• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Couscous - fakta om verdens letteste tilbehør

Couscous - fakta om verdens letteste tilbehør

Billede med couscous.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. juli 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

Couscous er små gryn, og de kan bruges som tilbehør til alt samt i salater. Her får du viden og fakta om grynene samt gode opskrifter.

Couscous er et af de sundeste kornprodukter, man kan spise. De har et højt protein-indhold, er rige på B-vitaminer, kalium og folat, så de er på mange måder det perfekte tilbehør.

Det fandt man ud af i Nordafrika allerede i 1200-tallet, hvor den inderste kerne af hvedekornet var igennem en proces for at blive til bittesmå gryn.

Mange steder laver man couscous på nogenlunde samme måde for mange hundred år siden: Kornets kerne kaldet semulje overhældes med vand og rulles i hvedemel.

På den måde får semuljen en ujævn overfalde, der gør, at den kan suge sovs til sig. Altså en slags miniature-pasta.

Især de nordafrikanske lande er kendt for deres fantastiske gryderetter med couscous, hvor grynene kommes i en tangerine, en slags stegeso, sammen med grønt og kød.

Indhold på siden
  • Couscous er små gryn, og de kan bruges som tilbehør til alt samt i salater. Her får du viden og fakta om grynene samt gode opskrifter.
  • Næringsindhold
  • Tilberedning
  • Holdbarhed
  • Opskrifter
  • Kommentarer

Næringsindhold

Som med alle andre produkter - om det gælder pasta, ris eller brød - er der flest kostfibre i fuldkornsversionen.

Her ser du næringsindholdet per 100 gram økologisk fuldkornscouscous fra Biogan:

Energi: 346 kalorier
Kulhydrat: 69 gram
Protein: 13 gram
Fedt: 2,5 gram

Tilberedning

Den nemmeste metode er at overhælde grynene med kogende vand og lade det trække i vandet:

Beregn 250 gram og fire deciliter vand til fire personer. Kom couscous i en skål, kog vandet og hæld det kogende vand over grynene.

Lad det trække i ca. 5 minutter, tilsæt lidt olivenolie og salt, og vend det derefter med en gaffel, så det ikke klumper.

Du kan også gøre som nordafrikanerne og franskmændene: Lægge couscous i bunden af et fad eller i en stegeso, tilsætte kød og grønt samt krydderier og lade grynene trække den gode smag til sig som her i denne opskrift på marokkansk kylling.

Du kan også lave en god tabbouleh, som normalt baseres på bulgur. Couscous er mindre end bulgur, men smagen er nærmest identisk.

Her får du opskriften på en frisk og lækker salat a la tabbouleh med bredbladet persille og tomater.

Holdbarhed

Kan holde mindst 18 måneder i en lukket pose ved stuetemperatur.

Når grynene er kogt eller har trukket i vand, kan de holde sig op til fire dage i køleskabet.

Opskrifter

Du kan blandt andet også bruge den i disse retter:

Lun couscous salat med kylling og spidskål

Couscous med ras el hanout, tomater og mynte

Couscous salat med avocado og dressing

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb

Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.

Salat med rest af kylling og grønne bønner

Billede af bladbede og sølvbede.

Bladbede og sølvbede - fakta og viden

Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.

Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
kålkrebinetter med spidskål
Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)→ Se opskriften
Billede af chokoladekage med revner.
Derfor revner din chokoladekage→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
uge32-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb→ Se opskriften
Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.
Salat med rest af kylling og grønne bønner→ Se opskriften
Ugens madplan uge 32
Ugens madplan uge 32 giver dig lækker aftensmad alle ugens dage→ Se opskriften
Billede med ribsmuffins.
Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs→ Se opskriften
italiensk kalkungryde den sunde gryderet
Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet→ Se opskriften
Billede af bladbede og sølvbede.
Bladbede og sølvbede - fakta og viden→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her