Se, hvordan du laver dampet rødtunge med en stribe laks i midten. Du kan både servere den som forret og hovedret - en hurtig, nem ret.
Dampet rødtunge smager super godt, og her har jeg lavet den med lidt laks i midten. Det er både flot og smager godt.
Rødtunge er en af de allerfineste spisefisk, og jeg holder enormt meget af den.
Fisken går fremragende til både forret og hovedret, og hvis det er en forret skal der ikke så meget tilbehør til, mens den som hovedret kræver lidt mere.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på dampet rødtunge
Dampet rødtunge med laks - nem opskrift
Ingredienser
- 4 rødtunge - friske fileter
- 4 stk laks - skåret i bjælker, 75 gram stykket
- 2 dl hvidvin
- 2 spsk rapsolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Få fiskehandleren til at skære fire bjælker af god laks, gerne midterstykket.
- Krydr laksen med en smule salt, og læg et laksestykke for enden af en rødtungefilet.
- Rul fisken sammen, og sæt den i et ildfast fad. Gør det samme med de øvrige.
- Dryp rapsolie over fisken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld også et par deciliter hvidvin i fadet.
- Læg et stykke sølvpapir over det ildfaste fad med fisken, og stil den ind i en forvarmet ovn ved 200 grader.
- Her skal rødtungerne nu dampes i cirka 12 minutter. Server dampet rødtunge med det samme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Tag din dampet rødtunge ud af ovnen og server straks med lidt dampet porre og salat.
Lav også gerne en hjemmelavet safransauce til, for smagen komplimenterer fisken.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: