• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dampet torsk i ovn med grøntsager

Dampet torsk i ovn med grøntsager

billede med dampet torsk i ovn
4.8 fra 64 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
283
SHARES
FacebookMessenger283PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. oktober 2023 - Udgivet:  25. oktober 2023

Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.

Dampet torsk i ovn er en dejlig fiskeret, som de fleste faktisk godt kan lide.

Det er min erfaring, at selv personer, der normalt ikke er glade for fisk, synes om denne ret.

Det er en simpel fiskeret med friske råvarer, og derfor skal du heller bruge hverken meget tid eller ingredienser til tilberedningen.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på dampet torsk

billede med dampet torsk i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Dampet torsk i ovn med grøntsager

4.77 fra 64 stemmer
Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 220
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g torskefilet - uden ben og skind
  • 2 gulerødder
  • 0,5 squash
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • persille
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. 20 minutter i forvejen salt torskefileterne med lidt groft salt, og står derefter og trækker på køkkenbordet.
  2. Roden knækkes af de grønne asparges, som derefter skæres i mundrette stykker, mens de øvrige grøntsager skæres i små tern.
  3. Varm en pande op, kom lidt olie på og sauter grøntsager i et par minutter. Ikke længere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Hæld grøntsagerne i et ildfast fad, og læg torskefileterne ovenpå dem. Krydr også torsken med lidt peber.
  5. Kog panden af med lidt hvidvin og fløde, og hæld det i fadet.
  6. Tag et stykke bagepapir, og krøl det godt sammen. Tag det under vandhanen, så det bliver gennemvædet. Klem vandet af igen, og læg bagepapiret over fadet.
  7. Bag fiskefadet midt i ovnen ved 175 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 220kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret med grøntsager i bunden af lun tallerken eller skål, og læg forsigtigt et stykke dampet torsk ovenpå. Drys med finthakket persille.

Servér gerne med et glas køligt hvidvin til - og eventuelt et stykke ciabattabrød til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Clarisse Sternberg

    august 13, 2024 at 8:57 am

    Super lækkert. Sundt og nemt 👍

    Svar
  2. Marlene

    juli 20, 2024 at 10:47 pm

    Rigtig lækker og saftig ret hvor man kan smage alle ingredienserne.

    Svar
  3. Kitty

    september 11, 2021 at 7:40 pm

    Metodikken er nem nok. Grøntsagerne er nogle som man almindeligvis ved hvordan skal for- og tilberedes. Der er dog enkelte ting, som kan forbedres i opskriften.
    Gulerødder - skåret i mindre tern (ca. 1 x 1 cm) end squash og peberfrugt (ca dobbelt så store) var stadig ikke engang al dente, da det kom ud af ovnen. Et par minutters sautering er ikke nok til andet end at give lidt farve. Hvis det var meningen med sauteringen havde det været rart om det havde stået der. 1. hvad er "lidt hvidvin"? Der står 2 dl. i opskriften, så det er vel det der hældes i panden. I modsat fald må det udspecificeres. 2. Fløden. Det står som at vin og fløde skal hældes i panden samtidigt. Hvis man gør det, skiller det lige på stedet. Man får (engelsk: curdling) noget der ligner hytteost, der fremkommer når syre eller alkohol mødes med et mejeriprodukt. Den viste sauce er hvid, hel, fin og lækker at se på, det kunne være dejligt at få udspecificeret hvordan du gør for at få præcis det resultat. Vi måtte prøve at 2 omgange. 1 omgang skilt og decideret ulækkert, smagte underligt. 2. omgang kun vin i panden, kogte lidt af alkoholen ud, tilsatte fløden og hældte til sidst "saucen" over grøntsagerne. Det blev stadig noget semi-skilt noget men smagte en anelse bedre. Torsken var rigtig god, squash og peberfrugt ligeså.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required