Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flap meat - opskrift med marinade til grill eller pande

Flap meat - opskrift med marinade til grill eller pande

billederesultat for flap meat eller flap steak
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook133PinterestSMSEmailMessenger
133
DELINGER

Flap meat eller flap steak er et godt stykke kød, som er mørt og med masser af smag. Her er min opskrift på flap meat til grill eller pande.

Flap meat - eller flap steak (kær udskæring har mange navne) er et super godt stykke kød, og det skyldes især den gode fedtmarmorering, der gør kødet virkelig mørt.

Desværre er det langt fra alle slagtere og supermarkeder, der har udskæringen liggende.

Men den vinder ind stadig flere steder, og det skal du være glad for.

Flap meat er en amerikansk udskæring, som vi kender det med blandt andet US Ball Tip, og her får du virkelig et stykke mørt kød.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Nyretapper

Cote de boeuf

Flankesteg i ovn

Opskrift på flap meat

Flap meat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 timer t
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 20 minutter min
Flap meat eller flap steak er et godt stykke kød, som er mørt og med masser af smag. Her er min opskrift på flap meat til grill eller pande.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 flap meat (flap steak på cirka 800 gram)
Marinade
  • 2 spsk soja
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk rosmarin (tørret )
  • 1 tsk paprika
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Pak kødet ud og dup det eventuelt tørt med et stykke køkkenrulle.
  2. Rør alle ingredienserne til marinaden grundigt sammen.
  3. Smør flap meaten godt ind i marinaden, og du skal bruge det hele.
  4. Læg det marinerede kød i en frysepose, og lad det trække der i et par timer.
  5. Nu kan du enten tilberede kødet på grill eller pande. På grillen er det ved direkte varme, og jeg plejer at grille det ved lidt over middel varme. Cirka 200 grader i grillen. Så bliver kødet ikke for brændt for hurtigt. På panden er det ved en god varme.
  6. Grillristen smøres med lidt olie, kødet lægges på og låget lægges straks på. Samlede stegetid er cirka 7-10 minutter på hver side, hvor du vender kødet cirka hvert andet minut.
  7. Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen og størrelsen på kødet, men du kan også anvende et stegetermometer i den tykkeste del af kødet. Din flap meat eller flap steak er færdig når kernetemperaturen er cirka 55 grader.

Næringsindhold

Kalorier561kcalKulhydrater13gProtein41gFedt39gMættet fedt14gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt21gKolesterol122mgNatrium608mgKalium569mgKostfibre0.2gSukker10gVitamin A69IUVitamin C2mgCalcium20mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Udskæring af flap meat

Den færdigstegte flap meat krydres med salt og friskkværnet peber, og så skal den lige hvile 5-10 minutter på et skærebræt inden udskæring.

Og udskæringen af flap meaten er lidt anderledes end du måske tror. Fibrene går nemlig på tværs af stegen, og derfor skal den skæres i tynde skiver på langs.

Altså så du får tynde og lange skiver, som til gengæld er super møre.

Serveres eventuelt med pommes frites og bønner med hvidløgssmør. En sauce bearnaise er super til. Prøv også bearnaise sous vide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    maj 24, 2025 at 7:02 pm

    Hej. Er flap meat det, der svarer til flanksteak?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required