• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Whiskysauce - opskrift på hjemmelavet whisky sovs

Whiskysauce - opskrift på hjemmelavet whisky sovs

billede med hjemmelavet whiskysauce
En rigtig hjemmelavet whiskysauce, der smager helt fantastisk godt. Når først du har prøvet denne sovs med whisky, køber du aldrig mere en færdiglavet udgave af whiskysaucen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. marts 2017 - Udgivet:  24. marts 2017

Del gerne:
319
SHARES
FacebookMessenger319PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
  2. Opskrift på whiskysauce
  3. Whiskysauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.

Hjemmelavet whiskysauce er meget nem at tilberede, og den slår aldrig fejl.

Her får du rigtige opskrift og guide til verdens bedste whiskysauce, der laves af ret få ingredienser.

Whiskysaucen har den helt rigtige syrlighed, der matcher en mør bøf. Og selvfølgelig er perfekt til hjemmelavede pommes frites i ovn.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kylling i whiskysauce
  • Favorit sauce
  • Rødvinssovs
  • Sauce bearnaise

Opskrift på whiskysauce

billede med hjemmelavet whiskysauce

Whiskysauce

Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Bedømmelse
4.9 fra 40 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 tsk sukker
  • 3-4 spsk whisky - eller hvor meget du ønsker
  • 1 dl oksefond - kraftig
  • 1 håndfuld timian - hakket
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk gastrik - kan udelades eller udskiftes med engelsk sauce
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Smelt smør i en kasserolle, og rør derefter tomatpasta ud i det smeltede smør. Tilsæt lidt sukker, og lad det simre tre minutter.
  • Kom derefter whisky i sammen med oksefond, timian og piskefløde, og lad det nu koge videre ved svagere varme i fem minutter.
  • Nu samler sovsen sig fint og bliver glat i konsistensen.
  • Smag din whiskysauce til med salt, peber og gerne lidt gastrik eller engelsk sauce.
  • Du kan eventuelt også tilføje lidt mere whisky, men det er en smagssag. Mængden plejer at passe, men en slat whisky mere skader ikke.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
347
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
97
mg
32
%
Natrium
 
248
mg
11
%
Kalium
 
185
mg
5
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1337
IU
27
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
44
mg
4
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Servér den lækre whiskysauce straks - den er god til bøffer eller en culotte.

Hvilket mærke skal du så bruge når du vælger whisky til saucen? Det er helt op til dig, og afhænger af din smag.

Men jo bedre whisky, jo bedre sauce. Sådan er det jo.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ann Dalsgaard

    november 22, 2024 at 3:43 pm

    Fantastisk god sauce. Nu er det kun den der duer.
    Jeg kan dog ikke lide timian, det er blevet erstattet med merian.
    Vi plejer at lade den simre et par timer. Så syntes vi at den er helt perfekt og rund i smagen.

    Men tusinde tak for en god opskrift.

    Svar
  2. Hans Erik Jørgensen

    september 28, 2024 at 5:14 pm

    Og med jeres rødvinsgastrique blev saucen helt suveræn.

    Svar
  3. Ulla

    september 13, 2024 at 10:37 am

    Hej
    Vil gerne lave bøf i whiskysauce, opskrift set et andet sted, men jeg vil rigtig gerne bruge denne her opskrift, kan den bruges til det mon eller er det bare andre ting der skal i. ser ud til at din kylling i whisky er lidt anderledes ?
    Og så æælsker jeg dine opskrifter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 13, 2024 at 10:57 am

      Hej Ulla
      Tak for det - men måske skal du bare lave denne her: https://madensverden.dk/peberboef-i-cognacsauce/
      Og så blot udskifte cognac med whisky - det bliver godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Ulla Thoft

        september 16, 2024 at 12:34 pm

        Hej igen Holger...
        tusind tak for svar
        Det var en rigtig go ide. Den blev god, og vi herhjemme er enige om at den absolut tåler masser af gentagelser.

  4. Susanne Albertsen

    august 04, 2024 at 8:57 am

    Super lækker sovs, som jeg har lavet igen og igen

    Svar
  5. Ole Vestergaard Andersen

    maj 22, 2024 at 5:12 pm

    Hej Holger
    Du har igen ændret på teknikken.
    Jeg er medlem - lige betalt.
    Kan ikke gemme eller printe opskrifter som tidligere.
    Der henvises til at man skal sende opskrift til min mail. Det kan da ikke passe.
    Vil du lige fikse systemet
    Mvh Ole

    Svar
  6. Robert Jørgensen

    juli 15, 2023 at 10:41 am

    Jeg har i mange år lavet whisky sauce uden tomat men med rosa peber. Det kan jeg og min familie vældigt godt lide. Min er faring er at "peated" d.v.s meget røget whisky ikke er så lækkert i saucen.

    Svar
  7. Allan

    maj 02, 2023 at 1:55 pm

    Jeg laver gerne en bacon paprika fløde sauce til. En dåse flåde tomater en pakke bacon. Eller to . Steg baconen og kom paprika ved. Flåde tomater og varm det godt op blændt det. Hele. Fløde Salt og peber. Og lad det simre.

    Svar
  8. Jolanda

    oktober 18, 2022 at 3:28 pm

    Virkelig dejlig sauce. Tak for opskriften.

    Svar
  9. Rose Rasmussen

    maj 23, 2022 at 9:02 pm

    Øj den var god! Brugte Black edition 40% southern comfort, var perfekt 👌

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 23, 2022 at 10:09 pm

      Hej Rose
      Mange tak - super godt at høre. Jeg er også ret vild med den whiskysauce 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Susanne Albertsen

    april 13, 2022 at 1:48 pm

    Super lækker sovs

    Svar
  11. Povl

    august 26, 2017 at 3:55 pm

    Hvilken whisky er der brugt i den opskrift ?

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 26, 2017 at 4:11 pm

      Hej Poul
      Her har jeg brugt en Tullamore, men det meste kan bruges. Jeg bruger dog aldrig whisky i sovs, som jeg ikke vil drikke 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
      • Brian Vang Olsen

        november 06, 2021 at 5:31 pm

        😂selvfølgelig skal man da ikke hælde whisky i noget sovs man ikke vil drikke… syndigt spild af whisky LOL. Sorry, kunne ikke lade være…

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required