Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
Estragonsauce smager hen i retning af den klassiske bearnaise sauce, men den er uden det fede og kalorietunge smør.
Samtidig er sovsen nem at lave, og du kan bruge til den alt fra bøffer til stegt kylling. Her kan du læse mere om estragon.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Oversigt over indhold
- Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
- Estragonsauce
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Skysovs
- Whiskysauce
- Sauce bearnaise - den sikre opskrift
- Brun sovs
- Rødvinssovs
- Nem pebersovs opskrift
- Kommentarer
Estragonsauce
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk hvidvinseddike
- 4 spsk estragon - blade
- 3 dl oksebouillon
- 0,5 citron
- 1 dl fløde
- 1 spsk majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skalotteløg pilles og snittes helt fint. Sauteres let i lidt olivenolie i en lille gryde. Løget skal ikke tage farve.
- Kom derefter hvidvinseddike ved sammen med et par spiseskefulde finthakkede blade fra estragonen. Lad det sautere et lille minut.
- Tilsæt så oksebouillon og citronsaft, og lad det koge et par minutter ved middel varme.
- Kom fløden i.
- Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand, og jævn din estragonsauce til en passende og ønsket konsistens.
- Smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
- Kom et par spiseskefulde finthakkede estragonblade mere i saucen lige inden servering. Serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige estragonsauce serveres straks, og den er perfekt til alt fra kylling til oksekød. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Skysovs
Whiskysauce
Sauce bearnaise - den sikre opskrift
Brun sovs
Rødvinssovs
Nem pebersovs opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på min sauce med estragon. Skriv gerne hvad du synes om den.