• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Estragonsauce - nem hverdagssovs med estragon

Estragonsauce - nem hverdagssovs med estragon

Billede med estragonsauce.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. juli 2025 - Udgivet: 11. september 2019

Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.

Estragonsauce smager hen i retning af den klassiske bearnaise sauce, men den er uden det fede og kalorietunge smør.

Samtidig er sovsen nem at lave, og du kan bruge til den alt fra bøffer til stegt kylling. Her kan du læse mere om estragon.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold på siden
  • Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
  • Estragonsauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Skysovs
  • Whiskysauce
  • Sauce bearnaise - den sikre opskrift
  • Brun sovs
  • Rødvinssovs
  • Nem pebersovs opskrift
  • Kommentarer
Billede med estragonsauce.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Estragonsauce

5 fra 1 stemme
Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 186
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 4 spsk estragon - blade
  • 3 dl oksebouillon
  • 0,5 citron
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skalotteløg pilles og snittes helt fint. Sauteres let i lidt olivenolie i en lille gryde. Løget skal ikke tage farve.
  2. Kom derefter hvidvinseddike ved sammen med et par spiseskefulde finthakkede blade fra estragonen. Lad det sautere et lille minut.
  3. Tilsæt så oksebouillon og citronsaft, og lad det koge et par minutter ved middel varme.
  4. Kom fløden i.
  5. Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand, og jævn din estragonsauce til en passende og ønsket konsistens.
  6. Smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
  7. Kom et par spiseskefulde finthakkede estragonblade mere i saucen lige inden servering. Serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier: 186kcalKulhydrater: 8gProtein: 3gFedt: 17gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 28mgNatrium: 598mgKalium: 280mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 665IUVitamin C: 11mgCalcium: 103mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige estragonsauce serveres straks, og den er perfekt til alt fra kylling til oksekød. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Skysovs

4.4 fra 12 stemmer
Skysovs er en nem sovs, som laves af en god stegesky, og her får du min opskrift. Skysovsen kan også laves af bouillon, som du kan se her.
Gå til opskrift
billede med skysovs

Whiskysauce

4.9 fra 40 stemmer
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet whiskysauce

Sauce bearnaise - den sikre opskrift

4.8 fra 93 stemmer
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Gå til opskrift
billede med sauce bearnaise

Brun sovs

4.8 fra 134 stemmer
Få opskriften på en velsmagende brun sovs, der passer perfekt til diverse retter. Oplev hvordan du kan lave den nemt og enkelt.
Gå til opskrift
billede med brun sovs

Rødvinssovs

4.7 fra 57 stemmer
Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Gå til opskrift
billede med rødvinssovs

Nem pebersovs opskrift

4.6 fra 58 stemmer
Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Gå til opskrift
billede med pebersovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 15, 2025 at 7:37 am

    Tak fordi du bruger opskriften på min sauce med estragon. Skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Torben Nielsen

    august 14, 2024 at 3:15 pm

    Hej
    Har fulgt opskriften men sikke megen eddikesmag den har!
    Hvad kan jeg have gjort forkert?

    Svar
  3. Hanne Stentoft Hansen

    august 03, 2024 at 1:13 pm

    Denne sovs er så lækker👍
    Jeg undre mig over hvorfor det ikke er muligt at gemme opskriften i favoritter.
    Det har jeg også oplevet med enkelte andre opskrifter.
    Mvh Hanne

    Svar
  4. Pia Strandgaard

    juni 30, 2024 at 4:40 pm

    Hvad har du i esdragon saucen der gør den rød i farven ? Ud fra opskriften er der ikke noget i der farver den. Vil prøve lave den på onsdag

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required