Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Daimlagkage
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
138
SHARES
FacebookMessenger138PinterestEmailSMS

En Daim-lagkage er til os, der holder af en god lagkage med klassiske smage af chokolade, nødder og kaffe.

Den er fin både til fødselsdage og som dessert sammen med en god dessertvin eller en kop kaffe.

Og så er den dejlig enkel at lave. Bundene bages, køles ned og fyldes med flødeskum blandet med hakkede nødder og Daimstykker. På toppen smøres et lag af kaffeglasur.

Indhold
  • Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur
  • Tip
  • FAQ
  • Kommentarer

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Lagkagebundene
  • 150 g sukker
  • 4 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
Fyld og pynt
  • 112 g Daim 4 barer, hakket groft
  • 1,5 dl mandler og valnødder, hakket
  • 3,5 dl piskefløde
  • 200 g flormelis
  • 0,5 dl kaffe stærk, evt. espresso
  • pynt nødder, krymmel el. blomster

Fremgangsmåde

Lagkagebunde
  1. Pisk æg og sukker til en luftig creme. Brug elpiskeren og giv den fuld kraft i mindst fem minutter.
  2. Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemel og sigt det gennem en si ned i æggemassen.
  3. Vend melet rundt med en dejskraber. Undgå at piske, for så bliver dejen ikke luftig og let.
  4. Smør en springform med smør. Hæld dejen ned i formen og bag ved 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
  5. Brug en strikkepind eller lignende til at stikke ned på midten og se, om der klæber dej på pinden. I så fald skal du give kagen ekstra tid i ovnen. Lad kagen køle helt ned, før du deler den i to el. tre bunde.
Fyld og servering
  1. Hak Daim og hak derefter en håndfuld valnødder og mandler.
  2. Pisk flødeskummet og vend nødderne samt Daim-stykkerne rundt, så du får en bastant creme.
  3. Smør nu flødeskummet på den nederste bund i et tykt lag. Tilføj en bund og smør resten af flødeskummet på. Placer den øverste lagkagebund på toppen.
  4. Rør en glasur af stærk kaffe og flormelis, hæld den hen over kagen. Pynt med spiselige blomster, krymmel, hakket chokolade eller hele valnødder. Nu er din Daim-lagkage klar til at blive serveret.

Næringsindhold

Kalorier551kcalKulhydrater75gProtein8gFedt27gMættet fedt11gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.004gKolesterol52mgNatrium185mgKalium234mgKostfibre3gSukker55gVitamin A652IUVitamin C0.3mgCalcium102mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du holder af bananer, kan du sagtens skære skiver og lægge dem på toppen af flødeskumsfyldet, før du lukker kagen med den øverste lagkagebund. Du kan også bruge brombær og blåbær.

Daim-lagkage smager skønt med hakkede mandler og nødder, men du kan også fordoble mængden af Daim og tilsætte hakket mørk chokolade i stedet.

Flere inspirerende opskrifter:

Hjemmelavede lagkagebunde
Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.
Se opskriften her
Hjemmelavede lagkagebunde
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
Få den populære opskrift på valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel. Lagkagen er rimelig nem at lave, og den pyntes med kaffeglasur og valnødder.
Se opskriften her
Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.
Kaffemåne med chokolade
Kaffemåne med chokolade er den lækreste chokoladekage med god smag af kaffe og chokolade. På toppen er der lækker ganache.
Se opskriften her
Kaffemåne
Citronmåne
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Se opskriften her
Billede af citronmåne.
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær
Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.
Se opskriften her
Sukkerbrødskage med jordbær
Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær
Den her Daimkage bliver du nødt til at prøve! Sprød mandelbund, hindbærflødeskum med Daim og masser af friske bær - det smager himmelsk!
Se opskriften her
Sprød mandelbund med cremet hindbærflødeskum med Daim og friske bær og chokolade på toppen - sådan ser den lækreste Daimkage ud. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk

FAQ

Hvor stor skal formen være til Daim lagkage?

Til lagkagebundene skal du bruge en form med en diameter på ca. 22-23 centimeter.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik skriver

    december 29, 2022 at 6:54 am

    Hvor stor er springformen?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required