• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Couscous i gryde, pande eller med kogende vand

Couscous er en god afløser for pasta og ris, og samtidig er couscousen meget nem at tilberede. Den laves af durumhvede. Foto: Guffeliguf.dk.
Couscous er en god afløser for pasta og ris, og samtidig er couscousen meget nem at tilberede. Den laves af durumhvede. Foto: Guffeliguf.dk.

Opdateret:  7. oktober 2020 - Udgivet:  3. juni 2016

Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du bedst tilbereder couscous i gryde, på pande eller blot overhælder couscousen med kogende vand. Det er så nemt.
  2. Kogetid på couscous
  3. Overhæld couscous med kogende vand
  4. Couscous lavet på pande med lidt olie
  5. Bruges i salater

Se her hvordan du bedst tilbereder couscous i gryde, på pande eller blot overhælder couscousen med kogende vand. Det er så nemt.

Der er flere måder at tilberede couscous på, og her gennemgår jeg de tre mest anvendte.

Har du andre forslag, er du meget velkommen til at dele dem med os andre i kommentarfeltet under opskriften.

Kogetid på couscous

Først er der den klassiske fremgangsmåde, hvor du koger couscousen i lidt vand.

Til fire personer skal du bruge 250 gram couscous, cirka 4 deciliter vand og lidt salt.

Bring vandet i kog sammen med lidt salt, og når det koger, kommer du couscousen i. Lad det småkoge i knap 10 minutter, indtil couscousen har opsuget alt vandet. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand. Lad det så trække under låg.

Du kan erstatte vandet med bouillon, det giver en god smag.

Overhæld couscous med kogende vand

Næste metode, der nok er den nemmeste, er at overhælde couscousen med kogende vand.

Beregn 250 gram til fire personer, og kom couscousen i en skål. Kog fire deciliter vand op, og hæld det over couscousen.

Lad det trække i 5-7 minutter, vend det godt igennem med en gaffel, og smag til med lidt salt. Så bliver det ikke nemmere.

Couscous lavet på pande med lidt olie

Endelig kan du også tilberede couscousen på en pande. Det er den metode, hvor jeg synes den smager bedst.

Kom en god slat olivenolie på panden ved middel varme, og tilsæt så 250 gram couscous (portion til fire personer).

Lad det svitse 3-4 minutter.

Tilsæt så fire deciliter vand, og lad det nu simre i cirka 10 minutter, hvor couscousen opsuger vandet. Fjern panden fra kogepladen, læg låg på, og couscousen hvile i yderligere 5-10 minutter inden servering.

Når du tilberede couscousen på panden, kan du også tilsætte forskellige grøntsager.

Dem svitser du olivenolien inden du kommer couscousen på panden. De bedste er forårsløg i tynde skiver, finthakkede hvidløg, peberfrugter i små tern, squash i mindre stykker - eller hvad du nu godt kan lide.

Bruges i salater

Couscous er i øvrigt fremragende i salater, hvor de blandes med grønne salatblade, agurk, tomat, peberfrugt eller andre gode grønsager.

Se mine opskrifter på:

Marokkansk kylling (med couscous)

Couscoussalat med avocado

Couscoussalat med grøntsager

Couscoussalat med spidskål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. margit andersen

    august 01, 2023 at 6:38 pm

    Tusind tak for en meget udførlig og nem måde at lave couscous på , man kan ikke mislykkes med at lave det udfra dine opskrifter

    Svar
  2. margit andersen

    august 01, 2023 at 6:33 pm

    Hvor nemt og rigtig godt beskrevet tusind tak for alle dine fine muligheder,de er super gode og nemme at forstå 👍 👍 👍

    Svar
  3. Kim

    april 04, 2018 at 8:38 pm

    4 liter vand til den couscous lyder helt i skoven 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 05, 2018 at 8:12 am

      Hej Kim

      Tak fordi du er vågen 🙂

      Det er selvfølgelig fire deciliter - den er rettet til.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her