Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekรธd.
Estragonsauce smager hen i retning af den klassiske bearnaise sauce, men den er uden det fede og kalorietunge smรธr.
Samtidig er sovsen nem at lave, og du kan bruge til den alt fra bรธffer til stegt kylling.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til estragonsauce
1 skalottelรธg
2 spiseskefulde olivenolie
3 spiseskefulde hvidvinseddike
1 lille potte estragon
3 deciliter oksebouillon
Saften af en halv citron
1 deciliter flรธde
1 spiseskefuld Maizena
Salt og friskkvรฆrnet peber
Fremgangsmรฅde
- Skalottelรธg pilles og snittes helt fint. Sauteres let i lidt olivenolie i en lille gryde. Lรธget skal ikke tage farve.
- Kom derefter hvidvinseddike ved sammen med et par spiseskefulde finthakkede blade fra estragonen. Lad det sautere et lille minut.
- Tilsรฆt sรฅ oksebouillon og citronsaft, og lad det koge et par minutter ved middel varme.
- Kom flรธden i.
- Rรธr Maizena ud i en smule koldt vand, og jรฆvn din estragonsauce til en passende og รธnsket konsistens.
- Smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
- Kom et par spiseskefulde finthakkede estragonblade mere i saucen lige inden servering. Serveres straks.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Torben Nielsen
Hej
Har fulgt opskriften men sikke megen eddikesmag den har!
Hvad kan jeg have gjort forkert?
Hanne Stentoft Hansen
Denne sovs er sรฅ lรฆkker๐
Jeg undre mig over hvorfor det ikke er muligt at gemme opskriften i favoritter.
Det har jeg ogsรฅ oplevet med enkelte andre opskrifter.
Mvh Hanne
Pia Strandgaard
Hvad har du i esdragon saucen der gรธr den rรธd i farven ? Ud fra opskriften er der ikke noget i der farver den. Vil prรธve lave den pรฅ onsdag