• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Enebærgryde

Enebærgryde

billederesultat for enebærgryde
Enebærgryde er en virkelig lækker simret, der tager et par timer at lave.Gryderetten er med oksekød og bacon, der koges mørt som smør. enebærgryden serveres med kartoffelmos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. oktober 2024 - Udgivet:  5. marts 2024

Del gerne:
143
SHARES
FacebookMessenger143PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på enebærgryde, der er en klassisk gryderet, hvor oksekød og bacon koges mørt i kalvefond med enebær. Retten nydes med kartoffelmos.
  2. Opskrift på enebærgryde
  3. Enebærgryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på enebærgryde, der er en klassisk gryderet, hvor oksekød og bacon koges mørt i kalvefond med enebær. Retten nydes med kartoffelmos.

Enebærgryde er en gryderet med masser af saft, kraft og smag, og gryderetten skal simre i to timer, så kødet nærmest falder fra hinanden.

En lækker simreret med oksekød og enebær, og det giver altså en himmelsk god sovs og ret.

Serveres en god kartoffelmos og en lækker salat med honningristede valnødder.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Mørbradgryde
  • Oksemørbradgryde
  • Kong Fiddes livret
  • Vikingegryde

Opskrift på enebærgryde

billederesultat for enebærgryde

Enebærgryde

Opskrift på enebærgryde, der er en klassisk gryderet, hvor oksekød og bacon koges mørt i kalvefond med enebær. Retten nydes med kartoffelmos.
Bedømmelse
4.7 fra 3 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g oksekød - i tern
  • 150 g bacon - tørsaltet
  • 3 skalotteløg
  • 1 spsk balsamico
  • 4 dl kalvefond
  • 1 dåse hakkede tomater - gerne økologiske
  • 10 enebær
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Jeg har brugt 400 gram oksekød i form af oksefilet til denne gryderet, men du kan også bruge gullasch kød, tykkam eller lignende.
  • Skær oksekødet i mundrette tern. Det samme med 150 gram bacon.
  • Varm en stor stegegryde op ved en god varme, og kom lidt smør i.
  • Når smørret er brust af, kommer du halvdelen af kødet og halvdelen af baconen i, og bruner det godt igennem.
  • Læg til side, og brun så den anden halvdel.
  • Kom derefter første portion tilbage i gryden igen.
  • Hak 3 skalotteløg groft, og kom dem ved. Lad det svitse et par minutter under omrøring sammen med 1 spiseskefuld balsamico.
  • Tilsæt så 4 deciliter kalvefond og 1 dåse hakkede tomater. Husk at kalvefond er lavet af 4 dl. vand og koncentrat.
  • Mas 10 enebær let flade, og kom dem ved.
  • Læg låg på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu enebærgryden småsimre i to timer.
  • Efter to timer tager du låget af, og tilsætter 1 deciliter piskefløde.
  • Smag gryderetten til med 1 spiseskefuld gastrik, salt og friskkværnet peber, og kog derefter sovsen lidt ind til den rette konsistens. Det gør du ved at skrue en smule op for varmen, og lad den koge uden låg.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
311
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
90
mg
30
%
Natrium
 
1548
mg
67
%
Kalium
 
626
mg
18
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
488
IU
10
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
76
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Servér den færdige enebærgryde med kartoffelmos og kogte rosenkål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Guffeliguf.dk

    oktober 03, 2016 at 8:47 pm

    Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  2. Anonym

    oktober 03, 2016 at 3:13 pm

    ????????Lyder rigtig lækkert. Lige et godt råd. Enebær kører jeg gennem persillehakkeren. Supernemt. ????????

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required