Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flækket kylling

Flækket kylling (nem kyllingesteg)

flækket kylling i ovn færdigstegt
4.6 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
223
SHARES
FacebookMessenger223PinterestEmailSMS
Indhold
  • Flækket kylling (nem kyllingesteg)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på flækket kylling
  • Tips
  • Kommentarer

Flækket kylling (nem kyllingesteg)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Se her hvordan du laver flækket kylling i ovn. Det er en lækker kyllingesteg, der krydres med bla. paprika og citron. Tager 45 min. at lave.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg kylling
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 citron (friskpresset citronsaft)
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk rosmarin (frisk, hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Find et ildfast frem med plads til kyllingen, og smør fadet med lidt olivenolie.
  3. Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad (altså med brystet nedad.
  4. Klip eller skær på begge sider af rygbenet, og fjern det.
  5. Vend kyllingen om og fold den ud som på billedet. Giv den evt. et fast tryk, så kyllingen ligger lige.
  6. Dryp lidt olivenolie over, og pres citronsaft ud over kyllingen. Krydr også med lidt paprika, salt og friskkværnet peber. Fordel lidt hakket rosmarin på kyllingen.
    flækket kylling i ovn
  7. Hæld en smule vand i fadet.
  8. Flækket kylling i ovn skal nu have ca. 40 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Måske lidt mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Husk at kylling altid skal være gennemstegt. Efter en halv times tid kan du dryppe lidt mere olivenolie over den flækkede kylling.

Næringsindhold

Kalorier487kcalKulhydrater2gProtein34gFedt38gMættet fedt9gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt19gTransfedt0.2gKolesterol135mgNatrium708mgKalium348mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A319IUVitamin C10mgCalcium32mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på flækket kylling

Flækket kylling er en meget nem både at lave en velsmagende kyllingesteg på.

Kyllingen er nem at flække, og derefter krydres med blandt andet paprika og frisk rosmarin.

Tilberedningstiden er ca. 40 minutter, så det er også en rimelig hurtig ret at lave.

Du kan også lave den flækkede kylling med hvidløg, hvor du rører lidt olie sammen med 3-4 pressede fed hvidløg.

Se også disse opskrifter:

  • Stegt kylling i ovn
  • Langtidsstegt kylling i ovn
  • Bagt kylling med gulerødder
  • Kylling i karry

Tips

Flækket kylling i ovn kan serveres med en lækker perlebygsalat og godt brød. Evt. mit hvidløgsbrød. Søg opskrifterne evt. frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kenneth Hemmingsen skriver

    marts 27, 2023 at 7:34 pm

    Falder i hver gang: "Tænd ovnen på 180 grader varmluft... steg den nu 40 min ved 200 grader". Hvorfor dælan da ikke sætte ovnen på 200 med det samme ?. Men ellers en lækker kylling ;-). Knus Kenneth

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 28, 2023 at 8:20 am

      Hej Kenneth
      Tak fordi du lige skriver det - det er en tanketorsk fra min side. Det er 200 grader - jeg har rettet den. Og nu falder du ikke længere i 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Paul Michael Kjærgaard skriver

    januar 20, 2023 at 5:55 pm

    Er det 180 eller 200 grader?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required