Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Revnet chokoladekage

Derfor revner din chokoladekage

Billede af chokoladekage med revner.
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Indhold
  • Derfor revner en kage
  • Andre tips
  • Kommentarer

Hvorfor revner min chokoladekage altid i ovnen? Sådan lyder spørgsmålet ofte i mails til Madens Verden, og det er blandt andet Liselotte i Holstebro, der gerne vil vide hvorfor.

Der kan være flere forklaringer, og dem løber vi lige hurtigt igennem i denne artikel, der selvfølgelig ikke kun omfatter chokoladekagen, men generelt gælder for de fleste af den slags kager.

Se også disse opskrifter:

  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Chokoladekage med kærnemælk
  • Vegansk chokoladekage

Derfor revner en kage

Som sagt kan der være flere forklaringer på revner i en kage, herunder chokoladekager, men det er jo ikke noget, der i sig selv betyder noget for smagen.

Her er mine erfaringer:

  • For høj temperatur i ovnen, hvilket gør, at overfladen på chokoladekagen er bagt færdig før midten. Når midten så fortsætter med at hæve, ja så sprækker toppen, og du har en kage med revner. Løsning: Sænk temperaturen lidt, næste gang du bager.
  • For meget bagepulver i opskriften, hvilket kan få kagen til at hæve for meget og for hurtigt, og så kan den risikere at revne: Løsning: Følg opskriften og brug lidt mindre bagepulver og andre hævemidler.
  • Dejen er pisket for meget. Derfor udvikles der for meget gluten, kagen bliver mere sej, og det kan også skabe en revne på toppen. Løsning: Rør kun dejen, indtil den netop er blandet.
  • Din form er for lille. Derfor vil dejen/kagen hæve mere opad, og dermed kan den nemmere risikere at revne. Løsning: Brug en passende form, der ikke for lille.

Andre tips

Det er de mest typiske forklaringer, og det er i hvert fald et godt sted at starte.

Men der kan også være andre muligheder. Blandt andet at kagen afkøles for hurtigt efter bagning - og derfor kan overfladen risikere at revne. Så hav også tålmodighed med afkølingen.

Du skal heller ikke sætte dine kager for højt i ovnen, da toppen så bages først - og dermed vil den oftere revne, når midten hæver op senere under bagningen.

Hvad er dine egne erfaringer med revnede chokoladekage og andre kager? Del dem gerne med os andre i kommentarfeltet herunder. På forhånd tak.

Se flere inspirerende opskrifter:

  • Banankage - nem opskrift på kage med banan
  • Gulerodskage - lækker kage med gulerødder
  • Kanelkage med chokoladeglasur og mandler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    oktober 24, 2025 at 2:04 pm

    I opskrifter til sandkager eller chokoladekager står der som regel at de skal bages ved 180 grader. Da jeg var barn ( årgang 1958) bagte min far, ja, det var ham der stod for kagebagning, altid sandkager på 165 grader. De revnede ikke, og han fik altid ros af familie og venner .

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    august 05, 2025 at 11:22 am

    Hej Holger. Når jeg bager kager med bagepulver bruger jeg altid kagemel. Det kan købes på Bagetid.dk. Mine kager bliver altid perfekt både choko-kager, sandkage og alle bradepandekager og selvfølgelig julens småkager. Håber du vil give rådet videre. Tror mange vil have glæde af det. Bagehilsen fra Nordjylland 😊

    Svar
  3. Annette Frandsen skriver

    august 05, 2025 at 11:16 am

    Min erfaring for ikke revnet kage er at jeg har hæklet et bånd på størrelse med springformen i højde og længde, som jeg gør våd og sætter omkring med en sikkerhedsnål/velcobånd e.lign.
    Det løser ihvertfald mit problem.
    Mvh. Annette Frandsen

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.