Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dampet torsk i ovn med grøntsager

Dampet torsk i ovn med grøntsager

billede med dampet torsk i ovn
4.8 fra 64 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook285PinterestSMSEmailMessenger
285
DELINGER

Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.

Dampet torsk i ovn er en dejlig fiskeret, som de fleste faktisk godt kan lide.

Det er min erfaring, at selv personer, der normalt ikke er glade for fisk, synes om denne ret.

Det er en simpel fiskeret med friske råvarer, og derfor skal du heller bruge hverken meget tid eller ingredienser til tilberedningen.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på dampet torsk

Dampet torsk i ovn med grøntsager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 64 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.
Antal: 4
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g torskefilet (uden ben og skind)
  • 2 gulerødder
  • 0,5 squash
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • persille
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 20 minutter i forvejen salt torskefileterne med lidt groft salt, og står derefter og trækker på køkkenbordet.
  2. Roden knækkes af de grønne asparges, som derefter skæres i mundrette stykker, mens de øvrige grøntsager skæres i små tern.
  3. Varm en pande op, kom lidt olie på og sauter grøntsager i et par minutter. Ikke længere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Hæld grøntsagerne i et ildfast fad, og læg torskefileterne ovenpå dem. Krydr også torsken med lidt peber.
  5. Kog panden af med lidt hvidvin og fløde, og hæld det i fadet.
  6. Tag et stykke bagepapir, og krøl det godt sammen. Tag det under vandhanen, så det bliver gennemvædet. Klem vandet af igen, og læg bagepapiret over fadet.
  7. Bag fiskefadet midt i ovnen ved 175 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier220kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Anret med grøntsager i bunden af lun tallerken eller skål, og læg forsigtigt et stykke dampet torsk ovenpå. Drys med finthakket persille.

Servér gerne med et glas køligt hvidvin til - og eventuelt et stykke ciabattabrød til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Clarisse Sternberg skriver

    august 13, 2024 at 8:57 am

    Super lækkert. Sundt og nemt 👍

    Svar
  2. Marlene skriver

    juli 20, 2024 at 10:47 pm

    Rigtig lækker og saftig ret hvor man kan smage alle ingredienserne.

    Svar
  3. Kitty skriver

    september 11, 2021 at 7:40 pm

    Metodikken er nem nok. Grøntsagerne er nogle som man almindeligvis ved hvordan skal for- og tilberedes. Der er dog enkelte ting, som kan forbedres i opskriften.
    Gulerødder - skåret i mindre tern (ca. 1 x 1 cm) end squash og peberfrugt (ca dobbelt så store) var stadig ikke engang al dente, da det kom ud af ovnen. Et par minutters sautering er ikke nok til andet end at give lidt farve. Hvis det var meningen med sauteringen havde det været rart om det havde stået der. 1. hvad er "lidt hvidvin"? Der står 2 dl. i opskriften, så det er vel det der hældes i panden. I modsat fald må det udspecificeres. 2. Fløden. Det står som at vin og fløde skal hældes i panden samtidigt. Hvis man gør det, skiller det lige på stedet. Man får (engelsk: curdling) noget der ligner hytteost, der fremkommer når syre eller alkohol mødes med et mejeriprodukt. Den viste sauce er hvid, hel, fin og lækker at se på, det kunne være dejligt at få udspecificeret hvordan du gør for at få præcis det resultat. Vi måtte prøve at 2 omgange. 1 omgang skilt og decideret ulækkert, smagte underligt. 2. omgang kun vin i panden, kogte lidt af alkoholen ud, tilsatte fløden og hældte til sidst "saucen" over grøntsagerne. Det blev stadig noget semi-skilt noget men smagte en anelse bedre. Torsken var rigtig god, squash og peberfrugt ligeså.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required