæld derefter bouillonen ved, så det dækker cirka halvt op om kartoflerne. Læg også lidt frisk timian over dem.
  6. Overdæk fadet med sølvpapir, og bag nu kartoflerne i en 200 grader varm ovn (varmluft), og kartoflerne skal cirka have 20 minutter. Stik i dem med en kødnål for at mærke om de møre.

Næringsindhold

Kalorier412kcalKulhydrater66gProtein8gFedt14gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.4gKolesterol27mgNatrium273mgKalium1578mgKostfibre9gSukker3gVitamin A486IUVitamin C78mgCalcium61mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fondant kartofler

Selvom fondant kartofler lyder voldsomt fint, så er de meget nemme at lave.

Pommes fondant er nemlig i virkeligheden blot store kartoffelblokke, som først steges lidt panden, hvorefter de bages færdige i ovnen i bouillon.

Fondant kartoflerne er flot tilbehør til retter med kød, og jeg vil især anbefale dem til bøffer eller en culotte.

Opskriften er til fire personer. Se også hvordan du nemt laver pommes anna kartofler.

Se også mine opskrifter på:

  • Kartoffelroser - nemme roser af tynde skiver kartofler
  • Hasselback kartofler - opskrift på hasselbagte kartofler
  • Flødekartofler i ovn med fløde og muskatnød

Tips

De færdige pommes fondant serveres straks.

Fondant kartofler er som sagt perfekte som tilbehør til stort set alle kødretter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required