• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

billederesultat for fladbrød
4.8 fra 82 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
727
SHARES
FacebookMessenger727PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  10. december 2020

Indhold

  1. Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.
  2. Opskrift på fladbrød
  3. Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød
  4. Tips

Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.

Jeg elsker fladbrød, fordi de både smager fantastisk til mad, men også fordi de er overraskende nemme at lave.

Fladbrødene laves nemt med en dej, der indeholder yoghurt, og de flade brød bages på en varm pande.

Fladbrødene kan spises som de er, eller de kan dryppes med olie og lidt tørret oregano. Bruges til shawarma, durum med videre.

Brødene kan i øvrigt sagtens fryses ned, og så blot varmes når de skal bruges igen.

Opskriften giver otte lækre brød. Selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker dem.

Opskrift på fladbrød

billederesultat for fladbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

4.83 fra 82 stemmer
Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 219
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g vand - ca. 35 grader varm
  • 30 g gær
  • 150 g yoghurt - naturel
  • 50 g durum mel
  • 400 g hvedemel - gerne Manitoba
  • 1 tsk salt - gerne med lidt top

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vandet i en skål og smuldr gæren ud. Rør gæren helt ud.
  2. Tilsæt yoghurt (du kan med fordel tage yoghurten ud af køleskabet en halv time før). Rør også yoghurten ud.
  3. Tilsæt så durum mel og hvedemel, men hold gerne lige lidt af hvedemelet tilbage. Kom også salt i.
  4. Rør dejen sammen og tilsæt mel indtil du har en middelfast dej, der hverken er for blød eller hård.
  5. Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Dejen til fladbrød kan selvfølgelig også æltes på en røremaskine med påsat dejkrog, men jeg synes faktisk den er ret nem at lave som en håndæltet dej.
  6. Dejen virkes op, og lægges tilbage i skålen. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager cirka en time til halvanden.
  7. Virk igen dejen op (se i dette link hvordan man virker dej op), og del dejen i otte lige store stykker, der skal veje lige omkring 100 gram pr. styk.
  8. Trilles til boller, som rulles ud til fladbrød med en diameter på cirka 18-20 centimeter.
  9. Varm en pande op og der skal ikke fedtstof på. Jeg plejer at bage fladbrødene ved en varme på 7 på en skala fra 1-9.
  10. Når panden er varm kommes et af de flade brød på, og derefter er det blot at bage dem cirka to minutter og 30 sekunder på hver side. Måske lidt mindre, måske lidt mere, men cirka deromkring. Brødene er færdige når de har brune pletter.

Næringsindhold

Kalorier: 219kcalKulhydrater: 44gProtein: 7gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.3gKolesterol: 2mgNatrium: 303mgKalium: 132mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 19IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 34mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når fladbrødene er næsten færdigbagt, kan de dryppes med lidt olivenolie og drysses med tørret oregano.

Det giver en super god smag til dine fladbrød, som altså kan anvendes til durum, shawarma og så videre.

Se også mine opskrifter på:

Naan - nem opskrift på indiske naanbrød

Pitabrød - opskrift på store og luftige pita brød

Pandebrød - nemme brød der bages på pande

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Julie

    januar 11, 2024 at 8:06 pm

    Dette ER virkelig verdens bedste madbrød. Dem kommer vi til at lave en gang om ugen i min madbrødglade familie. Mange tak for opskriften!

    Svar
  2. Annette Spaabæk Andersen

    november 21, 2022 at 8:19 pm

    Hej Holger
    Kan jeg bage fladbrødet om formiddagen og servere dem om aftenen ? Skal de lunes ?
    God aften
    Annette

    Svar
    • Annabeth

      juli 23, 2024 at 3:18 pm

      Hey Tak for opskriften. Hvordan holder man bedst fladbrødene bløde, så de kan rulles, hvis de skal gemmes til senere brug ? VH Annabeth

      Svar
  3. Jasmin

    august 21, 2021 at 1:57 am

    Kan man bruge græsk yoghurt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 21, 2021 at 6:41 am

      Hej Jasmin
      Det kan du sagtens - god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lars

    april 15, 2021 at 2:24 pm

    Skal dejen være så klistret når man har tilsat alt melet ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 15, 2021 at 2:44 pm

      Hej Lars
      En smule, men ikke for meget. Tilsæt evt. en smule mere mel 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required