• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

Daimlagkage
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
138
SHARES
FacebookMessenger138PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. marts 2023 - Udgivet:  1. september 2022

Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.

En Daim-lagkage er til os, der holder af en god lagkage med klassiske smage af chokolade, nødder og kaffe.

Den er fin både til fødselsdage og som dessert sammen med en god dessertvin eller en kop kaffe.

Og så er den dejlig enkel at lave. Bundene bages, køles ned og fyldes med flødeskum blandet med hakkede nødder og Daimstykker. På toppen smøres et lag af kaffeglasur.

Opskrift på Daim-lagkage

Daimlagkage
Karen SenecaKaren Seneca

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

4.67 fra 3 stemmer
Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 551
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Lagkagebundene
  • 150 g sukker
  • 4 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
Fyld og pynt
  • 112 g Daim - 4 barer, hakket groft
  • 1,5 dl mandler - og valnødder, hakket
  • 3,5 dl piskefløde
  • 200 g flormelis
  • 0,5 dl kaffe - stærk, evt. espresso
  • pynt - nødder, krymmel el. blomster

Fremgangsmåde
 

Lagkagebunde
  1. Pisk æg og sukker til en luftig creme. Brug elpiskeren og giv den fuld kraft i mindst fem minutter.
  2. Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemel og sigt det gennem en si ned i æggemassen.
  3. Vend melet rundt med en dejskraber. Undgå at piske, for så bliver dejen ikke luftig og let.
  4. Smør en springform med smør. Hæld dejen ned i formen og bag ved 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
  5. Brug en strikkepind eller lignende til at stikke ned på midten og se, om der klæber dej på pinden. I så fald skal du give kagen ekstra tid i ovnen. Lad kagen køle helt ned, før du deler den i to el. tre bunde.
Fyld og servering
  1. Hak Daim og hak derefter en håndfuld valnødder og mandler.
  2. Pisk flødeskummet og vend nødderne samt Daim-stykkerne rundt, så du får en bastant creme.
  3. Smør nu flødeskummet på den nederste bund i et tykt lag. Tilføj en bund og smør resten af flødeskummet på. Placer den øverste lagkagebund på toppen.
  4. Rør en glasur af stærk kaffe og flormelis, hæld den hen over kagen. Pynt med spiselige blomster, krymmel, hakket chokolade eller hele valnødder. Nu er din Daim-lagkage klar til at blive serveret.

Næringsindhold

Kalorier: 551kcalKulhydrater: 75gProtein: 8gFedt: 27gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.004gKolesterol: 52mgNatrium: 185mgKalium: 234mgKostfibre: 3gSukker: 55gVitamin A: 652IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 102mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du holder af bananer, kan du sagtens skære skiver og lægge dem på toppen af flødeskumsfyldet, før du lukker kagen med den øverste lagkagebund. Du kan også bruge brombær og blåbær.

Daim-lagkage smager skønt med hakkede mandler og nødder, men du kan også fordoble mængden af Daim og tilsætte hakket mørk chokolade i stedet.

Andre skønne kager

  • Hjemmelavede lagkagebunde
    Hjemmelavede lagkagebunde - luftige og lækre
  • Kaffemuffins til os, der elsker kaffe og kage
  • Kaffemåne
    Kaffemåne med chokolade og ganache
  • Sukkerbrødskage med jordbær
    Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik

    december 29, 2022 at 6:54 am

    Hvor stor er springformen?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required