• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Dyreryg i ovn - nem opskrift på lækkert vildt

dyreryg i ovn
Dyreryg i ovn er en klassisk ret med vildt, der laves som gæstemad. Blandt andet med rosmarin. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  3. oktober 2019

Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailRedditSMS

En nem og god opskrift på dyreryg i ovn, der jo er fremragende gæstemad. Her med en lækker vildtsovs og opskriften på halve pærer med ribsgele.

Opskriften på dyreryg i ov er beregnet som en hovedret til 6-8 personer.

Ingredienser til dyreryg

2 kilo dyreryg
1 lille potte rosmarin
15 enebær
100 gram smør
4 skalotteløg
1 lille potte persille
1 lille potte timian
En halv flaske kraftig rødvin
4 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
2-3 teskefulde ribsgele
Lidt Maizena

Fremgangsmåde

  1. Få slagteren til at gøre dyreryggen ovnklar, så du ikke skal bøvle med det derhjemme, og han ved lige hvad der skal til. Du skal bruge ca. to kilo dyreryg i denne opskrift.
  2. Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  3. Læg dyreryggen i en stor bradepande eller ildfast fad.
  4. Hak rosmarin fint og knus enebær med siden på kniven. Krydr dyreryggen med rosmarin, salt og friskkværnet peber.
  5. Smørret skæres i tynde skiver, som lægges ovenpå dyreryggen.
  6. Brunes nu i ovnen i cirka 10-12 minutter, indtil dyreryggen har fået en god stegeskorpe.
  7. Imens hakkes skalotteløg og persille groft. Skru ovnen ned på 150 grader varmluft, og tag fadet med dyreryggen ud når den er brunet godt af.
  8. Kom skalotteløg i fadet sammen med persille, rødvin, to deciliter fløde og de knuste enebær.
  9. Stik et stegetermometer i kødet på det tykkeste sted, og kom det tilbage i ovnen. Steg nu videre i cirka 30-35 minutter indtil kernetemperaturen når 65 grader. Undervejs øses lidt stegesky op på kødet. Hold øje med temperaturen!!
  10. Tag kødet op på et skærebræt. hvor det dækkes til med alufolie. Sigt skyen over i en lille gryde.
  11. Kog det op og tilsæt de sidste to deciliter fløde sammen med ribsgele. Kog din vildtsovs lidt ind og smag til med salt og peber. Jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand. Du kan evt. give din vildtsovs lidt sovsekulør, hvis du synes.

Anretning

Dyreryg skæres i skiver og serveres sammen med kogte kartofler og halve pærer med ribsgele.

Pærer med ribsgele laver du ved at halvere fire store pærer, hvorefter kernehuset tages ud. Kog de halve pærer i cirka 10 minutter. Kom pærerne i en gryde og fyld vand ved så det netop dækker.

Kom så to spiseskefulde sukker i sammen med skal fra en økologisk citron, og kog 10 minutter ved svag varme, så pærerne netop bliver møre.

Lad dem køle lidt af, hvorefter de fyldes med ribsgele. Klassisk tilbehør til dyreryg i ovn.

Se også mine opskrifter på:

Klassisk waldorfsalat

Grydestegt fasan

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans Michael Henriksen

    december 13, 2024 at 2:05 pm

    Hej Holger RM
    Du skriver ikke noget om anvendelse af dampovn - jeg bruger ofte damp ved 130gr. til indre temperatur er 3-4 grader fra spise temperatur, lader det hvile, og bruner så til sidst i ca 4-5 min. ved 225 gr til det ser rigtigt, ud og hæver derved inder temperaturen til 65 -67 gr.
    Jeg synes det giver mening ved gris og okse - men har ikke erfaring med rådyr, jeg er bange for at udtørrer.
    Må jeg høre din reaktion
    MVH Hans.

    Svar
  2. Kamilla Salomon

    september 15, 2024 at 6:44 pm

    Jeg mente ikke persille men timian

    Svar
  3. Kamilla Salomon

    september 15, 2024 at 6:32 pm

    Hvornår/hvor skal timian og persille anvendes?

    Svar
  4. Bjarne Rasmussen

    december 31, 2023 at 3:45 pm

    Der skulle selvfølgelig stå anvendes🫢

    Svar
  5. Bjarne Rasmussen

    december 31, 2023 at 3:43 pm

    Hvordan skal timian anvenses?

    Svar
  6. Kirsten Adelstorp

    december 30, 2022 at 6:12 pm

    Kan jeg stege dådyr ryggen om formiddagen og færdig stege dådyr ryg fileterne om aftenen når gæsterne er kommet.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her