Crunch til koldskål giver koldskålen en rigtig dejlig konsistens og smag. Her får du en opskrift med blandt andet nødder og havregryn.
Crunch som denne er det perfekte tilbehør til en god, hjemmelavet koldskål. Men du kan naturligvis også bruge den over skyr, yoghurt og grød.
Det er et sprødt drys, som tager små ti minutter at lave, og så kan du opbevare det i en lukket beholder i et par uger.
På den måde har du altid drys til din koldskål eller morgenmad. Og skal du lave en hurtig dessert, kan du blande det med flødeskum og bær, så har du en lækker trifli.
Opskrift på hjemmelavet crunch
Crunch til koldskål eller til morgenmaden
Ingredienser
- 35 gram smør
- 3 spsk sukker
- 2,5 dl havregryn
- 60 gram nødder - hakket groft
- 15 gram kokosmel
Sådan gør du
- Smelt smørret på panden for medium varme, så det bliver gult og smeltet men ikke brunt.
- Tilsæt sukker og rør rundt, til det er smeltet.
- Hak nødderne og til sæt havregryn samt nødder og kokosmel.
- Rist det hele på panden, til det er får farve, men pas på med at riste det for meget, så det bliver brændt. Koldskålscrunch skal være lige tilpas gylden og ristet, så smager det fortrinligt på koldskål.
- Lad det køle lidt af, før du spiser det.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Der er frit slag i forhold til, hvad du kan bruge i denne crunch, dog vil jeg anbefale at beholde to ingredienser: smør og havregryn.
Det er basen i godt drys, men om du bruger valnødder, mandler eller hasselnødder, er frivilligt. Det afhænger af din smag.
Du kan også komme græskarkerner i koldskålsdrysset i stedet for solsikkekerner.
Se andre opskrifter:
Koldskåls-is - frisk sommerdessert
Del dine ideer og tanker med os andre her: