Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Couscous

Couscous (fakta om verdens letteste tilbehør)

Billede med couscous.
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS
Indhold
  • Næringsindhold
  • Tilberedning
  • Holdbarhed
  • Opskrifter
  • Kommentarer

Couscous er et af de sundeste kornprodukter, man kan spise. De har et højt protein-indhold, er rige på B-vitaminer, kalium og folat, så de er på mange måder det perfekte tilbehør.

Det fandt man ud af i Nordafrika allerede i 1200-tallet, hvor den inderste kerne af hvedekornet var igennem en proces for at blive til bittesmå gryn.

Mange steder laver man couscous på nogenlunde samme måde for mange hundred år siden: Kornets kerne kaldet semulje overhældes med vand og rulles i hvedemel.

På den måde får semuljen en ujævn overfalde, der gør, at den kan suge sovs til sig. Altså en slags miniature-pasta.

Især de nordafrikanske lande er kendt for deres fantastiske gryderetter med couscous, hvor grynene kommes i en tangerine, en slags stegeso, sammen med grønt og kød.

Næringsindhold

Som med alle andre produkter - om det gælder pasta, ris eller brød - er der flest kostfibre i fuldkornsversionen.

Her ser du næringsindholdet per 100 gram økologisk fuldkornscouscous fra Biogan:

Energi: 346 kalorier
Kulhydrat: 69 gram
Protein: 13 gram
Fedt: 2,5 gram

Tilberedning

Den nemmeste metode er at overhælde grynene med kogende vand og lade det trække i vandet:

Beregn 250 gram og fire deciliter vand til fire personer. Kom couscous i en skål, kog vandet og hæld det kogende vand over grynene.

Lad det trække i ca. 5 minutter, tilsæt lidt olivenolie og salt, og vend det derefter med en gaffel, så det ikke klumper.

Du kan også gøre som nordafrikanerne og franskmændene: Lægge couscous i bunden af et fad eller i en stegeso, tilsætte kød og grønt samt krydderier og lade grynene trække den gode smag til sig som her i denne opskrift på marokkansk kylling.

Du kan også lave en god tabbouleh, som normalt baseres på bulgur. Couscous er mindre end bulgur, men smagen er nærmest identisk.

Her får du opskriften på en frisk og lækker salat a la tabbouleh med bredbladet persille og tomater.

Holdbarhed

Kan holde mindst 18 måneder i en lukket pose ved stuetemperatur.

Når grynene er kogt eller har trukket i vand, kan de holde sig op til fire dage i køleskabet.

Opskrifter

Du kan blandt andet også bruge den i disse retter:

  • Lun couscous salat med kylling og spidskål
  • Couscous med ras el hanout, tomater og mynte
  • Couscous salat med avocado og dressing
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede (fakta og viden)
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat (fakta og anvendelse af koteletfisk)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.