Djævlekylling er en populær kyllingeret, som er nem at lave til aftensmad. Få den skønne opskrift her med kylling, chili og peberfrugter.
Så står den på djævlekylling, der er en skøn og lækker ret i fad med blandt andet kyllingefilet, peberfrugter og naturligvis chili.
Det er chilien, der fremkalder djævlefornemmelsen i denne ret, men du kan jo selv styre hvor stærk du ønsker din djævelske kylling.
Bemærk, at opskriften er beregnet til seks personer, så der er måske lidt i overskud til frokost dagen efter. Det bliver du glad for.
Opskrift på djævlekylling
Djævlekylling - opskrift med kylling, chili og peberfrugt
Ingredienser
- 6 kyllingebryst
- 3 rødløg - skåret i smalle både
- 2 røde peberfrugter - i strimler
- 1 grøn peberfrugt - i strimler
- 2 gule peberfrugter - i strimler
- 3 porrer - godt rengjorte og skåret i tynde ringe
- 5 fed hvidløg - knust og finthakket
- salt og friskkværnet peber
- Lidt kyllingekrydderi - evt. Nantucket Offshore Holiday Turkey Rub
- Lidt chilipulver - efter smag, husk det er en djævlekylling
- olie - til stegning
- 1½ dl hvidvin
Fremgangsmåde
- Skær evt. urenheder af kyllingebrystfileterne.
- Gør alle grøntsagerne klar.
- Kom peberfrugter, porrer og rødløg i en skål og vend dem sammen. Hold hvidløg for sig selv.
- Krydr kyllingefileterne på begge sider med salt, friskkværnet peber, chilipulver og kyllingekrydderi, evt. Nantucket Offshore Holiday Turkey Rub. Husk godt med chili, det er jo ikke for sjovt, at retten hedder djævlekylling.
- Varm lidt olie op på en pande og brun kyllingefileterne på begge sider, til de lige tager farve.
- Læg dem i et ovnfast fad der er så stort, så de kan lægge i et lag.
- Kom peberfrugter, rødløg og porrer på den samme pande som kyllingen blev stegt på - kom evt. lidt mere olie på hvis det er nødvendigt.
- Svits kort, til det hele begynder at falde lidt sammen, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom hvidløg ved og vend rundt. Når hvidløget begynder at dufte, tages panden af varmen og grøntsagsblandingen hældes over kyllingestykkerne.
- Hæld hvidvin ved og sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) - hvis du ikke har varmluft så sæt temperaturen på 225 grader - og steg dit fad med djævlekylling i ca. 20 minutter på nederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Djævlekylling serveres straks, og gerne sammen med kogte brune ris, som du kan se kogetiden på her.
Se også disse opskrifter med kylling:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Rose Nielsen
For en gangs skyldt synes jeg ikke kyllingen er kedelig (jeg er ikke ret glad for fjerkræ) men denne smager dejligt!
Hilsen Rose