Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Dampet rødtunge

Dampet rødtunge

Dampet rdampet rødtunge med laksødtunge er fremragende både til forret og hovedret. Her dampet med et stykke laks i midten. Foto: Guffeliguf.dk.
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 13. juli 2016

Se, hvordan du laver dampet rødtunge med en stribe laks i midten. Du kan både servere den som forret og hovedret - en hurtig, nem ret.

Dampet rødtunge smager super godt, og her har jeg lavet den med lidt laks i midten. Det er både flot og smager godt.

Rødtunge er en af de allerfineste spisefisk, og jeg holder enormt meget af den.

Fisken går fremragende til både forret og hovedret, og hvis det er en forret skal der ikke så meget tilbehør til, mens den som hovedret kræver lidt mere.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Ovnbagt laks
  • Stegt rødtunge
  • Fiskefilet

Opskrift på dampet rødtunge

Holger Rørby Madsen

Dampet rødtunge med laks - nem opskrift

4.34 fra 3 stemmer
Forb. tid 12 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 24 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 297
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 rødtunge - friske fileter
  • 4 stk laks - skåret i bjælker, 75 gram stykket
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Få fiskehandleren til at skære fire bjælker af god laks, gerne midterstykket.
  2. Krydr laksen med en smule salt, og læg et laksestykke for enden af en rødtungefilet.
  3. Rul fisken sammen, og sæt den i et ildfast fad. Gør det samme med de øvrige.
  4. Dryp rapsolie over fisken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Hæld også et par deciliter hvidvin i fadet.
  6. Læg et stykke sølvpapir over det ildfaste fad med fisken, og stil den ind i en forvarmet ovn ved 200 grader.
  7. Her skal rødtungerne nu dampes i cirka 12 minutter. Server dampet rødtunge med det samme.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 297kcalKulhydrater: 1gProtein: 30gFedt: 14gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 98mgNatrium: 718mgKalium: 603mgSukker: 0.5gVitamin A: 71IUCalcium: 40mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Tag din dampet rødtunge ud af ovnen og server straks med lidt dampet porre og salat.

Lav også gerne en hjemmelavet safransauce til, for smagen komplimenterer fisken.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required