Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.
Jeg elsker fladbrød, fordi de både smager fantastisk til mad, men også fordi de er overraskende nemme at lave.
Fladbrødene laves nemt med en dej, der indeholder yoghurt, og de flade brød bages på en varm pande.
Fladbrødene kan spises som de er, eller de kan dryppes med olie og lidt tørret oregano. Bruges til shawarma, durum med videre.
Brødene kan i øvrigt sagtens fryses ned, og så blot varmes når de skal bruges igen.
Opskriften giver otte lækre brød. Selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker dem.
Opskrift på fladbrød
Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød
Ingredienser
- 250 g vand - ca. 35 grader varm
- 30 g gær
- 150 g yoghurt - naturel
- 50 g durum mel
- 400 g hvedemel - gerne Manitoba
- 1 tsk salt - gerne med lidt top
Fremgangsmåde
- Kom vandet i en skål og smuldr gæren ud. Rør gæren helt ud.
- Tilsæt yoghurt (du kan med fordel tage yoghurten ud af køleskabet en halv time før). Rør også yoghurten ud.
- Tilsæt så durum mel og hvedemel, men hold gerne lige lidt af hvedemelet tilbage. Kom også salt i.
- Rør dejen sammen og tilsæt mel indtil du har en middelfast dej, der hverken er for blød eller hård.
- Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Dejen til fladbrød kan selvfølgelig også æltes på en røremaskine med påsat dejkrog, men jeg synes faktisk den er ret nem at lave som en håndæltet dej.
- Dejen virkes op, og lægges tilbage i skålen. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager cirka en time til halvanden.
- Virk igen dejen op (se i dette link hvordan man virker dej op), og del dejen i otte lige store stykker, der skal veje lige omkring 100 gram pr. styk.
- Trilles til boller, som rulles ud til fladbrød med en diameter på cirka 18-20 centimeter.
- Varm en pande op og der skal ikke fedtstof på. Jeg plejer at bage fladbrødene ved en varme på 7 på en skala fra 1-9.
- Når panden er varm kommes et af de flade brød på, og derefter er det blot at bage dem cirka to minutter og 30 sekunder på hver side. Måske lidt mindre, måske lidt mere, men cirka deromkring. Brødene er færdige når de har brune pletter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Når fladbrødene er næsten færdigbagt, kan de dryppes med lidt olivenolie og drysses med tørret oregano.
Det giver en super god smag til dine fladbrød, som altså kan anvendes til durum, shawarma og så videre.
Se også mine opskrifter på:
Naan - nem opskrift på indiske naanbrød
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Julie
Dette ER virkelig verdens bedste madbrød. Dem kommer vi til at lave en gang om ugen i min madbrødglade familie. Mange tak for opskriften!
Annette Spaabæk Andersen
Hej Holger
Kan jeg bage fladbrødet om formiddagen og servere dem om aftenen ? Skal de lunes ?
God aften
Annette
Annabeth
Hey Tak for opskriften. Hvordan holder man bedst fladbrødene bløde, så de kan rulles, hvis de skal gemmes til senere brug ? VH Annabeth
Jasmin
Kan man bruge græsk yoghurt?
Holger Rørby Madsen
Hej Jasmin
Det kan du sagtens - god bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Lars
Skal dejen være så klistret når man har tilsat alt melet ?
Holger Rørby Madsen
Hej Lars
En smule, men ikke for meget. Tilsæt evt. en smule mere mel 🙂
Alt det bedste
Holger