• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Steaksovs

steaksovs opskrift
Steaksovs til bøffer skal man ikke glemme. Mange har svært ved at lave sovs til bøffer, men her følger opskriften på Madens Verdens legendariske steaksovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  4. september 2015

Del gerne:
2k
SHARES
FacebookMessenger2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på en fantastisk steaksovs. Det er en god og lækker sovs til bøffer og andet oksekød, og steaksaucen er ret nem at lave.
  2. Opskrift på steaksovs
  3. Steaksovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Her er opskriften på en fantastisk steaksovs. Det er en god og lækker sovs til bøffer og andet oksekød, og steaksaucen er ret nem at lave.

Sådan laver du en hjemmelavet steaksovs, der jo selvsagt er god til bøffer og andet oksekød.

Sovsen er nem at lave, og du skal blot huske at smage den til inden servering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Nem pebersovs
  • Hjemmelavet whiskysauce
  • Sauce bordelaise
  • Portvinssovs

Opskrift på steaksovs

steaksovs opskrift

Steaksovs

Her er opskriften på en fantastisk steaksovs. Det er en god og lækker sovs til bøffer og andet oksekød, og steaksaucen er ret nem at lave.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 rødløg - hakket
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 1 gulerod - hakket
  • 4 tomater - San Marzano, eller et par alm. tomater, hakket
  • 2,5 dl oksefond
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 spsk gastrik
  • 1 tsk balsamico
  • 1 tsk paprika
  • 2 laurbærblade
  • 70 g tomatpasta
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Kom lidt olie i en kasserolle, og svits rødløg, hvidløg, gulerødder, chilipulver og paprika i et par minutter.
  • Kom så de hjemmehakkede tomater ved, og lad dem svitse med kortvarigt med.
  • Hæld så oksefond (husk den skal være kraftig og smagfuld, da den er hjørnestenen i din sovs) i gryden med steaksovs, og rør rundt.
  • Tilsæt så laurbærblade, rørsukker, tomatpasta, balsamico og gastrik, og rør rundt igen.
  • Når det koger skruer du lidt ned for varmen, og lader så din steaksovs simre i 30 minutter under låg. Rør en gang imellem i sovsen.
  • Tilsæt så piskefløde, og lad det koge op. Smag til med salt og friskkværnet peber (og eventuelt mere gastrik). Lad eventuelt sovse koge lidt ind til den ønskede tykkelse.
  • Si den så igennem en fintmasket sigte ned i en sovseskål - og så er steaksovsen klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
287
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
45
mg
15
%
Natrium
 
15159
mg
659
%
Kalium
 
676
mg
19
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
1493
IU
30
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Jeg har her angivet en række ingredienser til hvordan jeg synes sådan en sovs skal smage.

Du kan selvfølgelig sagtens justere ved at komme mere eller mindre paprika, chili eller andet i.

Når sovsen er sigtet, kan du tilføje den en teskefuld tørret oregano eller timian, hvis du ønsker et tvist af krydderurt. Det smager fremragende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 10, 2024 at 3:57 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Arne Wolfsberg

    januar 19, 2023 at 1:48 pm

    Er der nogen video af fremgangs måden

    Svar
  3. Rie Trøjborg Nielsen

    januar 29, 2018 at 4:44 pm

    Steasovsen med gastrik og oksefond lyder dejlig. Kan den fryses ?

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 29, 2018 at 7:25 pm

      Hej Rie

      Tak skal du have, og det kan den sagtens. Varm den eventuelt op med en lille smule vand.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required