• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Daimlagkage
Daimlagkage indeholder naturligvis lækre Daim, der er hakket. Derudover er der nødder, flødeskum og kaffeglasur. Til sidst: Hvid chokolade på toppen. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. marts 2023 - Udgivet:  1. september 2022

Del gerne:
138
SHARES
FacebookMessenger138PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.
  2. Opskrift på Daim-lagkage
  3. Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.

En Daim-lagkage er til os, der holder af en god lagkage med klassiske smage af chokolade, nødder og kaffe.

Den er fin både til fødselsdage og som dessert sammen med en god dessertvin eller en kop kaffe.

Og så er den dejlig enkel at lave. Bundene bages, køles ned og fyldes med flødeskum blandet med hakkede nødder og Daimstykker. På toppen smøres et lag af kaffeglasur.

Opskrift på Daim-lagkage

Daimlagkage

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.
Bedømmelse
4.7 fra 3 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Lagkagebundene

  • 150 g sukker
  • 4 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker

Fyld og pynt

  • 112 g Daim - 4 barer, hakket groft
  • 1,5 dl mandler - og valnødder, hakket
  • 3,5 dl piskefløde
  • 200 g flormelis
  • 0,5 dl kaffe - stærk, evt. espresso
  • pynt - nødder, krymmel el. blomster

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

  • Pisk æg og sukker til en luftig creme. Brug elpiskeren og giv den fuld kraft i mindst fem minutter.
  • Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemel og sigt det gennem en si ned i æggemassen.
  • Vend melet rundt med en dejskraber. Undgå at piske, for så bliver dejen ikke luftig og let.
  • Smør en springform med smør. Hæld dejen ned i formen og bag ved 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
  • Brug en strikkepind eller lignende til at stikke ned på midten og se, om der klæber dej på pinden. I så fald skal du give kagen ekstra tid i ovnen. Lad kagen køle helt ned, før du deler den i to el. tre bunde.

Fyld og servering

  • Hak Daim og hak derefter en håndfuld valnødder og mandler.
  • Pisk flødeskummet og vend nødderne samt Daim-stykkerne rundt, så du får en bastant creme.
  • Smør nu flødeskummet på den nederste bund i et tykt lag. Tilføj en bund og smør resten af flødeskummet på. Placer den øverste lagkagebund på toppen.
  • Rør en glasur af stærk kaffe og flormelis, hæld den hen over kagen. Pynt med spiselige blomster, krymmel, hakket chokolade eller hele valnødder. Nu er din Daim-lagkage klar til at blive serveret.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
551
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.004
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
52
mg
17
%
Natrium
 
185
mg
8
%
Kalium
 
234
mg
7
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
55
g
61
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
652
IU
13
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
102
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du holder af bananer, kan du sagtens skære skiver og lægge dem på toppen af flødeskumsfyldet, før du lukker kagen med den øverste lagkagebund. Du kan også bruge brombær og blåbær.

Daim-lagkage smager skønt med hakkede mandler og nødder, men du kan også fordoble mængden af Daim og tilsætte hakket mørk chokolade i stedet.

Andre skønne kager

  • Hjemmelavede lagkagebunde
    Hjemmelavede lagkagebunde - luftige og lækre
  • Kaffemuffins til os, der elsker kaffe og kage
  • Kaffemåne
    Kaffemåne med chokolade og ganache
  • Sukkerbrødskage med jordbær
    Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik

    december 29, 2022 at 6:54 am

    Hvor stor er springformen?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required