• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Fastelavnsbollekage i fad eller bradepande

billede med fastelavnsbollekage i fad eller bradepande
En lækker fastelavnsbollekage, der bages i et fad eller en bradepande. Kagen fyldes med creme og pyntes med glasur. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. februar 2023 - Udgivet:  19. februar 2023

Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Bag en lækker fastelavnsbollekage i fad eller bradepande. En skøn kage med creme, og dejen er meget nem at arbejde med. Kagen kan fryses ned.
  2. Opskrift på fastelavnsbollekage
  3. Fastelavnsbollekage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Bag en lækker fastelavnsbollekage i fad eller bradepande. En skøn kage med creme, og dejen er meget nem at arbejde med. Kagen kan fryses ned.

Fastelavnsbollekage er selvfølgelig en super lækker og nem kage til fastelavn, men du kan jo sagtens nyde den året rundt. Den er altså ikke kun forbeholdt fastelavn.

Dejen er både nem at lave og arbejde med, og du kan enten lave kagen i et fad, eller i en bradepande, hvor dejen bredes ud. Det kan du blot gøre med hænderne, så det er ikke nødvendigt at rulle dejen ud.

Laves du kagen i et fad, skal du bruge halvdelen af dejen. Resten kan du så blot dele i 6-8 lige store stykker, og bage som lækre boller.

Bemærk, at jeg har notereret fastelavnsbollekagen til at være til 24 personer, og her er et stykke kage til hver. Men antallet afhænger jo af hvor kagesultne I er.

Kagen er i øvrigt også god at tage med på arbejde og ved andre sammenkomster. God bagelyst.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags fastelavnsboller med creme
  • Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme
  • Fastelavnsboller i airfryer
  • Lynhurtige fastelavnsboller med butterdej

Opskrift på fastelavnsbollekage

billede med fastelavnsbollekage i fad eller bradepande

Fastelavnsbollekage

Bag en lækker fastelavnsbollekage i fad eller bradepande. En skøn kage med creme, og dejen er meget nem at arbejde med. Kagen kan fryses ned.
Bedømmelse
4.6 fra 5 stemmer
RetKager
Samlet tid: 1 time time
Antal 24 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Dej til fastelavnsbollekage

  • 300 g vand - lunkent
  • 30 g sukker
  • 50 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 75 g smør - blødt

Desuden

  • 300 g kagecreme - hjemmelavet eller pulver
  • 200 g flormelis - rørt ud i lidt kogende vand

Fremgangsmåde

  • Vand, sukker og gær røres godt sammen, så gæren er rørt helt ud.
  • Tilsæt hvedemel sammen med salt, kardemomme, æg og blødt smør, og kør dejen på røremaskine med dejkrog i ca. 10 minutter ved middel hastighed.
  • Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og virk den op. Se evt. her hvordan man virker gærdej op. Dejen er blød og nem at arbejde med, og sådan skal den være. Lad den hvile fem minutter på køkkenbordet.
  • Lav en hjemmelavet kagecreme - eller rør en creme sammen af købt pulver. Begge dele er fint. lad cremen blive kold.
  • Nu kan du bage fastelavnsbollekage på to måder. Enten i et fad på ca. 30 gange 20 centimeter. hvor du lægger et stykke bagepapir i bunden. Her bredes halvdelen af dejen ud i fadet, og det kan du nemt gøre med fingrene. Eller bred hele dejen ud på en bradepande belagt med bagepapir.
  • Lad dejen hæve i ca. 25-30 minutter under et viskestykke.
  • Nu laver du fordybninger i dejen til cremen. I fadet er det 12 huller, som du kan se på billedet af den færdigbagte fastelavnskage. Til fastelavnsbollekage i bradepande er det 24 huller. Brug pegefinger og langemand på hver hånd til at lave fordybningerne med, og kom en god teskefuld kagecreme i hvert hul.
  • Kagen skal ikke hæve yderligere nu, men stilles direkte i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 20 minutter. Bages på næstnederste rille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
176
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
14
mg
5
%
Natrium
 
199
mg
9
%
Kalium
 
44
mg
1
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
88
IU
2
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
7
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Lad den færdigbagte fastelavnsbollekage køle helt af.

Rør flormelis ud i lidt kogende vand, men lad ikke glasuren blive for tynd. Pynt kagen.

I stedet for kagecreme kan kagen også bages med hindbærmarmelade, og du kan evt. lade hvert andet hul være med hindbær og resten med creme. Eller hvad du nu synes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Christensen

    februar 19, 2025 at 12:37 pm

    Hej, skal lige være helt sikker, men du skriver, at når man bager kagen i form, så skal man bruge halvdelen af dejen. Vil det sige, at man skal lave 2 kager ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 19, 2025 at 1:28 pm

      Hej Jette
      Præcist - så får du til to kager (det foretrækker mange).
      Og ellers kan du også lave en stor fastelavnsbollekage, der fylder en almindelig bradepande.
      God bagelyst
      BH Holger

      Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    januar 26, 2025 at 11:11 am

    Hej Holger
    Jeg har prøvet opskriften og den blev super god. Jeg har i går atter bagt den, men lavede dobbelt portion og kom forskellig fyld i. Vaniliecreme, æblekompot og hindbær marmelade og sveskekompot. Så er der lidt for enhver lækkermund.😋

    Svar
  3. Helle Pedersen

    januar 29, 2024 at 6:15 pm

    Hejsa
    Du skriver kagen kan fryses ned. Skal den være bagt inden eller ?
    Glæder mig til at prøve opskriften 🤩
    Hilsen Helle

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 29, 2024 at 7:11 pm

      Hej Helle
      Jeg ville bage fastelavnsbollekagen, spise alt det du kan - og så fryse resten ned 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Eva Harlfeldt

    februar 20, 2023 at 9:33 am

    Hej Holger Tak for nogle fantastiske opskrifter 🤗vh Eva

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 28, 2024 at 9:30 am

      Hej Eva
      Mange tak for de søde ord - det glæder mig altid at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required