Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Falafler

Falafler (opskrift på hjemmelavet og sprød falafel)

Billede af falafler.
4.6 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMS
Indhold
  • Falafler - hjemmelavede
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på falafler
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Falafler - hjemmelavede

Rakel Seneca
4.6 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Hviletid: 10 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 11 timer t 25 minutter min
Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.
Antal: 24
Ret: Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g kikærter (lagt i blød 10 timer)
  • 1 løg
  • 50 g persille
  • 50 g koriander
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili
  • spidskommen (stødt)
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 2,5 dl olie (til friturestegning)

Fremgangsmåde

  1. Læg 250 g kikærter i blød i en stor gryde med vand i minimum 10 timer.
  2. Efter 10 timer er gået, skyller du kikærterne og sier vandet fra.
  3. Derefter tager du en food processor eller blender og tilføjer kikærterne, 1 løg, 50 g persille, 50 g koriander, 3 fed hvidløg og 1 chili. Blend det groft sammen.
  4. Tilføj nu spidskommen, salt, friskkværnet peber, 0,5 tsk bagepulver og 2 spsk hvedemel. Blend det sammen, konsistenten skal stadig være halv grov,
  5. Tildæk skålen med blandingen og sæt den på køl i 30 minutter.
  6. Brug en spiskeske og dine hænder og form 24 kugler .
  7. Varm 2,5 dl olie op på mellem varme og tilføj forsigtigt fire falafler ned i olien ad gangen. Frituresteg dem, til de får en gylden farve, dette tager cirka 2-3 minutter. Forsæt til alle falafler er færdige. Nu er de lækre falafler klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier100kcalKulhydrater3gProtein1gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.04gNatrium113mgKalium52mgKostfibre1gSukker1gVitamin A296IUVitamin C3mgCalcium10mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på falafler

Falafler er måske noget af det mest populære mad fra Mellemøsten. Hele verden kender til kikærtekuglerne, og jeg tror, at måske halvdelen af den verden køber en pita med falafel på vej hjem fra en fest som natmad.

Denne opskrift er ikke sammenlignelig med dem, du køber ovre på hjørnet klokken tre om natten. Disse er sprøde med en blød og krydret midte.

Jeg har set opskrifter, som beskriver falafler som vegetarens svar på frikadeller, og det må jeg klart afvise. Disse er nemlig smagsbomber af friske urter og krydderier.

I opskriften bruger jeg tørrede kikærter, som har ligget i vand natten over. Dette er et vigtigt skridt i processen, og de kan desværre ikke udskiftes med kikærter fra dåse.

Tips

Der er to måder, man kan vælge at lave falafler på: I ovnen for en sundere udgave eller ved friturestegning, som er den klassiske metode, og den metode jeg bruger her. Og sådan laver du verdens bedste falafel.

Server dine hjemmelavede falafler med en af disse lækre retter:

  • Baba Ganoush - den lækreste auberginedip
  • Fladbrød med za'atar - sprøde arabiske brød
  • Tabbouleh salat med bulgur og persille
  • Hummus - nem opskrift med eller uden tahin
  • Skordalia - græsk dip med mandler

FAQ

Hvad er falafler?

Falafler er små, friterede kugler eller flade boller lavet af kikærter (eller favabønner), krydderurter og krydderier. De er typisk veganske og stammer fra Mellemøsten og Nordafrika.

Skal kikærter til falafler koges først?

Nej! De skal blot udblødes i koldt vand i 12-24 timer. Kogte eller dåsekikærter bliver for bløde, og falaflerne vil falde fra hinanden under stegning.

Kan man fryse falafler?

Ja, det kan du sagtens. Rå dej kan formes og fryses i kugler, og derefter friteres direkte fra frost. Færdigstegte falafler kan fryses og genopvarmes i ovn eller airfryer.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Kjær skriver

    juli 06, 2024 at 12:12 pm

    Tak for en fantastisk oplevelse af jeres opskrifter.

    Kan man fryse Falaffel. Jeg skal lave en temmelig stor portion i forbindelse med et arrangement, hvor jeg bager Bagels og laver 4 forskellige slags fyld. Røget Laks, kylling, frikadelle og så falaffel. Jeg skal lave 75 stk af hver slags, så derfor er det vigtig for mig at vide om de kan fryses.
    Mange hilsner Margit Kjær

    Svar
  2. Nicole skriver

    februar 27, 2021 at 3:14 pm

    Hej. Hvilken str. har dit falaffel jern. Vil gerne købe et men er meget i tvivl om størrelsen 😀

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required