Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.
Dampet torsk i ovn er en dejlig fiskeret, som de fleste faktisk godt kan lide.
Det er min erfaring, at selv personer, der normalt ikke er glade for fisk, synes om denne ret.
Det er en simpel fiskeret med friske råvarer, og derfor skal du heller bruge hverken meget tid eller ingredienser til tilberedningen.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på dampet torsk
Dampet torsk i ovn med grøntsager
Ingredienser
- 450 g torskefilet - uden ben og skind
- 2 gulerødder
- 0,5 squash
- 2 stængler bladselleri
- 1 bundt grønne asparges
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl hvidvin
- 1 dl fløde
- persille
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
- 20 minutter i forvejen salt torskefileterne med lidt groft salt, og står derefter og trækker på køkkenbordet.
- Roden knækkes af de grønne asparges, som derefter skæres i mundrette stykker, mens de øvrige grøntsager skæres i små tern.
- Varm en pande op, kom lidt olie på og sauter grøntsager i et par minutter. Ikke længere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld grøntsagerne i et ildfast fad, og læg torskefileterne ovenpå dem. Krydr også torsken med lidt peber.
- Kog panden af med lidt hvidvin og fløde, og hæld det i fadet.
- Tag et stykke bagepapir, og krøl det godt sammen. Tag det under vandhanen, så det bliver gennemvædet. Klem vandet af igen, og læg bagepapiret over fadet.
- Bag fiskefadet midt i ovnen ved 175 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Anret med grøntsager i bunden af lun tallerken eller skål, og læg forsigtigt et stykke dampet torsk ovenpå. Drys med finthakket persille.
Servér gerne med et glas køligt hvidvin til - og eventuelt et stykke ciabattabrød til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Clarisse Sternberg
Super lækkert. Sundt og nemt 👍
Marlene
Rigtig lækker og saftig ret hvor man kan smage alle ingredienserne.
Kitty
Metodikken er nem nok. Grøntsagerne er nogle som man almindeligvis ved hvordan skal for- og tilberedes. Der er dog enkelte ting, som kan forbedres i opskriften.
Gulerødder - skåret i mindre tern (ca. 1 x 1 cm) end squash og peberfrugt (ca dobbelt så store) var stadig ikke engang al dente, da det kom ud af ovnen. Et par minutters sautering er ikke nok til andet end at give lidt farve. Hvis det var meningen med sauteringen havde det været rart om det havde stået der. 1. hvad er "lidt hvidvin"? Der står 2 dl. i opskriften, så det er vel det der hældes i panden. I modsat fald må det udspecificeres. 2. Fløden. Det står som at vin og fløde skal hældes i panden samtidigt. Hvis man gør det, skiller det lige på stedet. Man får (engelsk: curdling) noget der ligner hytteost, der fremkommer når syre eller alkohol mødes med et mejeriprodukt. Den viste sauce er hvid, hel, fin og lækker at se på, det kunne være dejligt at få udspecificeret hvordan du gør for at få præcis det resultat. Vi måtte prøve at 2 omgange. 1 omgang skilt og decideret ulækkert, smagte underligt. 2. omgang kun vin i panden, kogte lidt af alkoholen ud, tilsatte fløden og hældte til sidst "saucen" over grøntsagerne. Det blev stadig noget semi-skilt noget men smagte en anelse bedre. Torsken var rigtig god, squash og peberfrugt ligeså.