• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Falafler (opskrift på hjemmelavet og sprød falafel)

Falafler (opskrift på hjemmelavet og sprød falafel)

Falafler
4.6 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. maj 2024 - Udgivet:  10. september 2020

Indhold

  1. Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.
  2. Opskrift på autentiske falafler
  3. Falafler (opskrift på hjemmelavet og sprød falafel)
  4. Tips

Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.

Falafler er måske noget af det mest populære mad fra Mellemøsten. Hele verden kender til kikærtekuglerne, og jeg tror, at måske halvdelen af den verden køber en pita med falafel på vej hjem fra en fest som natmad.

Denne opskrift er ikke sammenlignelig med dem, du køber ovre på hjørnet klokken tre om natten. Disse er sprøde med en blød og krydret midte.

Jeg har set opskrifter, som beskriver falafler som vegetarens svar på frikadeller, og det må jeg klart afvise. Disse er nemlig smagsbomber af friske urter og krydderier.

I opskriften bruger jeg tørrede kikærter, som har ligget i vand natten over. Dette er et vigtigt skridt i processen, og de kan desværre ikke udskiftes med kikærter fra dåse.

Opskrift på autentiske falafler

Falafler
Rakel Seneca

Falafler (opskrift på hjemmelavet og sprød falafel)

4.62 fra 13 stemmer
Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hviletid 10 timer t 30 minutter min
Samlet tid 11 timer t 25 minutter min
Antal: 26 stk.
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 100
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g kikærter - lagt i blød 10 timer
  • 50 g koriander
  • 50 g persille
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili
  • stødt spidskommen
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 250 milliliter olie - til friturestegning

Fremgangsmåde
 

  1. Læg kikærter i blød i en stor gryde med vand i minimum 10 timer.
  2. Efter 10 timer er gået, skyller du kikærterne og sier vandet fra.
  3. Derefter tager du en food processor eller blender og tilføjer kikærterne, løg, persille, koriander, hvidløg og chili. Blend det groft sammen.
  4. Tilføj nu stødt spidskommen, salt, sort peber, bagepulver og hvedemel. Blend det sammen, konsistenten skal stadig være halv grov,
  5. Tildæk skålen med blandingen og sæt den på køl i 30 minutter.
  6. Brug en spiskeske og dine hænder og form 24 kugler .
  7. Varm olien op på mellem varme og tilføj forsigtigt fire falafler ned i olien ad gangen. Frituresteg dem, til de får en gylden farve, dette tager cirka 2-3 minutter. Forsæt til alle falafler er færdige.
  8. Nu er de lækre falafler klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 100kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.04gNatrium: 113mgKalium: 52mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 296IUVitamin C: 3mgCalcium: 10mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Der er to måder, man kan vælge at lave falafler på: I ovnen for en sundere udgave eller ved friturestegning, som er den klassiske metode, og den metode jeg bruger her.

Og sådan laver du verdens bedste falafel.

Server dine hjemmelavede falafler med en af disse lækre retter:

Baba Ganoush - hjemmelavet auberginedip

Arabiske fladbrød med za'atar

Tabbouleh salat med persille og bulgur

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Kjær

    juli 06, 2024 at 12:12 pm

    Tak for en fantastisk oplevelse af jeres opskrifter.

    Kan man fryse Falaffel. Jeg skal lave en temmelig stor portion i forbindelse med et arrangement, hvor jeg bager Bagels og laver 4 forskellige slags fyld. Røget Laks, kylling, frikadelle og så falaffel. Jeg skal lave 75 stk af hver slags, så derfor er det vigtig for mig at vide om de kan fryses.
    Mange hilsner Margit Kjær

    Svar
  2. Nicole

    februar 27, 2021 at 3:14 pm

    Hej. Hvilken str. har dit falaffel jern. Vil gerne købe et men er meget i tvivl om størrelsen 😀

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required