Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dampet rødtunge

Dampet rødtunge

Dampet rdampet rødtunge med laksødtunge er fremragende både til forret og hovedret. Her dampet med et stykke laks i midten. Foto: Guffeliguf.dk.
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMS

Se, hvordan du laver dampet rødtunge med en stribe laks i midten. Du kan både servere den som forret og hovedret - en hurtig, nem ret.

Dampet rødtunge smager super godt, og her har jeg lavet den med lidt laks i midten. Det er både flot og smager godt.

Rødtunge er en af de allerfineste spisefisk, og jeg holder enormt meget af den.

Fisken går fremragende til både forret og hovedret, og hvis det er en forret skal der ikke så meget tilbehør til, mens den som hovedret kræver lidt mere.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Ovnbagt laks
  • Stegt rødtunge
  • Fiskefilet

Opskrift på dampet rødtunge

Dampet rødtunge med laks - nem opskrift

Holger Rørby Madsen
4.3 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 12 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 24 minutter min
Se, hvordan du laver dampet rødtunge med en stribe laks i midten. Du kan både servere den som forret og hovedret - en hurtig, nem ret.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 rødtunge (friske fileter )
  • 4 stk laks (skåret i bjælker, 75 gram stykket)
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Få fiskehandleren til at skære fire bjælker af god laks, gerne midterstykket.
  2. Krydr laksen med en smule salt, og læg et laksestykke for enden af en rødtungefilet.
  3. Rul fisken sammen, og sæt den i et ildfast fad. Gør det samme med de øvrige.
  4. Dryp rapsolie over fisken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Hæld også et par deciliter hvidvin i fadet.
  6. Læg et stykke sølvpapir over det ildfaste fad med fisken, og stil den ind i en forvarmet ovn ved 200 grader.
  7. Her skal rødtungerne nu dampes i cirka 12 minutter. Server dampet rødtunge med det samme.

Næringsindhold

Kalorier297kcalKulhydrater1gProtein30gFedt14gMættet fedt2gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.01gKolesterol98mgNatrium718mgKalium603mgSukker0.5gVitamin A71IUCalcium40mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Tag din dampet rødtunge ud af ovnen og server straks med lidt dampet porre og salat.

Lav også gerne en hjemmelavet safransauce til, for smagen komplimenterer fisken.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required