Se her hvordan du laver flækket kylling i ovn. Det er en lækker kyllingesteg, der krydres med bla. paprika og citron. Tager 45 min. at lave.
Flækket kylling i ovn er en meget nem både at lave en velsmagende kyllingesteg på.
Kyllingen er nem at flække, og derefter krydres med blandt andet paprika og frisk romarin.
Tilberedningstiden er ca. 40 minutter, så det er også en rimelig hurtig ret at lave.
Du kan også lave den flækkede kylling med hvidløg, hvor du rører lidt olie sammen med 3-4 pressede fed hvidløg.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på flækket kylling i ovn
Flækket kylling i ovn (nem kyllingesteg)
Ingredienser
- 1,5 kg kylling
- 3 spsk olivenolie
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk rosmarin - frisk, hakket
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Find et ildfast frem med plads til kyllingen, og smør fadet med lidt olivenolie.
- Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad (altså med brystet nedad.
- Klip eller skær på begge sider af rygbenet, og fjern det.
- Vend kyllingen om og fold den ud som på billedet. Giv den evt. et fast tryk, så kyllingen ligger lige.
- Dryp lidt olivenolie over, og pres citronsaft ud over kyllingen. Krydr også med lidt paprika, salt og friskkværnet peber. Fordel lidt hakket rosmarin på kyllingen.
- Hæld en smule vand i fadet.
- Flækket kylling i ovn skal nu have ca. 40 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Måske lidt mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Husk at kylling altid skal være gennemstegt. Efter en halv times tid kan du dryppe lidt mere olivenolie over den flækkede kylling.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Flækket kylling i ovn kan serveres med en lækker perlebygsalat og godt brød. Evt. mit hvidløgsbrød. Søg opskrifterne evt. frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kenneth Hemmingsen
Falder i hver gang: "Tænd ovnen på 180 grader varmluft... steg den nu 40 min ved 200 grader". Hvorfor dælan da ikke sætte ovnen på 200 med det samme ?. Men ellers en lækker kylling ;-). Knus Kenneth
Holger Rørby Madsen
Hej Kenneth
Tak fordi du lige skriver det - det er en tanketorsk fra min side. Det er 200 grader - jeg har rettet den. Og nu falder du ikke længere i 🙂
Alt det bedste
Holger
Paul Michael Kjærgaard
Er det 180 eller 200 grader?