• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Airfryer › Culottesteg i airfryer

Culottesteg i airfryer

culottesteg i airfryer - rosastegt okseculotte
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
113
SHARES
FacebookMessenger113PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  3. februar 2024

Indhold

  1. Min opskrift på culottesteg i airfryer. Se hvordan du laver en mør og rosastegt okseculotte med stegetid og den rigtige kernetemperatur.
  2. Før du går i gang
  3. Opskrift på culottesteg i airfryer
  4. Culottesteg i airfryer
  5. Tips til culottesteg i airfryer

Min opskrift på culottesteg i airfryer. Se hvordan du laver en mør og rosastegt okseculotte med stegetid og den rigtige kernetemperatur.

Det er nemt at stege en culottesteg i airfryer, og her får du min opskrift og fremgangsmåde på en mør og rosastegt okseculotte.

Jeg plejer at stege culotten ved 160 grader, og inden da får den en god omgang marinade, der består af olie, rosmarin og hvidløg.

Husk at anvende et stegetermometer, da det er kernetemperaturen der afgør hvornår stegen er tilberedt. Jeg foretrækker en rosastegt culotte, men her er en tabel over hvordan kernetemperaturen skal være:

Rød/rare: 50-54 grader

Rosa/medium rare: 55-57 grader

Mere gennemstegt/medium: 58-62 grader

En højere kernetemperatur vil give dig en mere tør steg, og med en kernetemperatur på 55-57 grader har du en culottesteg, der hverken er er rød eller tør.

Før du går i gang

  • Fremgangsmåden gælder også for kalveculotte, men da de ofte er en smule mindre kan stegetiden også være kortere. Brug stegetermometer.
  • Har du tid til det, kan du med fordel lægge den marinerede culotte i en frysepose og lade den trække 2-4 timer. Det gør kun smagen endnu bedre.
  • I stedet for marinaden kan okseculotten også blot krydres med salt og peber. Det er også fint.

Ønsker du at tilberede culottestegen i ovnen, finder du den opskrift her.

Se også mine airfryer opskrifter på:

  • Skinke i airfryer
  • Helstegt mørbrad i airfryer
  • Hel kylling i airfryer

Opskrift på culottesteg i airfryer

culottesteg i airfryer - rosastegt okseculotte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Culottesteg i airfryer

5 fra 3 stemmer
Min opskrift på culottesteg i airfryer. Se hvordan du laver en mør og rosastegt okseculotte med stegetid og den rigtige kernetemperatur.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Airfryer
Køkken: Dansk
Kalorier: 642
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,3 kg okseculotte
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk rosmarin - hakket
  • 6 fed hvidløg - pressede
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til culottesteg i airfryer starter du med at røre 4 spiseskefulde olivenolie sammen med 2 spiseskefulde rosmarin og 6 fed hvidløg hvidløg.
  2. 1,3 kilo okseculotte soigneres, hvilket vil sige at sener og fedt på undersiden fjernes, og krølfedtet på toppen ridses i ruder.
  3. Smør nu stegen ind i marinaden hele rundt, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Læg okseculotten direkte på risten i din airfryer.
  5. Luk skuffen og steg den 45 minutter ved 160 grader. Den skal have en kernetemperatur på 56 grader for at være rosastegt. Bemærk, at tiden kan variere afhængig af model på airfryeren, så det er kernetemperaturen der bestemmer hvornår den er færdig.

Næringsindhold

Kalorier: 642kcalKulhydrater: 1gProtein: 40gFedt: 52gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 23gKolesterol: 152mgNatrium: 495mgKalium: 677mgKostfibre: 0.3gSukker: 0.03gVitamin A: 21IUVitamin C: 1mgCalcium: 29mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til culottesteg i airfryer

Den færdigstegte okseculotte i airfryer tages ud på et skærebræt, og her må den gerne hvile i 10-15 minutter uden at være dækket til.

okseculotte stegt rosa i airfryer
Okseculotte stegt rosa i airfryer, hvorefter den skæres ud i passende skiver. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Derefter kan den skæres ud i passende skiver og serveres straks. Her kan du se, hvordan du skærer en culotte ud.

Tilbehør kan være bagte kartofler og en lækker spidskålssalat med avocado. Rester af culottestegen kan anvendes til biksemad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required