• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Flækket kylling (nem kyllingesteg)

Flækket kylling (nem kyllingesteg)

flækket kylling i ovn færdigstegt
4.6 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
211
SHARES
FacebookMessenger211PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. maj 2025 - Udgivet:  28. marts 2023

Indhold

  1. Opskrift
  2. Flækket kylling i ovn (nem kyllingesteg)
  3. Tips

Flækket kylling er en meget nem både at lave en velsmagende kyllingesteg på.

Kyllingen er nem at flække, og derefter krydres med blandt andet paprika og frisk rosmarin.

Tilberedningstiden er ca. 40 minutter, så det er også en rimelig hurtig ret at lave.

Du kan også lave den flækkede kylling med hvidløg, hvor du rører lidt olie sammen med 3-4 pressede fed hvidløg.

Se også disse opskrifter:

  • Stegt kylling i ovn
  • Langtidsstegt kylling i ovn
  • Bagt kylling med gulerødder
  • Kylling i karry

Opskrift

flækket kylling i ovn færdigstegt
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flækket kylling i ovn (nem kyllingesteg)

4.60 fra 27 stemmer
Se her hvordan du laver flækket kylling i ovn. Det er en lækker kyllingesteg, der krydres med bla. paprika og citron. Tager 45 min. at lave.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 487
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg kylling
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk rosmarin - frisk, hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Find et ildfast frem med plads til kyllingen, og smør fadet med lidt olivenolie.
  3. Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad (altså med brystet nedad.
  4. Klip eller skær på begge sider af rygbenet, og fjern det.
  5. Vend kyllingen om og fold den ud som på billedet. Giv den evt. et fast tryk, så kyllingen ligger lige.
  6. Dryp lidt olivenolie over, og pres citronsaft ud over kyllingen. Krydr også med lidt paprika, salt og friskkværnet peber. Fordel lidt hakket rosmarin på kyllingen.
    flækket kylling i ovn
  7. Hæld en smule vand i fadet.
  8. Flækket kylling i ovn skal nu have ca. 40 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Måske lidt mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Husk at kylling altid skal være gennemstegt. Efter en halv times tid kan du dryppe lidt mere olivenolie over den flækkede kylling.

Næringsindhold

Kalorier: 487kcalKulhydrater: 2gProtein: 34gFedt: 38gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 0.2gKolesterol: 135mgNatrium: 708mgKalium: 348mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 319IUVitamin C: 10mgCalcium: 32mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Flækket kylling i ovn kan serveres med en lækker perlebygsalat og godt brød. Evt. mit hvidløgsbrød. Søg opskrifterne evt. frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kenneth Hemmingsen

    marts 27, 2023 at 7:34 pm

    Falder i hver gang: "Tænd ovnen på 180 grader varmluft... steg den nu 40 min ved 200 grader". Hvorfor dælan da ikke sætte ovnen på 200 med det samme ?. Men ellers en lækker kylling ;-). Knus Kenneth

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 28, 2023 at 8:20 am

      Hej Kenneth
      Tak fordi du lige skriver det - det er en tanketorsk fra min side. Det er 200 grader - jeg har rettet den. Og nu falder du ikke længere i 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Paul Michael Kjærgaard

    januar 20, 2023 at 5:55 pm

    Er det 180 eller 200 grader?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required