Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.
En Daim-lagkage er til os, der holder af en god lagkage med klassiske smage af chokolade, nødder og kaffe.
Den er fin både til fødselsdage og som dessert sammen med en god dessertvin eller en kop kaffe.
Og så er den dejlig enkel at lave. Bundene bages, køles ned og fyldes med flødeskum blandet med hakkede nødder og Daimstykker. På toppen smøres et lag af kaffeglasur.
Opskrift på Daim-lagkage
Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur
Ingredienser
Lagkagebundene
- 150 g sukker
- 4 stk æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
Fyld og pynt
- 112 g Daim - 4 barer, hakket groft
- 1,5 dl mandler - og valnødder, hakket
- 3,5 dl piskefløde
- 200 g flormelis
- 0,5 dl kaffe - stærk, evt. espresso
- pynt - nødder, krymmel el. blomster
Fremgangsmåde
Lagkagebunde
- Pisk æg og sukker til en luftig creme. Brug elpiskeren og giv den fuld kraft i mindst fem minutter.
- Bland bagepulver og vaniljesukker med hvedemel og sigt det gennem en si ned i æggemassen.
- Vend melet rundt med en dejskraber. Undgå at piske, for så bliver dejen ikke luftig og let.
- Smør en springform med smør. Hæld dejen ned i formen og bag ved 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
- Brug en strikkepind eller lignende til at stikke ned på midten og se, om der klæber dej på pinden. I så fald skal du give kagen ekstra tid i ovnen. Lad kagen køle helt ned, før du deler den i to el. tre bunde.
Fyld og servering
- Hak Daim og hak derefter en håndfuld valnødder og mandler.
- Pisk flødeskummet og vend nødderne samt Daim-stykkerne rundt, så du får en bastant creme.
- Smør nu flødeskummet på den nederste bund i et tykt lag. Tilføj en bund og smør resten af flødeskummet på. Placer den øverste lagkagebund på toppen.
- Rør en glasur af stærk kaffe og flormelis, hæld den hen over kagen. Pynt med spiselige blomster, krymmel, hakket chokolade eller hele valnødder. Nu er din Daim-lagkage klar til at blive serveret.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du holder af bananer, kan du sagtens skære skiver og lægge dem på toppen af flødeskumsfyldet, før du lukker kagen med den øverste lagkagebund. Du kan også bruge brombær og blåbær.
Daim-lagkage smager skønt med hakkede mandler og nødder, men du kan også fordoble mængden af Daim og tilsætte hakket mørk chokolade i stedet.
Andre skønne kager
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Erik
Hvor stor er springformen?