Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

billederesultat for fladbrød
4.8 fra 82 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
734
SHARES
FacebookMessenger734PinterestEmailSMS

Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.

Jeg elsker fladbrød, fordi de både smager fantastisk til mad, men også fordi de er overraskende nemme at lave.

Fladbrødene laves nemt med en dej, der indeholder yoghurt, og de flade brød bages på en varm pande.

Fladbrødene kan spises som de er, eller de kan dryppes med olie og lidt tørret oregano. Bruges til shawarma, durum med videre.

Brødene kan i øvrigt sagtens fryses ned, og så blot varmes når de skal bruges igen.

Opskriften giver otte lækre brød. Selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker dem.

Opskrift på fladbrød

Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 82 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g vand ca. 35 grader varm
  • 30 g gær
  • 150 g yoghurt naturel
  • 50 g durum mel
  • 400 g hvedemel gerne Manitoba
  • 1 tsk salt gerne med lidt top

Fremgangsmåde

  1. Kom vandet i en skål og smuldr gæren ud. Rør gæren helt ud.
  2. Tilsæt yoghurt (du kan med fordel tage yoghurten ud af køleskabet en halv time før). Rør også yoghurten ud.
  3. Tilsæt så durum mel og hvedemel, men hold gerne lige lidt af hvedemelet tilbage. Kom også salt i.
  4. Rør dejen sammen og tilsæt mel indtil du har en middelfast dej, der hverken er for blød eller hård.
  5. Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Dejen til fladbrød kan selvfølgelig også æltes på en røremaskine med påsat dejkrog, men jeg synes faktisk den er ret nem at lave som en håndæltet dej.
  6. Dejen virkes op, og lægges tilbage i skålen. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager cirka en time til halvanden.
  7. Virk igen dejen op (se i dette link hvordan man virker dej op), og del dejen i otte lige store stykker, der skal veje lige omkring 100 gram pr. styk.
  8. Trilles til boller, som rulles ud til fladbrød med en diameter på cirka 18-20 centimeter.
  9. Varm en pande op og der skal ikke fedtstof på. Jeg plejer at bage fladbrødene ved en varme på 7 på en skala fra 1-9.
  10. Når panden er varm kommes et af de flade brød på, og derefter er det blot at bage dem cirka to minutter og 30 sekunder på hver side. Måske lidt mindre, måske lidt mere, men cirka deromkring. Brødene er færdige når de har brune pletter.

Næringsindhold

Kalorier219kcalKulhydrater44gProtein7gFedt1gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt0.3gKolesterol2mgNatrium303mgKalium132mgKostfibre2gSukker1gVitamin A19IUVitamin C0.1mgCalcium34mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Når fladbrødene er næsten færdigbagt, kan de dryppes med lidt olivenolie og drysses med tørret oregano.

Det giver en super god smag til dine fladbrød, som altså kan anvendes til durum, shawarma og så videre.

Se også mine opskrifter på:

Naan - nem opskrift på indiske naanbrød

Pitabrød - opskrift på store og luftige pita brød

Pandebrød - nemme brød der bages på pande

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Julie skriver

    januar 11, 2024 at 8:06 pm

    Dette ER virkelig verdens bedste madbrød. Dem kommer vi til at lave en gang om ugen i min madbrødglade familie. Mange tak for opskriften!

    Svar
  2. Annette Spaabæk Andersen skriver

    november 21, 2022 at 8:19 pm

    Hej Holger
    Kan jeg bage fladbrødet om formiddagen og servere dem om aftenen ? Skal de lunes ?
    God aften
    Annette

    Svar
    • Annabeth skriver

      juli 23, 2024 at 3:18 pm

      Hey Tak for opskriften. Hvordan holder man bedst fladbrødene bløde, så de kan rulles, hvis de skal gemmes til senere brug ? VH Annabeth

      Svar
  3. Jasmin skriver

    august 21, 2021 at 1:57 am

    Kan man bruge græsk yoghurt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 21, 2021 at 6:41 am

      Hej Jasmin
      Det kan du sagtens - god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lars skriver

    april 15, 2021 at 2:24 pm

    Skal dejen være så klistret når man har tilsat alt melet ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 15, 2021 at 2:44 pm

      Hej Lars
      En smule, men ikke for meget. Tilsæt evt. en smule mere mel 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required