• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Cremeboller

Cremeboller

Cremeboller, der laves af en meget smørholdig dej, men de smager helt fantastisk. Boller med creme spises mest til fastelavn, men de er lækre året rundt. Foto: Guffeliguf.dk.
Cremeboller, der laves af en meget smørholdig dej, men de smager helt fantastisk. Boller med creme spises mest til fastelavn, men de er lækre året rundt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2024 - Udgivet:  21. januar 2022

Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. God opskrift på cremeboller, der er lækre boller med creme. Cremebollerne indeholder en del smør, men de er meget lækre.
  2. Opskrift på cremeboller
  3. Cremeboller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

God opskrift på cremeboller, der er lækre boller med creme. Cremebollerne indeholder en del smør, men de er meget lækre.

Cremeboller er en gammel, dansk opskrift, som minder meget om fastelavnsboller.

De lækre boller med creme indeholder en del smør, og derfor er de ikke ligefrem slankende.

Til gengæld, eller måske netop derfor, smager de super godt.

Se også de populære opskrifter på:

  • Farmors boller med cremefyld
  • Fastelavnsboller
  • Åbne fastelavnsboller med creme
  • Wienerboller

Opskrift på cremeboller

Opskriften giver 24 cremeboller.

Cremeboller, der laves af en meget smørholdig dej, men de smager helt fantastisk. Boller med creme spises mest til fastelavn, men de er lækre året rundt. Foto: Guffeliguf.dk.

Cremeboller

God opskrift på cremeboller, der er lækre boller med creme. Cremebollerne indeholder en del smør, men de er meget lækre.
Bedømmelse
5 fra 4 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 24 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 200 g smør - meget blødt
  • 1 portion kagecreme - se opskrift i linket og video
  • 1 æg - og lidt mælk til pensling
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Mælken lunes til 37 grader, og kommes i skålen til røremaskinen. Gæren smuldres i og røres ud.
  • I en anden skål blandes hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og det æltes gradvist i dejen sammen med de to æg.
  • Undervejs tilsætter du også det bløde smør, og dejen æltes nu i 10 minutter ved lav hastighed.
  • Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Hæld dejen forsigtigt ud på køkkenbordet, og del den i to lige store stykker.
  • Tril hvert stykke til en aflang pølse, som deles i 12 lige store stykker. Rul til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  • Tryk bollerne let flade, og med et par fingre laver du et hul i hver bolle, som fyldes med en teskefuld afkølet kagecreme (den har du lavet i forvejen som i linket længere oppe). NB: Dejen er meget nem at arbejde med.
  • Du kan have 12 cremeboller på hver bageplade, så du skal bage to bagepladefulde boller med creme.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og mælk, og lad dem efterhæve utildækket i 10 minutter.
  • Bag derefter cremebollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
  • Cremebollerne kan pyntes med lidt glasur - eller bare spises som de er.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
39
mg
13
%
Natrium
 
171
mg
7
%
Kalium
 
58
mg
2
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
251
IU
5
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Noter

Som sagt kan du pynte de afkølede cremeboller med lidt glasur, eller blot nyde dem, som de er.

Cremebollerne kan også sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    september 20, 2021 at 6:27 pm

    Lækker opskrift 🙂

    Husk dog på, at det ikke er smør som feder, men kulhydraterne 😉

    Svar
  2. Helle Sønnichsen

    februar 07, 2020 at 4:42 pm

    Har lige bagt disse creme boller som blev super gode, bortset fra cremen. Jeg lavede cremen efter din opskrift, der blev jeg dog skuffet, da den blev meget stiv.
    Har lige set din opskrift på creme til åbne creme boller, og der skal der kun 2
    pasteuriserede æggeblommer i, hvorimod der skulle 4 pasteuriserede æggeblommer i den jeg lavede, ellers var det andet faktisk det samme. Kan det være det der har gjort det?
    Med venlig hilsen
    Helle Sønnichsen

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required