• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Croissant

billederesultat for croissant opskrift
Med denne croissant opskrift er det nemt at bage disse franske fristelser selv. Lav gerne dejen dagen i forvejen, og så er det let at klargøre dejen når du skal bruge dine croissanter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. november 2024 - Udgivet:  20. februar 2019

Del gerne:
327
SHARES
FacebookMessenger327PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Den bedste croissant opskrift, så nemt selv kan bage de vidunderlige croissanter. Opskriften giver 10 croissanter til morgenbordet.
  2. Opskrift på croissant
  3. Croissant
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift

Den bedste croissant opskrift, så nemt selv kan bage de vidunderlige croissanter. Opskriften giver 10 croissanter til morgenbordet.

Du skal prøve denne nemme croissant opskrift, så du får friske croissanter.

Det er rimeligt nemt at gå til, og det godt tip er, at lave dejen aftenen før du skal bruge den.

Hævetiden er sat til to timer, for det giver et godt resultat, men lidt mindre kan også gøre det.

Opskriften giver 10 nybagte croissanter.

Se flere opskrifter:

  • Københavnerbirkes
  • Spandauer
  • Wienerbrød
  • Kanelsnegle

Opskrift på croissant

billederesultat for croissant opskrift

Croissant

Den bedste croissant opskrift, så nemt selv kan bage de vidunderlige croissanter. Opskriften giver 10 croissanter til morgenbordet.
Bedømmelse
4.7 fra 38 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 12 timer timer
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 14 timer timer 15 minutter minutter
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 dl vand - koldt
  • 20 g gær
  • 30 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør - koldt smør til udrulning
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Find røremaskinen frem, og rør gæren ud i det kolde vand.
  • Bland hvedemel, sukker og salt, og ælt det gradvist ind i croissantdejen. Det skal ælte cirka 10 minutter ved middel hastighed.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Træk dejen lidt lang og fold den sammen. Gentag en gang mere.
  • Læg dejen i en skål, overdæk med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til dagen efter. Eller i hvert fald mindst tre timer.
  • Rul den kolde dej ud til en rektangel på cirka 20 x 50 centimeter.
  • Skær det kolde smør i skiver, og læg smørskiverne på to tredjedele af dejen. Se billedet længere nede.
  • Fold nu tredjedelen uden smør ind halvdelen af smørret - og derefter den sidste tredjedel ind over denne. Husk under hele indrulningen af smør at have godt med hvedemel på bordet (indgår ikke i opskriften)!! Hænger croissantdejen fast i bordet, ja så risikerer den at blive ødelagt. Så det er vigtigt.
    croissant smør foldning
  • Rul nu firkanten ud igen på den lange led, så du får et rektangel på cirka 30 x 60 centimeter. Fold den derefter sammen på samme måde, en tredjedel ind over midten, og den sidste tredjedel ind over denne. Fortsæt på samme måde TO gange mere!
  • Du kan med fordel lægge dejen i køleskabet i 20 minutter mellem hver udrulning for at holde dejen kølig.
  • Rul nu croissantdejen ud til 30 x 60 centimeter, og med en skarp kniv skærer du den ud i 10 trekanter.
  • Rul dem forsigtigt sammen fra den brede ende, og slut med at folde spidsen ind under croissanten.
  • Stil croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem nu hæve i to timer, hvor du sætter en bageplade omvendt ovnpå, så der er lukket af. Du kan også overdække med husholdningsfilm for at holde på fugten i dejen, men du risikerer at dejen klæber lidt fast til dejen.
  • Pensl hver croissant med æg, vand og salt, og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft.
  • Croissanter skal bages i cirka 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
251
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
77
mg
26
%
Natrium
 
353
mg
15
%
Kalium
 
50
mg
1
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
489
IU
10
%
Vitamin C
 
0.002
mg
0
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag dem ud af ovnen, og lad dem nu hvile/afkøle i 15 minutter inden de spises.

Note om bagning af croissant: Hvis du har meget tid, kan du med fordel lægge dejen i køleskabet i 20 minutter efter hver gang indrulning med smør. Men det er ikke strengt nødvendigt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dante GB

    februar 15, 2025 at 11:18 am

    Synes min dej er blevet rimelig flydende, er det meningen

    Svar
  2. Kim

    april 23, 2024 at 9:25 am

    Hvordan skærer man den bedst ud til 10 lige store trekanter?

    Svar
  3. William

    juni 18, 2022 at 11:03 pm

    Kan croissanterne fryses? Fx. efter de er udrullet og “formet”.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 19, 2022 at 8:25 am

      Hej William
      Ja, du kan sagtens fryse de udrullede croissanter. Tø dem helt op igen før bagning.
      God bagelyst.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required