Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
Estragonsauce smager hen i retning af den klassiske bearnaise sauce, men den er uden det fede og kalorietunge smør.
Samtidig er sovsen nem at lave, og du kan bruge til den alt fra bøffer til stegt kylling. Her kan du læse mere om estragon.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Indhold
Estragonsauce
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk hvidvinseddike
- 4 spsk estragon blade
- 3 dl oksebouillon
- 0,5 citron
- 1 dl fløde
- 1 spsk majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skalotteløg pilles og snittes helt fint. Sauteres let i lidt olivenolie i en lille gryde. Løget skal ikke tage farve.
- Kom derefter hvidvinseddike ved sammen med et par spiseskefulde finthakkede blade fra estragonen. Lad det sautere et lille minut.
- Tilsæt så oksebouillon og citronsaft, og lad det koge et par minutter ved middel varme.
- Kom fløden i.
- Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand, og jævn din estragonsauce til en passende og ønsket konsistens.
- Smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
- Kom et par spiseskefulde finthakkede estragonblade mere i saucen lige inden servering. Serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Servering
Den færdige estragonsauce serveres straks, og den er perfekt til alt fra kylling til oksekød. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Skysovs
Skysovs er en nem sovs, som laves af en god stegesky, og her får du min opskrift. Skysovsen kan også laves af bouillon, som du kan se her.
Se opskriften her

Whiskysauce
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Se opskriften her

Sauce bearnaise - den sikre opskrift
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Se opskriften her

Brun sovs
Få opskriften på en velsmagende brun sovs, der passer perfekt til diverse retter. Oplev hvordan du kan lave den nemt og enkelt.
Se opskriften her

Rødvinssovs
Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Se opskriften her

Nem pebersovs opskrift
Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Se opskriften her

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på min sauce med estragon. Skriv gerne hvad du synes om den.
Torben Nielsen skriver
Hej
Har fulgt opskriften men sikke megen eddikesmag den har!
Hvad kan jeg have gjort forkert?
Hanne Stentoft Hansen skriver
Denne sovs er så lækker👍
Jeg undre mig over hvorfor det ikke er muligt at gemme opskriften i favoritter.
Det har jeg også oplevet med enkelte andre opskrifter.
Mvh Hanne
Pia Strandgaard skriver
Hvad har du i esdragon saucen der gør den rød i farven ? Ud fra opskriften er der ikke noget i der farver den. Vil prøve lave den på onsdag