Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Estragonsauce - nem hverdagssovs med estragon

Estragonsauce - nem hverdagssovs med estragon

Billede med estragonsauce.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS

Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.

Estragonsauce smager hen i retning af den klassiske bearnaise sauce, men den er uden det fede og kalorietunge smør.

Samtidig er sovsen nem at lave, og du kan bruge til den alt fra bøffer til stegt kylling. Her kan du læse mere om estragon.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
  • Estragonsauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Estragonsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 4 spsk estragon blade
  • 3 dl oksebouillon
  • 0,5 citron
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skalotteløg pilles og snittes helt fint. Sauteres let i lidt olivenolie i en lille gryde. Løget skal ikke tage farve.
  2. Kom derefter hvidvinseddike ved sammen med et par spiseskefulde finthakkede blade fra estragonen. Lad det sautere et lille minut.
  3. Tilsæt så oksebouillon og citronsaft, og lad det koge et par minutter ved middel varme.
  4. Kom fløden i.
  5. Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand, og jævn din estragonsauce til en passende og ønsket konsistens.
  6. Smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
  7. Kom et par spiseskefulde finthakkede estragonblade mere i saucen lige inden servering. Serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier186kcalKulhydrater8gProtein3gFedt17gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gKolesterol28mgNatrium598mgKalium280mgKostfibre1gSukker2gVitamin A665IUVitamin C11mgCalcium103mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den færdige estragonsauce serveres straks, og den er perfekt til alt fra kylling til oksekød. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Skysovs
Skysovs er en nem sovs, som laves af en god stegesky, og her får du min opskrift. Skysovsen kan også laves af bouillon, som du kan se her.
Se opskriften her
billede med skysovs
Whiskysauce
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Se opskriften her
Billede af hjemmelavet whiskysauce.
Sauce bearnaise - den sikre opskrift
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Se opskriften her
billede med sauce bearnaise
Brun sovs
Få opskriften på en velsmagende brun sovs, der passer perfekt til diverse retter. Oplev hvordan du kan lave den nemt og enkelt.
Se opskriften her
Billede med brun sovs.
Rødvinssovs
Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Se opskriften her
billede med rødvinssovs
Nem pebersovs opskrift
Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Se opskriften her
billede med pebersovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 15, 2025 at 7:37 am

    Tak fordi du bruger opskriften på min sauce med estragon. Skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Torben Nielsen skriver

    august 14, 2024 at 3:15 pm

    Hej
    Har fulgt opskriften men sikke megen eddikesmag den har!
    Hvad kan jeg have gjort forkert?

    Svar
  3. Hanne Stentoft Hansen skriver

    august 03, 2024 at 1:13 pm

    Denne sovs er så lækker👍
    Jeg undre mig over hvorfor det ikke er muligt at gemme opskriften i favoritter.
    Det har jeg også oplevet med enkelte andre opskrifter.
    Mvh Hanne

    Svar
  4. Pia Strandgaard skriver

    juni 30, 2024 at 4:40 pm

    Hvad har du i esdragon saucen der gør den rød i farven ? Ud fra opskriften er der ikke noget i der farver den. Vil prøve lave den på onsdag

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required